Наръчник – как да изкарате пари от старата кола – 4 стъпки

Обложка

Наръчник – как да изкарате пари от старата кола – 4 стъпки

А ти хареса ли тази статия?!?

Старият автомобил издава багажа? Често се разваля? Никой не иска да го купи и хваща ръжда пред блока? Увеличава й се данъка и ви дърпа финансово надолу? Предстои ви покупка на по-нова кола и искате да спестите възможно най-много? Тогава е време да дадете старата кола на скрап – ето какво трябва да направите преди това.

Лесни за следване стъпки за продаване на коли за скрап

Най-голямото главоболие, което един човек може да изпита с една кола, е ако нейната поддръжка струва много повече отколкото цената на по-нова и запазена кола. Това е нещо, с което много от нас са се сблъсквали в живота си, и е време нещо да се промени – стига с робуването на ръждясалите брички!

1. Източете цялото гориво

Горивото е ценен ресурс – Американската външна политика го показва, и ако цените парите си ще се възползвате от следните съвети. Много от по-старите модели автомобили, поне тези създадени през последните 20 години, има достъп до горивният резервоар намиращ се под седалките.

Вместо да се мъчите да преодолеете защитите на основният горивен достъп отвън, можете да вдигнете задните седалки и да извлечете останалото в автомобила гориво от там. Използвайте маркуч и вакуум, за да извлечете всичко – всяка капка може да бъде ползвана другаде.

2. Съберете ценните части – гуми – огледала – горивна помпа – акумулатор

Всяка кола, дори най-старите модели, има поне нещо по себе си, което е ценна, ако не за вас то за някой друг. Макар и вие да бракувате вашата кола, има много хора в страната, които имат дълбок сантимент към своите модели и търсят оригинални части – извлечете полза от това, продайте старите части.

Вземете акумулатора, гумите, резервната гума, кората за багажника, страничните стъкла, корите за вратите и всичко друго, което е запазено и смятате, че можете да продадете. Разбира се, нужно е да имате пространството, където да ги складирате, докато бъдат закупени, за това си направете сметка дали ви се занимава. Продайте желязото на добра цена в пункт за вторични суровини и по този начин ще получите добра сума пари за боклука си.

3. Продайте автомобила преди периода за плащане на данък

Освен ако не сте платили данъка на автомобила в последните 6 месеца, е добра идея да избързате с продажбата му преди да е настъпил следващият данъчен период. За тази цел, ако решите да следвате предишните съвети, е добре да действате бързо, за да си спестите и увеличението на данъците на стари автомобил – много хора вече плащат с над 20% повече.

4. Намерете най-добрата скрапинг услуга

Крайната стъпка е да намерите най-рентабилната услуга, на която да продадете вашият остарял автомобил. Нашата лична препоръка, от личен опит са KolaZaSkrap.bg – те са първата и единствена напълно модернизирана услуга за скрапинг на коли в България, която разполага с напълно затворен цикъл на рециклиране.

Това, заедно с цялостният им процес, им позволява да извлекат с 45% повече от една кола, а това означава много по-голяма стойност на суровините. Това е причината те да плащат повече за 1 кола, отколкото другите фирми в страната.

Няма значение къде в София се намирате, с KolaZaSkrap.bg вие получавате безплатно извозване на единична бройка или множество бракувани коли, издават нужната документация и ви плащат повече – възползвайте се още днес.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: biko

Димитър Георгиев - Бико е част от екипа на oнлайн маркетинг агенция IdeaMAX, която предоставя широко разнообразие от дигитални маркетингови услуги с висока степен на ефективност, за което свидетелстват и резултатите. Един от нашите нови проекти е Градската медия - Gradski.bg.
Both comments and trackbacks are currently closed
seperator