Какво е револвиращ кредит

Обложка

Какво е револвиращ кредит

А ти хареса ли тази статия?!?

Много е вероятно в банката да ви предложат именно такъв кредит, затова не се учудвайте, колкото и неразбираемо да звучи името му. Револвиращият кредит в България не е още толкова популярен и хората не са свикнали с условията, които той предлага. Той би могъл да е от полза за нуждите ви, но ако не сте наясно как функционира има опасност да ви струва скъпо.

Какво е револвиращ кредит? Вид кредит, потребителски, известен и като отворен или възобновяем кредит. С него вие ще имате определен кредитен лимит, сума, която да харчите свободно и когато решите. Различното е, че трябва да погасявате натрупаните лихви всеки месец, както и използваната сума от заема или част от нея. Заедно със сметката, по която обслужвате този кредит, може да ви се издаде и банкова карта, с която да улесните допълнително ползването на заема. Именно това е начина и по който работят кредитните карти.

Какви разходи ще имате? Както при повечето кредити, ще ви бъде начислена лихва за сумата, която сте изхарчили и погасявате ежемесечно. Ако е имало период, когато не сте харчили нищо от кредита си, по всяка вероятност ще дължите някаква комисионна за ангажимент, определена преди това по договор. Да не забравяме и начислените такси за обслужване, понякога и такива за теглене и внасяне на пари. Също има и такса за отпускане на заема. Както и такава за разглеждане на молбата ви за кредит.

За какво да внимавате? В случай, че не успеете да върнете месечните вноски или не плащате редовно за поддръжка на уговорения баланс, банката или фирмата могат да я блокират. Възможно е и да ви се начислят наказателни такси, понякога замаскирани умело в общите условия на институцията. При плащане на определения месечен минимум пък ще имате голяма лихва. В повечето случаи най-доброто за вас решение за кредит си остава стандартен потребителски или ипотечен.

Източник: instant-paydayloan.co.uk

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Един Коментар

  1. Кредити Бургас (Г. Иванов)

    Револвиращия кредит е едно добро финансово средство.

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове