Тайнствената магия на парфюмите

Обложка

Тайнствената магия на парфюмите

А ти хареса ли тази статия?!?

Загадка ли е влиянието на парфюмите върху състоянието ни

Несъмнено в парфюмите има нещо вълшебно, което оказва въздействие върху нашата индивидуалност, върху емоциите ни и върху цялостното ни състояние.

Трудно бихме могли да го пресъздадем с думи, но те успяват да повлияят на мозъчните импулси и на подсъзнателната ни нагласа. Ето защо, когато поставим любимия си парфюм, ние сме окрилени и пълни с енергия, готови за нови предизвикателства, авантюри и ни се струва, че можем да покорим целия свят.

Историята на съвременния парфюм

За повечето от нас е известно, че парфюмите се делят на дамски, мъжки и унисекс аромати. За техния произход няма категорични сведения, но се предполага, че идват от древен Египет. Красавиците са обожавали да напълнят ваните си с цветове, към които са добавяли мед или мляко, а след това са релаксирали и вдишвали уханието часове наред. Пленителната миризма дала идея на по-предприемчивите да задвижат колелото на парфюмната индустрия.

Още по-любопитното е, че пръст в това имали основно свещениците, които забърквали смеси и мехлеми в свои лаборатории. Не е тайна, че благоуханията са били използвани и за специални ритуали, за привличане на определени изживявания, за умиротворяване. И до днес практиката се е запазила – с такава цел намират приложение предимно етеричните масла от различни билки и подправки.

В миналото бутилките с парфюми били задължително изящни, а за по-знатните особи, дори украсени със злато, сребро и скъпоценни камъни.

Какво може да направи с нас парфюмът

Един парфюм може да подхожда на Вас, но в никакъв случай да не е препоръчителен за Вашата сестра например. Не само, защото ароматът може да не й допадне на вкуса, а просто да ухае различно върху нейната кожа.

Специалистите винаги съветват парфюмите да се избират на първо място по предпочитаните от нас съставки, а на второ -  по уханието, което оставят след теста. Има плодови, дървесни и цветни парфюми, някои са с по-билков аромат, други напомнят на лятото и тревите, които растат през този сезон.

Многообразието е наистина достатъчно голямо, за да можем да направим своя личен избор. Парфюми от Pretty Zone за да сте очарователна и незабравима…

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове