Научи перфектен английски език – важните трикове, които търсиш

Обложка

Научи перфектен английски език – важните трикове, които търсиш

А ти хареса ли тази статия?!?

Владеенето на английски език винаги би могло да бъде полезно, независимо дали става въпрос за бизнес, пътуване или лични причини. Прочети и сподели с приятели триковете по-долу за да помогнеш на себе си и на тях.

Говорене – колкото повече, толкова по-добре

Най-добрият начин да се научи който и да е чужд език е ако говориш на него. Няма значение колко знаеш или не знаеш за езика, колко го владееш и колко грешки допускаш. Отпусни се и говори поне по час дневно!

Не чакай да се почувстваш „по-комфортно“! Ако чакаш, не се освободиш от задръжките и не говориш дори малко, ежедневно на английски език, то вероятно никога няма да го усвоиш на достатъчно добро ниво.

Страхотен вариант е посещаването на езикова школа, където ще можеш „да проговориш” английски упражнявайки се с хора, влаеещи езика на същото ниво като теб. Добри цени за английски език имат в Омега.

Произношението е важно

Дори, ако владееш езика на средно ниво, познаваш граматиката и притежаваш широки познания по думи на английски език, при нетренирано произношение вероятно ще ти е трудно при комуникация. От значение е правилното и ясно произношение на думите.

Трябва да направиш усилие да слушаш реч на английски език най-малко по-час на ден. Важното е да слушаш, без значение къде си – на път на работа или училище, пред компютъра или във фитнеса. Опитвай се да разбереш за какво е разговора, а ако повечето думи са непознати, разбери насоката, разбери за какво става въпрос. Изключително полезно е слушането на новини, предавания и филми на английски език, но задължително без субтитри. Обърни специално внимание на всичките звуци, които не присъстват в българския език.

По-богат речник и повече идиоматични изрази

Колкото повече думи научаваш, толкова по-лесно ще става говоренето и писане на английски език. Един от най-добрите начини за „ангажиране на паметта“ с новите изрази е да се стараеш да използваш всяка научена през деня дума в няколко изречения – десет, двадесет и тридесет, в зависимост от времето и желанието, с които разполагаш. Научаването на идиоматични изрази ще се окажа много полезно, например „it’s raining cats and dogs“, „cloud nine“ или „piece of cake“.

Без писане и четене не може да се мине

Намери нещо за четене, което наистина ти е интересно, независимо дали е дебела книга или клюка в сайт. Опитай се да разбереш колкото се може повече от текста, а непознатите думи се постарай да научиш. Хубавото когато човек е сам, е че може да чете на глас без да се притеснява от каквото и да било – това е удобен начин да се тренира и произношението.

Добър начин за научаване на правописа на нови думи и значението им е заучаването, чрез писане много пъти на въпросната дума, например 50. Пиши колкото се може повече, ако си водиш дневник започни да се стараеш да пишеш в него на английски, ако имаш приятели учещи езика си пиши с тях на английски, ако си правиш списък с покупки защо да не е на английски?

Мисли на английски език

В началото е трудно, но усвоиш ли го ще започнеш да го правиш неусетно. Постоянният превод мислено от един език на друг е изтощителен и досаден. Английският език има свои собствени нюанси и особености, които е в някои случаи е невъзможно точно да се преведат на български език.

Не се страхувай от грешки

Най-голямото препятствие, което стои на пътя на изучаването на нов език, усвояването на ново умение или навик е страха от допускане на грешки. Този страх не служи на никаква цел – това е просто една пречка, която те спира от постигане на целта. Не забравяй, че всеки прави грешки, когато учи нов език. Дори и хората, за които английският език е майчин са допускали много грешки в процеса на усвояването му! Допускането на грешки е част от процеса на обучение.

Ученето на английски език е задължение

Остани мотивиран. Мотивацията е от съществено значение за усвояване на нови умения. При изучаването на английски език, е важно да останеш с висока мотивация и да не се отказваш от целта си.

Важно е да учиш английски език в добра компания. Сподели с приятели триковете, за да помогнеш и на тях!

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове