Какво трябва да знаете, ако искате да кандидатствате за потребителски кредит?

Обложка

Какво трябва да знаете, ако искате да кандидатствате за потребителски кредит?

А ти хареса ли тази статия?!?

Потребителските кредити са леснодостъпен финансов инструмент. Затова и почти всеки, който има стабилен доход, може да получи потребителски заем. В същото време различните банки предлагат различни изисквания към своите клиенти – някои банки работят с минимален брой изискуеми документи, други желаят да им представите по-голям пакет.

По дефиниция потребителският кредит са финансови отношения между заемодател и кредитополучател, които е задължително са обозначени в писмен договор.

Кои са основните моменти в договора за кредит?

Методът за изплащане на заема

В повечето случаи за теглене на потребителски кредит се предвижда и спазването на фиксиран график на плащане. Но съществува и диференциран метод на изплащане, при който кредитополучателят плаща различна сума всеки месец.

Предсрочно изплащане на кредита

Никога не пропускайте да се запознаете по-подробно тази клауза от договора. Това ще ви бъде от голяма полза, ако решите да върнете заема по-рано от уговорения срок.

Застраховка на потребителски заем

Някои банки изискват от кредитополучателя да сключи застрахователен договор със застрахователна компания, партнираща си с банката.

Забавени плащания

По принцип в договора трябва да съществува клауза, която ясно определя всички видове глоби за нарушения от страна на кредитополучателя, тъй като животът е динамичен и могат да се появят най-различни стечения на обстоятелствата. Понякога, ако ситуацията е уважителна и има налични документи, които го доказват категорично, банката може да реагира по-меко на вашето забавяне.

Таксата за обслужване на сметка също трябва да бъде изяснена при получаването на потребителски кредит.

От всичко казано дотук става ясно, че въпреки очевидната простота, потребителският заем си има своите особености. Трябва да сте напълно запознати с тях, в противен случай има опасност плановете ви да се объркат.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове