Ролетните щори спасяват от жегите през лятото и от студа през зимата!

Обложка

Ролетните щори спасяват от жегите през лятото и от студа през зимата!

А ти хареса ли тази статия?!?

Горещото лято буквално стопява мегаполисите и задушава в своите знойни обятия предградията и околните села. Температурите бият рекорди на столетието, създавайки в навън и в жилищата истинска пещ. Случва се така, че в последните години времето ни изненадва всяко лято с необичайно високи температури. Хората масово страдат от жегата, а на моменти климатиците и вентилаторите не спасяват положението.

Как да превърнем своя дом в комфортно място, където, лятото да има прохлада, а през  зимата топлина? Оказа се, че освен климатиците,  ролетните щори също могат да помогнат в ситуацията. Помислете само – източници на високите температури в жилището са активните слънчеви лъчи. Те нагряват стените и покрива, както и проникват вътре в жилището през прозорците. Сложно е да се опазят от слънцето стените и покривът на една сграда, но прозорците, които пропускат студения въздух зимата и топлия лятото, може – с ролетни системи. В резултат на този метод, температурата в жилището винаги ще бъде комфортна.

В спуснато състояние на алуминиевите ролетни щори, в жилището не проникват активните слънчеви лъчи, а това позволява да се запази приятна прохлада, което свежда до минимум използването на климатика. Както е известно, не всеки човек се чувства комфортно в помещение, където има включен климатик. С особено внимание трябва да се подхожда към използването на климатика, ако в дома Ви има малки деца. В този смисъл, ролетните щори са перфектният вариант за опазване на прохладата в жилището, без да има опасност за здравето, а и за портфейла Ви.

След поставянето на външни ролетни щори в жилището, Вие се превръщате в пълноценен стопани на дома си. Сутрин слънчевите лъчи няма да Ви тревожат по-рано от необходимото време. Стъпаловидната защита на щорите, ще позволи да се наслаждавате на слънчевата светлина в степен, която предпочитате. Вечер ролетните щори, ще осигуряват уютна атмосфера и ще пазят жилището  Ви от любопитни очи, а през нощта спокойният сън е гарантиран, тъй като ролетните щори осигуряват ефективна звукоизолация. В жилището значително по-малко ще влизат прах и пясък през прозорците. Външните ролетни щори, ще бъдат сериозна преграда за тях, а въздухът в жилището ще бъде много по-чист!

Отивайки на работа, ще можете напълно да затваряте прозорците с външни ролети, като по този начин опасността от избелване на тапетите и мебелите се елиминира, което гарантира дългосрочно запазване на цветовете във  Вашия интериор.

Съвсем не е задължително да отваряте и затваряте ролетните щори  ръчно. Все повече потребители на ролетни системи, прибягват към електронно управление, чрез електромотор с бутон, клавиатура, ключ и подобни, монтирани направо до входната врата. А може и с дистанционно управление, което не изисква присъствието на допълнителни електронни уреди с фиксирана магнитна карта. Съвременните автоматически системи за управление на ролетни системи, имат практически неограничени възможности. Например, с помощта на таймери ще  можете да програмирате спускането и вдигането на ролетното платно в зададен от Вас диапазон от време на денонощието. Дори да се забавите навън и се приберете късно вечер, ролетните щори ще се вдигнат сами и ще пуснат вечерната прохлада да влезе в жилището Ви.

През лятото природата поднася различни изненади: един ден – безкомпромисно слънце, а на следващия – ураганен вятър с градушка. За да се презастраховате от непредвиденото поведение на природата, ще помогнат специални, вградени датчици за дъжд и вятър. Веднага щом небето се смрачи, се вдигне вятър и закапят първите капки, електронното устройство за управление на външните ролети, ще ги задейства веднага и прозорците ще бъдат защитени от градушката и силния вятър, още преди началото на бурята.

Жега, град, вятър – няма да нахлуват в жилището Ви, благодарение на външните ролетни щори.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

3 Коментара

  1. Здравейте!
    Страхотна идея да напишете тази статия. Преди години, когато правих основен ремонт на апартамента ми, търсих подона информация, тъй като имах известни проблеми с една от стаите. Проблемите се свеждаха основно от факта, че спалнята ми е с югозападно изложение и повечето стени са външни – лятото ако температурата навън е 40 градуса, то вътре ставаше 45, през зимата и на включено парно, можеше да си умреш от студ. Освен този проблем, имах притеснения и с дограмата – незнам как се случваше, но всеки път дъждът набиваше в прозореца и съответно потичаше. Като друго неудобство мога да посоча и квартала, в който живея – центъра на София. Предполагам се досещате какво е строителството там и как буквално мога да подам през прозореца на някого от съседния блок чаша захар да кажем. Не ми беше особено удобно. Една приятелка ми предложи варианта ролетна щора. Реакцията ми беше следната – ровене из интернет за информация. За съжаление никъде не намирах синтезиран текст относно ползите от ролетните щори и ми се налагаше да ровя по всякакви сайтове, за да си набавя необходимата информация. И все пак поставих алуминиева ролетна щора на спалнята ми. Вече пета година карам с нея и трябва да Ви кажа, че съм изключително доволна! Температурата през лятото спадна значително. В момента това е най-хладната стая през жегите, а през зимата – значително по-топла. Дограмата спря да тече. Спя спокойно, защото и шумът затихна. Съседите не виждат какво се случва там. Спестявам и време от постоянното пране и гладене на дебелите тежки завеси всеки месец.
    Браво за поста! Надявяам се да бъде от полза на читателите!

  2. Това май остана последния вариант, който трябва да пробвам за зимата. Нещо апартаментът ми е много студен и пробвах какво ли не, но за ролетните щори не съм се сещал.

  3. Почивка в България (Живко Сталев)

    От доста дълго време ползвам ролетни щори и вдействителност са изклиючително удобни, особено за спалнята. Има възможности сам да избираш нивото на пропускливост на светлина и в същото време играят ролята на изолатор, както през лятото, така и през студените зимни дни.

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове