Web Marketing, SEO и etc. от специалисти !?

Обложка

Web Marketing, SEO и etc. от специалисти !?

А ти хареса ли тази статия?!?

Преди да започна по темата искам да отбележа, че нямам за цел да обиждам някого или да се правя на специалист.

Зад гърба си нямам кой знае колко големи проекти над които съм работил, но за сметка на това имам контакт с хора занимаващи се задълбочено с подобен бизнес и утвърдили се след дълги години работа в Уеб маркетинга и оптимизацията за търсачки.

Всъщност в въпросната тема, ще се опитам да обясня защо много фирми и хора се оплакват, че от СЕО няма ефект и защо не трябва да се доверявате на хора които ви предлагат оптимизация на вашият сайт на супер офертата от 20 лв., да речем.

За пример, нека да вземем един прост скреен от един “Професионалист” в сферата:

webmarketing

А сега е време за кратък разбор на текста:

 • Интернет маркетинга е нова за БГ наука – Хич не си е нова и хич не си е наука. В общи линии маркетинга се обосновава в идеята за изграждане на бранд на дадена фирма сред интернет потребителите. Съвсем не значи, че този бранд се изгражда само с поставянето на баннери из сайтове или пък разпращане на СПАМ, а и не ми се мисли какъв бранд ще ми изградите, след като предлагате услуги в България, а нямате уважението да напишете името на държавата си по приетият начин – БЪЛГАРИЯ.
 • Основниятинструмент е Оптимизацията – дали?!
 • Идеята е при търсене в Гугъл на дадена услуга или продукт нашият сайт да се появи на 1-ва страница. – Всъщност целта е да излезем дори на 1-ва позиция.
 • Другото няма да го преписвам, понеже няма смисъл да пълня личният си блог с повече глупости, но едно е сигурно – няма да съм ваш клиент, както и много други хора с това несериозно отношение към собственият ви сайт дори.

Уви това по-горе не е шега, а чистата реалност и никак не е смешно.

За още по-голямо съжаление, това не е единственият сайт/фирма/частно лице, което предлага подобни услуги, без дори да знае какво всъщност представляват те, а още по-лошото е, че голяма част от собственици на фирми също не знаят какво представлява услугата и се доверяват на хора, само защото офертата им е супер изгодна.

Не си мислете, че спестявайки 1000 лв. за подобна услуга сте спечелили много – напротив, губите както времето си, така и възможността да инвестирате в нещо, което след време ще ви донесе поне 10 пъти повече.

Във връзка с това, се наемам да добавям в статията адреси на доказали се SEO и Интернет Маркетинг специалисти, за да ви спестя ходене по мъките:

SEO специалисти и фирми:
Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

8 Коментара

 1. Искам да ти благодаря за референциите със SEO специалисти. А за смехотворната оферта имам едно интересно предложение – някой някъде да направи класация на най-смешните SEO предложения. Голям майтап ще падне. Чудя се такива псевдо-специалисти като влагат добро количество усилия да търсят балъци докъде стигат като лични успехи все пак – сигурно до под кривата круша.

 2. Няма защо, радвам се, че ти е помогнало да се ориентираш към кой да се обърнеш при нужда от SEO специалисти. За класацията определено е добра идея, но само ако се създаде класация за успехите на специалистите, та да се знае при кой да се ходи и в най-скоро време мисля, да направя още един списък с хора на който една фирма може да се довери за тази масово предлагана услуга.

  На практика, почти всеки може да се занимава успешно с SEO стига да има времето и ресурсите да експериментира и да се учи. Всекидневно излизат нови и нови статии и полезни съвети, а и да не забравяме, че част от най-големите специалисти си имат и личен блог в който от време на време публикуват някой от тайните си за пътя към успеха.

 3. Съгласна съм ,че е по-рационално списъкът да е за успехите на СЕО-тата за да популяризираме достойните, а не недостойните. Сега ми хрумва един много генерален въпрос – знае ли се по какви критерии трябва да избираме SEO специалист? Ти ако трябваше да избираш за себеси, какво щеше да вземеш предвид?

 4. Основно бих избрал успехите които са постигнали и най-вече човек от който са доволни много клиенти. Тук цената не е ключов фактор, понеже по-добре да дадеш 500-600 лв. на човек който знае какво прави, отколкото 100 лв, на човек който не знае дори какво е линкбилдинг, а и не се знае каква ще я свърши… може дори да получи сайта ти наказания заради некадърници… и после оправия няма.

 5. Много благодаря за препоръката!

  SEO оптимизацията е скъпа, но рентабилна инвестиция. Който го осъзнае, ще печели.

  Ще си позволя да се похваля с успехите на едни клиенти, които поехме преди около 3 месеца. Тяхната цел беше да се класират при търсенията „керемиди“ и „полимерни керемиди“. Фирмата им се казва Ведерник. Може да проверите позициите им. Към днешна дата са на първо място.

  Хората сами си казаха, че не знаят защо приемат нашата оферта, при положение, че е една от най-високите. Спечелихме ги, не знам и аз как. Но важното е, че резултатите са на лице и са оптималните. Щях да забравя – оптимизацията им струваше 1000 лева.

 6. Много правилно. По-добре да дадеш някой лев повече, на човек който знае какво върши, отколкото да си позволиш да спестиш 400-500 лв. и после да си блъскаш главата как да оправиш нещата и да хвърлиш още поне 2000 лв докато изкараш сайта си от батака. Дори в момента имаме такива клиенти, които са с наказание и въобще ги няма в класирането… вариантите са няколко за измъкване от там, но не са никак евтини и си искат доста време.

  А за хвалбата няма какво да ми благодариш. Постарал съм се да помогна основно на хората, като им дам насока на кого могат да се доверят. Съжалявам, само, че 100% има хора които пропускам от колегите, за което се извинявам да ме извинят и обещавам скоро да пиша още една подобна статия с по-пълен и подробен списък.

 7. Брандиране (Веселин)

  В България сигурно има 200+ фирми и поне още толкова freelancer-и, които предлагат SEO услуги. Всичките те пишат, че са специалисти, а колко от тях са…?
  Като попадне един клиент на някой, който е решил да изкара някой лев и този някой не му свърши никаква работа, нормално е клиента да остане с лошо впечатление за SEO оптимизаторите като цяло.

 8. The best place on the internet to learn about digital healthcare marketing, pharmaceutical marketing tools, digital strategies in healthcare and pharma, and much more

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове