Монтаж на климатици

А ти хареса ли тази статия?!?

Монтаж на климатици е дейност, която може да определи дали ще имате една ефективна климатизация в своя дом, офис, вила или хотел. Дори да си купите страхотен климатик, то ако той не е правилно монтиран това може да ви коства ужасно много, както нерви и време, така и пари.

На първо място при тази дейност е разбира се избора на фирма за монтаж на климатици. На какво е нужно да се опрем в своя избор обаче:

  • Цена – добра практика е да не избирате най-евтиния вариант, въпреки че изглежда изгоден, той може да има крие подводни камъни във ваш ущърб.
  • Репутация – потърсете фирма за монтаж на климатици с доказано име, опит и традиции при този тип дейности.
  • Препоръки – винаги е добре да потърсите мнението на някой, който скоро е използвал подобна услуга. Вариант е разбира се и използването на онлайн търсачките за този тип дейност.

След като сте избрали фирма за монтаж на климатици, то следва да обърнете внимание на планирането. Измерете съответните места, където мислите да монтирате своя климатик дали отговарят на неговите размери. Така при покупката и монтажа му няма да се появят неприятни изненади.

Ако имате стар климатик е добре да попитате фирмата, която сте избрали и дали извършва демонтаж на климатици. Така можете с един куршум да уцелите два заека. Златният съвет е да не се опитвате да демонтирате своя климатик сами, особено външното тяло, защото това може да бъде много опасно.

При монтаж на климатици е важно да помислите и за външното тяло т.е. къде ще бъде разположено то. Често хората планират къде да сложат вътрешното, но забравят външното тяло на своя климатик и така правят сериозен пропуск.

Част от етапите след като сте демонтирали стария климатик и сте преценили, че размерите на новия отговарят на спецификата на избраното за климатизация помещение са:

  • Физически монтаж на външното и вътрешно тяло на климатика
  • Тръбният път и неговото оптимално изграждане според условията
  • Начин за извеждане на конденза, който вашите климатици генерират
  • Вакуумирането на системата, за да не се позволи изтичане на хладилен агент
Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

2 Коментара

  1. Да винаги ,човек трябва да е нащрек при монтажа на климатици. Не винаги най-евтиното излиза последствие най-добро решение. Ремонтът на един климатик ,често е много по-скъп от колкото себестойността му. Добре е да се предвиди такъв за който има части в България и ремонтът му е по-евтин в сравнение с другите модели. Обикновенно повечето евтини климатици „почват да правят проблеми“ след 3-тата година

  2. Без съмнение, след покупката на климатика следващата важна стъпка е правилния монтаж. Защото, ако не се спазят изискванията за разстояние между въртешно/външно тяло ще се наруши ефективната работа на климатика, независимо колко добра е марката или готим модела.

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове