Как да започнете с укулеле

Обложка

Как да започнете с укулеле

А ти хареса ли тази статия?!?

Според музикалните педагози и психолози, свиренето на музикален инструмент подпомага мозъчната дейност на човека. В смисъла на това, че освен за професионално развитие, музикалните инструменти могат да се свирят и за удоволствие, и като терапевтичен метод. Укулелето е сред тези инструменти, които се препоръчват точно и за такива неща.

Укулелето е малко, красиво музикално творение от групата на струнните инструменти. Ако започнете да го учите от начало, без да сте свирили на китара ще го научите малко по-бързо. При китаристите произлиза проблемът, че те са свикнали с една постановка на пръстите, а за укулелето трябва да я променят. За опитните китаристи обаче това няма да е проблем.

Укулелето има няколко разновидности. Концертно укулеле – то е най-малко на размер; сопрано което се среща най-често, тенор укулеле и баритон, които са повече за опитни музиканти и се ползват по-рядко от стартиращи на укулеле.

За разлика от класическата китара където има утвърдени методи на преподаване в България, укулелето по-трудно ще се започне при учител. Освен ако учители по китара не са усъвършенствали достатъчно инструмента, така че да почнат да го преподават. Самоуките укулеле свирачи са много повече. Много бързо и лесно можете да получите основите за свирене на укулеле от онлайн уроци, от видео клипове на ютубъри.

Начинаещите могат да започнат с лесни мелодии и постепенно да затвърждават уменията си като преминават към по-сложни композиции. Интересен факт е, че ако потърсите таблатури на песни направени на укулеле, ще срещнете такива категоризирани като по-лесни, лесни, трудни и много трудни. Колкото повече се изкачвате по тази стълбичка, толкова повече ще напредвате в усвояването на укулелето.

Първо изберете укулелето, има най-различни модели на най-различните марки. Първото укулеле не е задължително да е много скъпо. То може да бъде прелюдия към следващото. Просто ще ви послужи да се научите да свирите и когато дойде време ще изберете ново по-хубаво.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове