Луксозни маркови часовници – времето е пари в буквалния смисъл на тази всеизвестна фраза

А ти хареса ли тази статия?!?

Стремежът да търсят лукс и изразят себе си е нещо, което не всички могат да постигнат. Дори да имате големи желания и решимост, в днешния свят парите са в най-голяма степен средството, с което човек може да си позволи лукс, разкош и висок стандарт на живот. Заедно с най-честите развлечения на богатите като големи къщи, скъпи коли, почивки, яхти и др. се нареждат притежаването и дори колекционирането на скъпи часовници на луксозни марки. Ето затова може да се каже, че времето е пари в буквалния смисъл, защото да притежаваш такъв часовник изисква доста солидна сума финикийски знаци. За една луксозна вечеря например, тези богаташи, за които говорим, най-малкото ще се нуждаят от костюм Армани, италиански кожени обувки и да –  луксозният марков часовник усилва целия изглед на човек, който иска да покаже високия си статус и да се отдели от обикновените хора. Това е подпис и сякаш вик: „Хей, ти .. Разкарай се. Часовникът ми е по-скъп от това, което ти някога ще спечелиш..” И това не са просто думи, а често е самата реалност, затова трябва да го приемем! Хората никога не са били, не са и няма да бъдат еднакви в социален, икономически, расов и какъвто и да било аспект. Затова индустрията е развила достъпни стоки за обикновените хора и скъпи такива за богатите. В контекста на часовниците, естествено съществуват много повече марки от среден клас, отколкото луксозни брандове, което е абсолютно нормално, поради факта, че кръгът потребители на скъпи часовници е далеч по-малоброен. Все пак, ако човек има статут на богат магнат, тогава трябва да реши за себе си часовник от каква точно марка да избере. Ето и една примерна класация на десет представители на марки луксозни часовници в света (естествено всички те до една са швейцарски):

10. Rolex – това е несъмнено марката, която най-много хора познават и която е станала нарицателно за луксозни часовници. Въпреки че има редица по-висококачествени и престижни брандове, Ролекс спокойно може да се нареди в топ 10, защото никоя друга марка в света не отговаря на популярността, която тя е постигнала, когато става дума за часовници от висок клас. Rolex са предпочитани от политици, филмови звезди и знаменитости от цял свят.

9. Hublot – въпреки че е сравнително начинаеща в исторически план, основана през 1980 година, марката прави доста голям напредък измежду другите си по-стари конкуренти от маркови часовници на високо ниво. Показателно е, че най-скъпият ръчен часовник в света носи името Hublot на стойност $ 5 000 000, изработен от 1282 диаманта, възлизащи на повече от 100 карата.

8. Richard Mille – също сравнително нова марка часовници, но иновацията е това, което я изстрелва на челни места при скъпите часовници. Марката е търсена от богатите маниаци на луксозни маркови часовници, които искат да притежават екземпляри с последните разработки на микромеханиката и съвременни технологии. Един от шедьоврите на Richard Mille е лимитирания модел от само 50 броя RM 027 Tourbillon, посветен на супер звездата по тенис Рафаел Надал. Това е и най-лекият часовник в света с тегло от само 20 грама.

7. Jaeger-LeCoultre – една от многото марки луксозни часовници от Швейцария, създадена през 1833 година. Иновации в съчетание с елегантен дизайн е това, което представлява градивен елемент и предимство часовниците от този бранд.

6. FPJourne – с присъствие от над 30 години на пазара, марката успява да създаде своя собствена ниша от почитатели и собствен стил. В света има само 7 подбрани бутика, където могат да бъдат закупени тези луксозни швейцарски часовници.

5. Vacheron Constantin – с дългата си история марката е една от най-старите часовникарски представители. Моделът “Tour de I’lle” е уникален часовник, създаден да отбележи 250-тия юбилей  на бранда и който се смята за най-сложния часовник, произведен някога. Той се състои от 834 части и 16 елемента на сложност, които не се срещат обичайно.

4. Blancpain – тези часовници не се правят, за да се раздават на всеки. За разлика от Rolex, които произвеждат около 2000 маркови часовници на ден, Blancpain произвежда луксозни часовници само по 10 000 броя на година. Всеки екземпляр,  произведен от марката, е уникален сам по себе си.

3. Girard-Perregaux – марка луксозни часовници, които прилагат иновации от деня на създаването си през 1791 година. Те правят часовници само за неколцина привилегировани личности, които ценят най-добре тази марка часовници и се гордеят с този факт. Емблематичният модел от компанията Tourbillon с три златни мостове е не само са високо ценен, а представя нов ъгъл на иновативни проекти в часовникарството.

2. Patek Philippe – тази марка часовници е направила всичко, което човек може да търси в най-добрите луксозни часовници. Споменаването на списъка от клиенти на тази компания е още една причина да се влюбите в нейните произведения на часовникарското изкуство. Редица кралски особи са притежатели на Патек Филип: Queen Victoria (от 1851 г.), нейният съпруг принц Алберт, принцеса Луиз на Дания, Виктор Емануил III от Италия и Хюсеин Камал.

1. Breguet – това име е едно от най-старите запазени и до днес марки луксозни часовници. Създателят й Louis Charles Breguet е пионер в часовникарството със създаването на турбийона и още редица компоненти, който и до сега са част от съвременните механични часовници. Първият часовник с Tourbillon марката Breguet създава през 1810 г. специално за кралицата на Неапол. И ако списъкът на Patek Philippe е пълен с кралски особи, то за Breguet имената са още по-многобройни и внушителни. Тези луксозни часовници са носени от Луи-Филип I, Луи XI, Наполеон Бонапарт, Джордж III, Луи XVIII, кралица Виктория (1838), Никола Саркози (френския президент), Виктор Юго (писател) и много, много повече…

Подреждането в списък топ 10 например винаги е субективно и зависи от преценката и гледната точка на всеки познавач на луксозните маркови часовници. Има и още други представители на ненадминати швейцарски производители, всеки от които заема достойно място в света на часовниците от най-висока степен на майсторство и лукс. За доста по-многобройните потребители на маркови часовници от среден клас съществуват редица марки швейцарски, японски, американски, немски часовници и много други световни производители с доказано качество и надеждност на достъпна цена.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Един Коментар

  1. часовници (Васил)

    Уникална статия! Едно голямо браво на автора!

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове