Хранителни добавки за коса

Обложка

Хранителни добавки за коса

А ти хареса ли тази статия?!?

Поддържането на здравословен начин на живот не се изразява единствено в това да се чувствате добре, но и да изглеждате добре. Външният вид може да бъде отражение на вътрешното ви състояние.

Ето защо трябва да сте сигурни, че правите всичко възможно, за да бъде тялото ви както здраво и жизнено, така и красиво. За тази цел трябва да правите две неща – да спортувате редовно и да се храните с качествена и разнообразна храна.

Това са двата единствени начина, с които можете да гарантирате, че след известен период от време ще постигнете резултати, които да ви удовлетворяват. Съществува обаче още един начин, който е по-скоро допълнение към гореспоменатите два – хранителните добавки.

Естествено, те не могат да са заместител на задължителната храна, но могат значително да повлияят, когато страдате от дефицит на определено хранително вещество, като например протеин, креатин, аминокиселини и т.н..

Използването на хранителни добавки за коса е все по-често срещано. Това не е случайно, тъй като е нормално всеки човек да иска да изглежда добре, косата му да е здрава и блестяща коса.

Въпреки че повечето суплементи се използват с цел подобряване на резултатите след интензивни тренировки или изгаряне на мазнини, добавките за коса нямат влияние от единствено естетическа гледна точка.

Много онлайн магазини се фокусират предимно върху предлагането на добавки специално за фитнес. В магазина на Workout.bg обаче можете да срещнете широка гама продукти, които са предназначени за поддържането не само на здрава, но и на красива физика.

Как да поддържаме здрава коса

Както споменахме, поддържането на добрия външен вид става чрез физически упражнения и хранителни вещества, които да набавяме чрез разнообразно хранене. А един от основните компоненти в структурата на косата е колагенът.

Той е главния белтък в съединителната тъкан и участва и в структурата на косата, кожата, зъбите, ноктите, костите. Ето защо оптималното количество колаген в тялото е жизненоважно не само за косата.

Той допринася за ускорения ѝ растеж и спомага за възстановяването ѝ, когато е наранена от прекаленото боядисване или третиране с химически продукти, които са ѝ навредили. Когато на тялото ви му липсва колаген, косата лесно се къса, косъмът лесно се чупи и съответно този дефицит може да доведе до загуба на коса.

Освен това може да доведе до по-бързо побеляване на косата. Високото количество колаген заздравява фоликула, като така влияе благоприятно върху пигментацията.

Както много други хранителни вещества, и колагенът може да се набави чрез храната. Той се съдържа в храни като киви, бадеми, моркови, стриди и други. Ако обаче не успявате да си го набавяте чрез тях, можете да се опитате да го направите чрез хранителни добавки.

Други ползи от добавките за коса

Освен  че някои от тях съдържат така необходимия колаген, те могат да ви осигурят и други важни витамини и минерали, които да поддържат еластичността и издръжливостта на косата. А най-голямото предимство е, че с приема им няма просто да се погрижите за състоянието на косата си, а и за здравината на костите и зъбите.

В онлайн магазина на Workout.bg ще откриете именно това – хранителни добавки за коса, които представляват комбинации от екстракти от различни растения, съдържащи най-важните хранителни вещества, от които се нуждаете.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: biko

Димитър Георгиев - Бико е част от екипа на oнлайн маркетинг агенция IdeaMAX, която предоставя широко разнообразие от дигитални маркетингови услуги с висока степен на ефективност, за което свидетелстват и резултатите. Един от нашите нови проекти е Градската медия - Gradski.bg.
Both comments and trackbacks are currently closed
seperator