Тайнствената магия на парфюмите

Обложка

Тайнствената магия на парфюмите

А ти хареса ли тази статия?!?

Загадка ли е влиянието на парфюмите върху състоянието ни

Несъмнено в парфюмите има нещо вълшебно, което оказва въздействие върху нашата индивидуалност, върху емоциите ни и върху цялостното ни състояние.

Трудно бихме могли да го пресъздадем с думи, но те успяват да повлияят на мозъчните импулси и на подсъзнателната ни нагласа. Ето защо, когато поставим любимия си парфюм, ние сме окрилени и пълни с енергия, готови за нови предизвикателства, авантюри и ни се струва, че можем да покорим целия свят.

Историята на съвременния парфюм

За повечето от нас е известно, че парфюмите се делят на дамски, мъжки и унисекс аромати. За техния произход няма категорични сведения, но се предполага, че идват от древен Египет. Красавиците са обожавали да напълнят ваните си с цветове, към които са добавяли мед или мляко, а след това са релаксирали и вдишвали уханието часове наред. Пленителната миризма дала идея на по-предприемчивите да задвижат колелото на парфюмната индустрия.

Още по-любопитното е, че пръст в това имали основно свещениците, които забърквали смеси и мехлеми в свои лаборатории. Не е тайна, че благоуханията са били използвани и за специални ритуали, за привличане на определени изживявания, за умиротворяване. И до днес практиката се е запазила – с такава цел намират приложение предимно етеричните масла от различни билки и подправки.

В миналото бутилките с парфюми били задължително изящни, а за по-знатните особи, дори украсени със злато, сребро и скъпоценни камъни.

Какво може да направи с нас парфюмът

Един парфюм може да подхожда на Вас, но в никакъв случай да не е препоръчителен за Вашата сестра например. Не само, защото ароматът може да не й допадне на вкуса, а просто да ухае различно върху нейната кожа.

Специалистите винаги съветват парфюмите да се избират на първо място по предпочитаните от нас съставки, а на второ -  по уханието, което оставят след теста. Има плодови, дървесни и цветни парфюми, някои са с по-билков аромат, други напомнят на лятото и тревите, които растат през този сезон.

Многообразието е наистина достатъчно голямо, за да можем да направим своя личен избор. Парфюми от Pretty Zone за да сте очарователна и незабравима…

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

3 Коментара

  1. Paco Rabanne Olympea (PMParfumi)

    Olympea Intense е ухаен аромат за модерната и самоуверена жена с незаменима харизма

  2. А някой ползвал ли е етерични масла като натурални заместители на парфюмите? Може да разгледате моя сайт, имам доста информация пи телата.

  3. https://www.purus.bg

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове