Как да избираме и купуваме евтини самолетни билети?

Обложка

Как да избираме и купуваме евтини самолетни билети?

А ти хареса ли тази статия?!?

Един от начините за предвижване на дълги разстояния е пътуването със самолет. За да се сдобиете с така мечтания билет обаче трябва предварително да направите резервация. За разлика от сухопътния транспорт, при който можете директно преди заминаване да  заплатите за услугата то покупката на самолетни билети става предварително. Това което е добре да знаете за авио пътешествието си е не само свързано със заявяването на вашето желание. Имайте предвид това, че различните компании , които предлагат въздушен транспорт имат билети, които са на различни цени. Това се определя в зависимост от дестинацията, дали предпочитате да пътувате в първа класа, както и от времето през което смятате да осъществите посещението на определена точка.

На каква цена ще бъде самолетната резервация и дали ще Ви удовлетворява зависи от не малко фактори. Например ако предприемете пътуване във вторник или сряда то със сигурност ще платите много по-ниска цена, отколкото ако се наложи да стигнете до партньорите си в Европа още в понеделник.  За да сте в крак с цените на самолетните билети е желателно да следите сайтовете на авио компаниите. Тук актуализирането на информацията е онлайн и ако сте достатъчно гъвкави можете да си намерите супер изгоден билет.  Освен деня от седмицата имайте предвид и друг много съществен фактор, който разумните и често пътуващи пасажери използват при покупката на самолетен билет. Например мястото, на което ще пътувате в самолета. По –опитните знаят кои са най-удобните и винаги първо тези места биват резервирани. Тези при които се усеща излитането и кацането , особено в двата края на корпуса на самолета цените на самолетните билети са по-ниски. Ако имате здрав стомах и не се повлиявате от тези състояние то ето една причина да изберете именно тези позиции за настаняване.

Това което също можете да направите е да направите предварително резервиране на полет няколко месеца по-рано от деня на физическото пътуване. Много хора, чиито роднини са в чужбина използват именно този метод да си набавят изгодни билети. Така не само ,че ще имате по-голям избор за място в самолета, но и цената на билета ще е по- ниска в сравнение с това ако го купувате седмица преди полета. Ясно е, че в ниско тарифните авиокомпании услугите не са достатъчно качествени и за да предложат наистина ниска цена няма как да очаквате перфектното обслужване. Има клиенти, които могат да си позволят лукса да пътуват с реномирани компании в първа класа и това разбира се е отразено и в цената на самолетния билет. Поднасянето на храна и напитки, както и вежливото обслужване тук е на ниво. Но не бива да забравяте, че в зависимост от дестинацията полета не е толкова дълъг, така че самолета не нито кафене, нито ресторант от които да очаквате да ви обслужват сервитьори. Това е транспортно средство и е важно да стигнете от точка А до точка Б бързо и на сравнително изгодна цена. Затова преценете какво можете да си позволите като стойност на самолетния билет и купете този, който е по джоба Ви. Има достатъчно възможности за това да наперите подходящия полет на авиокомпания, която да осигури комфортно пътуване до желаната от вас дестинация.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Един Коментар

  1. Пътна помощ (Пътна помощ)

    Пътна помощ в София на ниска цена, репатриране на автомобили, джипове и бусове дори и самолети:)

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове