SEO на блога ми

Обложка

SEO на блога ми

А ти хареса ли тази статия?!?

Както ви споменах в тази статия, имах известни съмнения, че съм заминал в пясъчникът на Google. За моя най-голяма радост, това съмнение се опроверга вчера и блогът ми вече се намира и сред записите.

Това беше доста добра новина, като се има предвид, че напоследък не се радвам много на добри новини, та реших след като нямам друга работа, днес да видя какво още мога да направя, за по-доброто индексиране на блога в търсачките или иначе казано, да му направя малко SEO, в случая onpage оптимизация.

Първото нещо, което ми дойде на ум е да прослушам Google Webmaster Tools, какво казва за блога ми. Оказа се, че не е доволен от факта, че имам дублирани <title> и meta description тагове – ясно, трябваше да се заема с не-леката задача да оправя проблеми, та да не се сърдят паяците.

На работа…

По принцип не съм привърженик на plugin-ните, затова и реших да не ползвам прехвалените SEO добавки, а да скалъпя нещо с предоставените ми от Wordpress функции и да си поиграя малко с if,elseif функциите в PHP, което ме кара да се чувствам малко по-спокоен относно злоупотребите с грешки в добавките.

След малко време и борба с някой проблеми, вече бях готов! Промените са няколко:

  • Промяна на <title> тага – вече всичко се генерира според страницата в която си, което ми гарантира уникално заглавие на страниците.
  • Промяна на meta description тага – Описанието на всяка една страница е различно в зависимост от информацията. Тук има още какво да желая, но преди да пристъпя към смяна ми се ще да проследя до колко знака на описанието индексира Google и отново ще го променя, така, че да не ми допълва описанието с шльокавици.
  • Добавяне на meta keywords – въпреки, че са важни, все още не бях добавил този meta tag  в блога си – естествено, вече е добавен.

За момента май това ще е докато не ми хрумне още някоя блестяща идея, а вие може да ми стискате палци, паяците да харесат новите промени и да се влюбят в блога ми :)

Нещо допълнително

Между другото докато разглеждах из страницата с съвети за уебмастъри, попаднах на интересно видео с Matt Cuts в което се опитва да обясни как е желателно да оптимизираме сайта си, за да получим желаният ефект при индексирането на страниците ни. Още по интересното е, че след като изгледах видеото видях, че има доста интересни съвети, които биха били полезни и за получаването на по-таргетиран трафик.

Е мисля, че бях достатъчно изчерпателен по темата и е време да погледнете и самото клипче.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Един Коментар

  1. Браво, страхотна статия :)

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове