Съвети при предаване на автомобили за скрап

А ти хареса ли тази статия?!?

Много често вашите превозни средства остарявят много, толкова, че чак не е добре да се препродадат. Не е никак разумно този метал да седи във вашия гараж и само да запълва място. Разбира се съществува и разумно решение и това епродажбата като ярд за автомобили за скрап. Давайки колата си за скрап, по-добре ще е да го правите когато тя е на отделни части. Наистина е по-добре, тъй като колата струва повече на части отколкото цяла. Ако нямате опит с предаването на коли за скрап, по-добре намерете някой специалист който да разгледа вашия автомобил и да ви даде точна информация за цената на всяка част на колата.

Необходимо е и описание на автомобила, специалистът трябва даде точна информация за това коя част в какво състояние е и каква е нейната цена. Ако колата ви е ниска, тя трябва да бъде сложена на лифт, за да се видят и нейните долни части. С помощта на специални инструменти, частите които биха могли да се препродадат трябва да бъдат премахнати. Ако гумите, седалките и килимите са добре запазени, премахнете и тях и ги препродайте.

Различните ярдове предлагат различни цени за вашия автомобил като цяло и неговите части. Някои биха взели колата от дадено място, други биха я взели сами. В случай, че не притежавате колата, но виждате, че тя е в отчаяно състояние, ще ви трябва да сте заедно със собственика, за да се осъществи целия процес около препродаването на колата. Трябва внимателно да избирате компанията за изкупуване на коли за скрап, защото има и такива които не се интересуват от точния модел на колата и евентуален тунинг, но този вид компании не са съвсем за предпочитане, за да предотвратите проблеми след продажбата на вашия автомобил.

Това което трябва да запомните е, че вашата кола би струвала повече на части отколкото цяла. Трябва да направите добро описание на автомобила или да наемете специалист  който да ви информира със точност за цените на всяка част и тяхното състояние. Избирайте внимателно компанията която изкупува автомобилите за скрап, защото има такива които не се интересуват от точния модел или пък биха искали вие да докарате автомобила при тях, а с такива компании са възможни проблеми при продажбата на вашия автомобил.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

5 Коментара

 1. Ремонт на покриви (Андрей Димитров)

  Спомням си преди време, когато родителите ми се опитваха да си продадат стария Пасат. Не са мислили да го дават за скрап де, но се опитваха да му изтъргуват по-висока цена.

  Един ден взех, че си поиграх малко с Photoshop, поизчистих я тук там, замазах следните от ремонти по бронята, сложих и една нова боя и пуснах снимката в Нета.

  За голямо мое щастие нашите я продадоха на доста по-висока цена, само заради снимката.

 2. Пепел от рози (Петър Иванов)

  Аз старата жигула я дадох на цяло и ми дадоха 150 лева. Нямаше как да я вадя и разглобявам за да я давам на части. Хората дойдоха, извадиха я от гаража и я закараха. Супер тегаво ми беше, щото я имахме от 30 години, но ми трябваше място в гаража.

 3. Пепел от рози (Стефан Страхилов)

  Наистина колкото повече стари коли биват претопявани толкова повече свободни парко места ще има като се сетя само пред блока колко бараки има

 4. В повечето европейски страни има закон, който не позволява употребата на автомобили по стари от десет години. Кога и при нас ще стане така, имайки в предвид стандарта и работното възнаграждение на българина? Повечето хора са принудени да прибягват до закупуването на авточасти втора употреба заради по ниските цени, а какво да кажем за закупуването на нов автомобил. Но това не трябва да ни кара да се отчайваме, а да бъдем оптимисти.

 5. Торти онлайн (Кремена)

  В повечети скучай, ако на човек му се занимава да я разглоби и продаде на части се изкарват повече пари и после се дава само купето за скрап, но това е в идеалният случай. На днешно време, няма кой да се занимава да я разглоби и да чака да се продаде дадена част – за това се продава цялата :)

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове