Какво трябва да знаем за оптимизацията на един сайт?

Обложка

Какво трябва да знаем за оптимизацията на един сайт?

А ти хареса ли тази статия?!?

Нарастващата и силно динамична конкуренция в онлайн пространството изисква вашия уеб сайт да бъде оптимизиран по най-добрия възможен начин, за да може да ви донесе успех. С милионите сайтове, които се намират в мрежата, чиито брой се увеличава непрекъснато, стратегическата важност на безпогрешно направения сайт, който изпъква с  привлекателно структурирания си дизайн, прогресивно расте. В мрежата съществува безкрайно голям потенциал за осигуряване на високи приходи. Специалистите твърдят, че това е само върха на айсберга и че нещата, на които тепърва ще станем свидетел ще надминат всички граници на човешкото въображение. Кибернетичното пространство ви дава шанс да печелите дори повече, от това което сте допускали. Без значение с колко на брой конкуренти се борите за едни и същи клиенти, перфектната оптимизация е огромно оръжие.

Така наречената оптимизация на сайт е изключително важна, защото ако сериозно желаете да развивате фирмата си в онлайн пространството, не можете да прескочите този специфичен процес.Това се дължи на факта, че ако един човек кликне в интернет, за да разгледа предлаганите от вас услуги или продукти и не ви открие там, фирмата ви е ще бъде обречена на неуспех. Популярно проучване сочи, че около 85% от участниците в киберпространството, за да намират нужната им информация в Интернет, използват търсачки, когато желаят да закупят услуга или продукт. Този процент е изключително висок и не може да бъде пренебрегван. Ако сайтът ви не се класира поне в първите двадесет резултата, шансът ви за мрачен завършек на нещата, е много висок. Техническата експертиза за оптимизация на търсачки (SEO), в наши дни играе роля на основен параметър за собствениците на сайтове. Сайтът ви трябва да бъде техническа интелигентност, за да се класира в челните позиции от търсещите машини. Ще ви представим едни от най-съществените точки, свързани съсSEO:

  1. Ключови думи. Във връзка със съдържанието на сайта ви, вие е добре да изберете правилната дума, с която да направите статистическите си целеви изследвания. Изборът на няколко от по-важните думи ще повиши класирането ви на страниците за търсене в интернет.
  2. Мета тагове. Съдържащите между HTML тагове, се наричат мета тагове и даватключова  информация на клиента за това, какво се отнася сайта ви. Тези тагове е добре да представят точно същността на фирмата ви.
  3. ALT тагове. След URL адреса на изображението на съответната онлайн страницата, се поставя изображението на ALT графичен маркер. Добре би било да включите четима ключова фраза в този етикет.
  4. Заглавни тагове. Сложете най-важната дума за вас в заглавието, за да постигнете по-добри резултати в ранглистите.
  5. Текстове. Колкото по-високо качеството и по-добре организирано съдържанието, толкова по-големи са шансовете ви да успеете. Текстът включва ключови думи поне 3-4 пъти и те могат да бъдат дефинирани като основни, първични и вторични.

Съвременните оптимизация на сайт иинтернет маркетинга играят жизненоважна роля в живота на хората по целия свят и все повече хора започват да се интересуват от тази област.

Източник: SEO услуги от Талов

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

3 Коментара

  1. Позлезна статия, като нокои от точките ще ги включа и при мен.

  2. Аз смятан, че най-важните компоненти в SEO оптимизацията на сайтовете е качественото съдържание и доброто потребителско изживяване (UX). Реално посетителите ги интересува съдържанието на даден сайт. То трябва да е качествено, детайлно, ангажиращо и изчерпателно. Като целта е да може да отговори изцяло на техните нужди, потребности и да реши проблемите им. Следващият важен компонент е потребителското изживяване (UX). Сайтът трябва да зарежда бързо, да е удобен за ползване на мобилни устройства, да може лесно да се навигира в него, съдържанието да е форматирано добре, да няма технически on-page грешки и т.н. Нещата в SEO оптимизация през последните години се измениха драстично и вече качественото съдържанието в комбинация с добър (UX) са жизнено важни за целия процес по оптимизация на сайтовете.

  3. Гореспоменатите точки са неизменна част от изработката на един качествен уеб сайт!

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове