Ползи от креатина

Обложка

Ползи от креатина

А ти хареса ли тази статия?!?

Хранителните добавки винаги са били противоречива тема. Това се дължи най-вече на голямото разнообразие, което можете да срещнете на пазара.

Обикновено те са асоциирани с професионалните атлети, които се нуждаят от много по-големи количества, отколкото средностатистическия човек. Това обаче не превръща в суплементите в някаква привилегия единствено за спортистите.

Динамиката на съвременния свят все повече и повече налага да употребяваме различни продукти, които да ни осигуряват необходимите хранителни вещества. Да, основен източник винаги трябва да бъде храната, но когато сме възпрепятствани дали заради липса на време, дали заради липса на качествени продукти, добавките могат да бъдат допълнението, което да включим в хранителния си режим.

Както споменахме, разновидностите на хранителните добавки са много. В тази публикация ще се запознаете с една от най-често използваните, а именно креатина. Преди да се впуснем в детайли защо е полезна и как действа, е важно да засегнем и друг въпрос – кое е най-доброто място, от което да се снабдите с хранителни добавки.

Вероятно бихте помислили, че универсален отговор няма, но въпреки това има един онлайн магазин, на който можете да разчитате – Workout.bg. Професионалното отношение към клиентите е един от основните двигатели, които движат екипа на Workout.bg, а доволните клиенти са мотивация да поддържат стандартите винаги високи.

Как креатинът влияе на организма

Това, че креатинът е една от най-популярните добавки, не е случайно. Свойствата на тази аминокиселина не са малко, а и са от голямо значение за тези от вас, които искат да имат сила и за най-интензивните тренировки във фитнеса.

Когато започнете да посещавате фитнес залата, нормално е да имате големи очаквания – искате резултати в максимално кратък период от време и затова сте готови да направите всичко, за да ги получите.

Понякога обаче ситуацията може да изглежда така, че нещо ви липсва, а узнаете ли какво е това, ще бъдете убедени, че целта ще бъде постигната. Да, физическите упражнения са жизненоважни, но не са всички.

Нуждаете се от оптимално количество хранителни вещества, които да си набавяте чрез диетата. Хранителните добавки обаче могат да бъдат от изключителна помощ, когато чувствате, че ви трябва още малко, за да бъдат тренировките ви наистина ползотворни.

Краетинът е аминокиселина, която може да направи точно това. Нейната функция е да снабдява с енергия мускулите и нервите. Така той повишава издръжливостта по време на тежко физическо натоварване, увеличава запасите от енергия и подпомага възстановителните процеси.

Някои други предимства

Освен че помага при растежа на мускулната маса, краетинът може да има благоприятен ефект и върху други проблеми, свързани със здравето. Някои проучвания например показват, че има способността да намалява нивата на кръвната захар и да бъде средство срещу диабета.

Също така може да спомогне за нормалното функциониране на мозъка. Хранителните добавки могат да увеличат запасите на фосфокреатин, което може да стимулира производството на аденозинтрифосфат – основният източник на енергия на креатина.

Винаги когато искате да се възползвате от някоя хранителна добавка, трябва да бъдете сигурни, че получавате качествен продукт. Това зависи най-вече от магазина, на който ще се доверите. А за да не правите грешки при избора си, доверете се на Workout.bg.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: biko

Димитър Георгиев - Бико е част от екипа на oнлайн маркетинг агенция IdeaMAX, която предоставя широко разнообразие от дигитални маркетингови услуги с висока степен на ефективност, за което свидетелстват и резултатите. Един от нашите нови проекти е Градската медия - Gradski.bg.
Comments are closed, but you can leave a trackback
seperator