Какво е guest blogging

А ти хареса ли тази статия?!?

Може би много от Вас са чували фразата guest blogging (гост блогване), но какво точно се има в предвид с нея? Тази практика е много развита в големите европейски страни, както и в Америка. В България, guest blogging набира все по-голяма популярност и целта винаги е ясна. Идеята на гост блогването е да се пишат уникални статии, които се публикуват в определени блогове и директории, които са с висок авторитет и ранк.

Чрез guest blogging, авторите на статиите имат възможност да изложат своя труд и идеи пред голяма аудитория от читатели, да споделят данни за себе си, както и да обменят опит с други уебмастъри. Има 2 вида блогъри: първият са тези, които пишат за други лица и те се наричат ghostblogger, а вторият са тези, които искат да изразят личността си и да натрупат опит. Гост блогването е много важно за популяризирането на даден сайт, като връзките, които могат да бъдат публикувани в статията ще насочат потребителите към въпросния сайт. По този начин се привлича качествен трафик, който пък ще повиши page ranka на вашият сайт и ще можете да си изградите статистика за читателите.

Освен всичко останало, чрез guest blogging много лесно ще си набавите силни линкове, които всички търсачки оценяват високо, а авторитетните сайтове ще Ви привлекат доста заинтересовани читатели. Ако качеството на статиите е високо и те са напълно уникални, това може да бъде идеалната предпоставка за привличане на постоянни абонати, а самите автори пък ще изградят ценен авторитет и ще направят име в този важен бранш. Разбира се, за целта е добре автора да има собствен сайт и да има линк към него. Важно условие е темата на статията да отговаря на блога, в който е публикувана, като в повечето случаи този процес е безплатен, но много полезен. Чрез гост блогването ще можете да се възползвате от link building, да оптимизирате сайта си и да рекламирате успешно своя продукт, проект или услуга.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

4 Коментара

  1. грим и сенки (Григор)

    Здравей! Може ли да предоставиш един списък с блогове за гост блогване. Ще ти бъда много благодарен!

  2. интернет реклама (Мартин Илиев)

    Статията е много полезна! Това е най-актуалната SEO стратегия към момента, на фона на оспамените социалки и директории, в които се лутахме преди.

  3. Определено гост публикациите ще са правилната стратегия поне в близкото бъдеще за постигането на качествен трафик.

  4. @Красимир,
    Принципно е така, но се говори все по-често, че и за тях Google мисли алгоритъм, който да ги филтрира. По-скоро guest blog-ването в частни директории за статии или сайтове с еднаква тема ще е по-ефикасно…,но както казват – Ще поживеем и ще видим.

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове