Научи перфектен английски език – важните трикове, които търсиш

Обложка

Научи перфектен английски език – важните трикове, които търсиш

А ти хареса ли тази статия?!?

Владеенето на английски език винаги би могло да бъде полезно, независимо дали става въпрос за бизнес, пътуване или лични причини. Прочети и сподели с приятели триковете по-долу за да помогнеш на себе си и на тях.

Говорене – колкото повече, толкова по-добре

Най-добрият начин да се научи който и да е чужд език е ако говориш на него. Няма значение колко знаеш или не знаеш за езика, колко го владееш и колко грешки допускаш. Отпусни се и говори поне по час дневно!

Не чакай да се почувстваш „по-комфортно“! Ако чакаш, не се освободиш от задръжките и не говориш дори малко, ежедневно на английски език, то вероятно никога няма да го усвоиш на достатъчно добро ниво.

Страхотен вариант е посещаването на езикова школа, където ще можеш „да проговориш” английски упражнявайки се с хора, влаеещи езика на същото ниво като теб. Добри цени за английски език имат в Омега.

Произношението е важно

Дори, ако владееш езика на средно ниво, познаваш граматиката и притежаваш широки познания по думи на английски език, при нетренирано произношение вероятно ще ти е трудно при комуникация. От значение е правилното и ясно произношение на думите.

Трябва да направиш усилие да слушаш реч на английски език най-малко по-час на ден. Важното е да слушаш, без значение къде си – на път на работа или училище, пред компютъра или във фитнеса. Опитвай се да разбереш за какво е разговора, а ако повечето думи са непознати, разбери насоката, разбери за какво става въпрос. Изключително полезно е слушането на новини, предавания и филми на английски език, но задължително без субтитри. Обърни специално внимание на всичките звуци, които не присъстват в българския език.

По-богат речник и повече идиоматични изрази

Колкото повече думи научаваш, толкова по-лесно ще става говоренето и писане на английски език. Един от най-добрите начини за „ангажиране на паметта“ с новите изрази е да се стараеш да използваш всяка научена през деня дума в няколко изречения – десет, двадесет и тридесет, в зависимост от времето и желанието, с които разполагаш. Научаването на идиоматични изрази ще се окажа много полезно, например „it’s raining cats and dogs“, „cloud nine“ или „piece of cake“.

Без писане и четене не може да се мине

Намери нещо за четене, което наистина ти е интересно, независимо дали е дебела книга или клюка в сайт. Опитай се да разбереш колкото се може повече от текста, а непознатите думи се постарай да научиш. Хубавото когато човек е сам, е че може да чете на глас без да се притеснява от каквото и да било – това е удобен начин да се тренира и произношението.

Добър начин за научаване на правописа на нови думи и значението им е заучаването, чрез писане много пъти на въпросната дума, например 50. Пиши колкото се може повече, ако си водиш дневник започни да се стараеш да пишеш в него на английски, ако имаш приятели учещи езика си пиши с тях на английски, ако си правиш списък с покупки защо да не е на английски?

Мисли на английски език

В началото е трудно, но усвоиш ли го ще започнеш да го правиш неусетно. Постоянният превод мислено от един език на друг е изтощителен и досаден. Английският език има свои собствени нюанси и особености, които е в някои случаи е невъзможно точно да се преведат на български език.

Не се страхувай от грешки

Най-голямото препятствие, което стои на пътя на изучаването на нов език, усвояването на ново умение или навик е страха от допускане на грешки. Този страх не служи на никаква цел – това е просто една пречка, която те спира от постигане на целта. Не забравяй, че всеки прави грешки, когато учи нов език. Дори и хората, за които английският език е майчин са допускали много грешки в процеса на усвояването му! Допускането на грешки е част от процеса на обучение.

Ученето на английски език е задължение

Остани мотивиран. Мотивацията е от съществено значение за усвояване на нови умения. При изучаването на английски език, е важно да останеш с висока мотивация и да не се отказваш от целта си.

Важно е да учиш английски език в добра компания. Сподели с приятели триковете, за да помогнеш и на тях!

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Един Коментар

  1. Благодаря Ви за статията! Всичко е вярно и най-вече, че трябва много труд и постоянство!

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове