Коластрата – полезна информация

А ти хареса ли тази статия?!?

За да разберем повече за коластрата, е много важно да обърнем внимание за какво може да ни бъде полезна и как можем да я приемаме, дори когато не сме бебета.

Кога коластрата се превръща в мляко?

Коластрата е първата течност, която започва да изтича от майчините гърди след раждането на бебето. Има три етапа, които обуславят процеса, при който коластрата се превръща в мляко.

Коластра

Това е първото изцедено мляко след раждането. Вашето тяло обикновено произвежда изключително коластра в продължение на два до пет дни, след което съставът на млякото започва да претърпява някои промени.

Преходно мляко

Това мляко съдържа смес от коластра и по-зряло мляко. Преходното мляко обикновено се произвежда от пет дни до две седмици след раждането.

През този период е вероятно вашето производство на мляко да се увеличи експоненциално, за да отговори на нуждите от развитие и хранене на вашето бързо растящо бебе.

Зряло мляко

От четири до шест седмици след раждането преходът е завършен и цялото мляко, което произвеждате, може да се счита за зряло, без никакви следи от коластра. Това мляко е по-рядко и по-бяло и има по-високо съдържание на мазнини и захар. На този етап тялото ви трябва да се е стабилизирало и количеството ви мляко също е добре установено.

За какво се използва коластрата?

Коластрата е полезна за вашето новородено по следните начини:

  • Осигурява имунизация. Майчините антитела във вашата коластра действат като естествен антибиотик за вашето новородено, като го предпазват от микроби от околната среда.
  • Е богат източник на хранителни вещества. Вашата коластра съдържа всички необходими хранителни вещества за вашето новородено, за да расте безопасно и бързо.
  • Подобрява здравето на червата. Вашата коластра е лесна за прием за коремчето на новороденото поради ниското си съдържание на мазнини.
  • Действа като естествено слабително средство. Вашата коластра помага за изчистването на първото изпражнение на вашето новородено, което намалява риска от развитие на жълтеница.
  • Подпомага регулирането на тялото. Коластрата може да помогне на вашето бебе да регулира телесната температура, метаболизма, функциите на белите дробове и кръвообращението и нивата на кръвната захар, така че да може да се аклиматизира към външния свят възможно най-бързо.
  • Насърчава растежа. Протеините на растежния фактор в коластрата могат да помогнат на недоносените бебета да растат здравословно.

Тези многобройни ползи от коластрата са достатъчни, за да аргументират защо е важно и нужно да приемаме коластра. И тъй като само бебетата имат възможност да се насладят на майчината коластра, останалите възрастни можем да използваме коластра, която е произведена от крави.

Тя е най-близка като качества до човешката и поради тази причина в аптеките и онлайн магазините се предлагат мног овидове коластра. Разликата, освен в цената, е и в начина на изсушаване, тъй като обикновено се продава на прах в капсули.

Един от подходящите варианти за закупуване е качествената коластра на AquaSource, която може да закупите от kolastra.eu с бърза доставка и безплатна консултация.

Продуктите на AquaSource са суперхрани и добавки, основно органични и със сертификати, което доказва неоспоримо техните позитивни свойства, които допринасят за профилактиката на организма и подсилване на имунната система.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: biko

Димитър Георгиев - Бико е част от екипа на oнлайн маркетинг агенция IdeaMAX, която предоставя широко разнообразие от дигитални маркетингови услуги с висока степен на ефективност, за което свидетелстват и резултатите. Един от нашите нови проекти е Градската медия - Gradski.bg.
Both comments and trackbacks are currently closed
seperator