Застраховката към кредит – да или не

Обложка

Застраховката към кредит – да или не

А ти хареса ли тази статия?!?

Често пъти когато кандидатствате за кредит банката ви задължава да сключите застраховка към него. По този начин се гарантира спокойствие и сигурност, за вас и семейството ви. Банката също е спокойна че кредитът ще бъде изплатен навреме. Защото ако не дай си боже се случи нещо с вас, то застраховката ще покрие задълженията, които сте имали към кредитора.

Банките предлагат различни видове застраховки към своите кредити. Застраховка живот, застраховка злополука, застраховка имот, застраховка безработица и така нататък. Бъдете нащрек с договорите, които предстои да подпишете, прочетете ги добре.

Банката често пъти започват с  групови договори, включително фирми или дружества. Така когато тя ви предложи застраховка, реално вие не подписвате самия договор,а  декларация която банката е сметнала че трябва да изготви.

Условията които са посочени в застраховките често пъти не са написани по най-лесния начин или са много изгодни за потребителите. Ако има някакво старо заболяване и то не е описано в застраховката, най-вероятно няма да бъде покрито. Също така при промяна на условията по застраховката е твърде вероятно банката да не ви уведоми.

Банките често пъти прекратяват договорите с компаниите застраховки. Обаче банките не уведомяват своите потребители затова. Застраховката ви е валидна докато вие изплащате кредита. По друг начин стоят нещата с бонус полиците към кредита. Избягвайте подобен вид застрахователни полици.

Имайте предвид че когато закъснеете повече от месец за някоя вноска, застраховката се прекратява автоматично. Тя може да бъде възобновена отново, но няма да важи за периода през който не сте платили.

Ако имате застраховка за безработица трябва да знаете, че компанията няма да направи  нищо при уволнение или ако сте напуснали по взаимно съгласие. Задължително трябва да имате регистрация и в бюрото по труда.

Ако нещо се случи имате точно определен срок да уведомите застрахователя. Тези срокове са кратки и се налага вие да действате много бързо. Ако пропуснете срока може да изгубите застраховката.

Източник:http://imprumuturi-urgente.com/

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове