Коя е основната грешка на всички, които кандидатстват за кредит

Обложка

Коя е основната грешка на всички, които кандидатстват за кредит

А ти хареса ли тази статия?!?

За много хора кредитът е много удобна форма за бързо получаване на голяма сума пари за различни нужди. Банковият заем, обаче, не е безвъзмезден и трябва да се изплаща. Понякога това може да създаде известни затруднения. Причината често пъти е една – кредитополучателят не се е запознал достатъчно добре с всички клаузи по договора за кредит и си пати от своята невнимателност.

Именно невнимателното отношение към договора за кредит, който се подписва е най-често срещаната грешка при кандидатстване за заем. Клиентът не винаги чете внимателно договора и не обръща значение на всички нюанси. Но подписвайки го, поема отговорност и гарантира, че ще заплати задълженията си.

Разбира се, по време на кандидатстване за кредит за някои хора може да е трудно да вникнат в същността на всички клаузи. Тогава е добре да се информирате за всичко предварително, още преди да посетите банката.

Някъде дори могат да се пробват да начисляват и комисионна при пълно изплащане на кредита. Банките нямат право да изискват допълнителни глоби и санкции за това и можете да върнете кредита си частично или напълно по всяко време. В определени случаи е наложително обаче предварително да информирате банката за намеренията си, но пък това е всичко.

Лихвеният процент и общите разходи по заема също заслужават специално внимание. Всички подробности следва да са посочени в договора, иначе можете просто да се откажете от сделката.

Също така, проверете внимателно графика за погасяване и изчислението на лихвите. Лихвеният процент не е всичко, проверете дали няма допълнителни разходи по различни услуги, включени в пакета. В повечето случаи те са добавени към общия разход по на кредита, повишавайки първоначалния му размер. По-добре е предварително да използвате калкулатора на уебсайта на банката и да разберете колко пари ще платите за целия погасителен период. Понякога „бонусите“ не са това, за което ги мислите, така че е важно да сте наясно с всички детайли предварително.

Източник: govrn.bg

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове