Условия за искане на кредит от финансова институция

Обложка

Условия за искане на кредит от финансова институция

А ти хареса ли тази статия?!?

Искането на заем от финансова институция, дори и такива, които са само онлайн, е процес, който отнема време и освен това принуждава кандидата да помисли два пъти, за да е сигурен от какво има нужда. Това е договор и като такъв не може да се приема с лека ръка. Кредитополучателят трябва да е наясно, че след определено време ще трябва да върне исканите пари плюс лихви, комисиони и разходи. Кредитът обаче не е едно нещо и банката, която го отпуска, трябва да се грижи за своите интереси и да прецени дали кандидатът има платежоспособност, за да изплати кредита. За да постигнете това, има редица условия за искане на заем, които трябва да изпълните, за да получите това финансиране.

Условия, на които кандидатът трябва да отговаря, за да поиска кредит от финансова институция

При отпускане на заем , независимо от вида му, всяка финансова институция (и онлайн) може да установи различни условия. Това ще зависи от рисковата политика на банката, размера на парите, които отпуска, и целта. Въпреки това възможно несъответствие, има някои общи изисквания , които всички банки изискват от хората, които идват при тях в търсене на заем. Между другото има следните:

Да сте пълнолетни: Банките трябва да се уверят, че взетите назаем пари ще им бъдат върнати и това е възможно само ако кандидатът има стабилна кредитна история и редовни доходи. Две трудни условия, които трябва да изпълните, ако сте непълнолетен.

Платежоспособност и стабилен доход: или с други думи, демонстрирайте, че заетите пари могат да бъдат върнати. За да изпълни това, лицето, което иска кредита, трябва да докаже, че има стабилни доходи и освен това по-високи от задълженията, придобити в банката. Например, ако е договорено, че всеки месец ще трябва да изплащате 300 лева от заема, ще ви трябва доход, който ви позволява да се откажете от тази месечна сума.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове