Кои са видовете синтезатори?

Обложка

Кои са видовете синтезатори?

А ти хареса ли тази статия?!?

Синтезаторът е електронен музикален инструмент, който генерира звука по електронен път. За тези, които не знаят, синтезаторът прилича на пиано, но има свойството да звучи като струнни, духови, ударни и др. музикални инструменти. Всички съвременни синтезатори имат запеметени няколко мелодии и позволяват всякакви интерфейси на връзка с други устройства.

Синтензаторите са няколко вида- аналогови, цифрови и софтуерни.

При аналоговите синтензатори не се използват естествен звук, както и записан от друг външен източник.

Аналоговият синтезатор са компактен и е лесно преносим музкален инструмент и това го прави подходящ както за работа в студио, така и за изпълнение на живо.

Цифровият синтезатор, за да може да генерира звука, използва техника за цифрова обработка на сигнали.

Основното предимство на този синтезатор пред аналоговия е възможността за полифония. . И поради тази причина с цифровата техника реализирането на мултиембрални и многогласни инструменти е много ефективно и изключително лесно.

Но най- разпространен в днешно време е софтуерният синтезатор. Някои нови модели са с по 76 и 88 клавиша.  Много функционални са и количеството от звуци е изключително голямо. Вълновата памет в тези модели синтезатори достига до около 450 MB. Имат възможност за аудио запис, както и просвирване със качество CD. Информацията се съхранява посредством USB или Flash памет. Благодарение на секцията с моделиращи и виртуални ефекти може да се позволи използване на реверберация, компресия и ред други ефекти не само за звука на самия синтезатор, но и за микрофонният вход. Дори има и пълнофункционален вокодер. Синтезаторът предлага и възможността да се редактират компютърни софтуерни синтезатори, VST инструменти и цифрови работни станции плъг- ини.

Софтуерният синтезатор работи освен като самостоятелно приложение, още и като компонент за включване в някои други програми.

Днес, във всички специализирани магазини за музикални инструменти, където се предлагат най- новите техники, ще намерите всичко, което ви е необходимо.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове