Какво е револвиращ кредит

Обложка

Какво е револвиращ кредит

А ти хареса ли тази статия?!?

Много е вероятно в банката да ви предложат именно такъв кредит, затова не се учудвайте, колкото и неразбираемо да звучи името му. Револвиращият кредит в България не е още толкова популярен и хората не са свикнали с условията, които той предлага. Той би могъл да е от полза за нуждите ви, но ако не сте наясно как функционира има опасност да ви струва скъпо.

Какво е револвиращ кредит? Вид кредит, потребителски, известен и като отворен или възобновяем кредит. С него вие ще имате определен кредитен лимит, сума, която да харчите свободно и когато решите. Различното е, че трябва да погасявате натрупаните лихви всеки месец, както и използваната сума от заема или част от нея. Заедно със сметката, по която обслужвате този кредит, може да ви се издаде и банкова карта, с която да улесните допълнително ползването на заема. Именно това е начина и по който работят кредитните карти.

Какви разходи ще имате? Както при повечето кредити, ще ви бъде начислена лихва за сумата, която сте изхарчили и погасявате ежемесечно. Ако е имало период, когато не сте харчили нищо от кредита си, по всяка вероятност ще дължите някаква комисионна за ангажимент, определена преди това по договор. Да не забравяме и начислените такси за обслужване, понякога и такива за теглене и внасяне на пари. Също има и такса за отпускане на заема. Както и такава за разглеждане на молбата ви за кредит.

За какво да внимавате? В случай, че не успеете да върнете месечните вноски или не плащате редовно за поддръжка на уговорения баланс, банката или фирмата могат да я блокират. Възможно е и да ви се начислят наказателни такси, понякога замаскирани умело в общите условия на институцията. При плащане на определения месечен минимум пък ще имате голяма лихва. В повечето случаи най-доброто за вас решение за кредит си остава стандартен потребителски или ипотечен.

Източник: instant-paydayloan.co.uk

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове