ТОП уникални места, на които непременно трябва да стъпи кракът ви

Обложка

ТОП уникални места, на които непременно трябва да стъпи кракът ви

А ти хареса ли тази статия?!?

Настоящата статия е предназначена за всички горещи туристи, оставили на заден план почивката в България, които си падат по по-далечни и нестандартни пътешествия, като този път не става въпрос за добре познатата ни екскурзия в Дубай. Ще ви разкажем за едно райско кътче, което се намира в Югоизточна Азия и чиято столица се нарича Банкок. Сигурни сме, че вече се досетихте за кое по-точно говорим. За да бъде възможно най-идеална вашата почивка в Тайланд, ние сме ви приготвили едни от най-големите му природни богатства, които не може да не се посетят.

Подарени от Бога, по подобие на гледките, които се наблюдават при екскурзия в Италия, а както и при почивка в Гърция, Тайланд също притежава множество малки невероятни островчета и красиви плажове, които са главна притегателна сила за туристи, идващи от всички точки на света.

Един от най-прочутите тайландски туристически градчета се нарича Патая. Изключително екзотичен, той има доста сходни черни с най-големия канарски остров, който може да се види, ако сте на екскурзия в Испания – Тенерифе. Това са чистата тюркоазена вода, заобикалящите я скали, палмите, къщичките и лодките, чиито обиколки са истинска атракция.

Друга интересна местна забележителност безспорно е най-голямата река в цяла Югоизточна Азия – Меконг, чиято дължина достига 4350 км и така побеждава също толкова притегателната река Арно, чиято гледка покорява сърцата на туристите на почивка в Италия с дължината си 248 км. Изключително интересно е да се наблюдават местните жители, които се придвижват по нея в лодки с остър и повдигнат връх, носейки традиционните плетени конусовидни шапки.

Една от всичките 76 провинции, които се намират в кралство Тайланд носи мистичното наименование Сукотаи. Нейното население скоро ще достигне близо 600 000 жители. Древните архитектурни паметници там напомнят за също толкова старинните и живописни сгради, които всеки, който някога е ходил на екскурзия в Дубровник със сигурност е забелязал. Най-съществената разлика в структурата на тайландските са техните традиционни остри върхове, служещи за покрив на техните къщи. Историческите им паметници могат за момент да ви напомнят на тези, които обикновено се разглеждат при почивка в Тасос, например.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

3 Коментара

  1. Тази дестинация е уникална и колкото пъти човек посети Тайланд, толкова пъти има какво да разгледа и научи. Друго мечтано пътуване е до остров Мадейра, който е по-близо и по-достъпен. Разбира се и двете дестинации не са много евтини, заради по-дългата дистанция. Ако не успея ще продължа да ходя на почивка в Тасос и Гърция през 2018. Почти всяка година пътуваме до там поне за седмица и сме очаровани от красивите плажове на Бяло мопе, чистотата и природата на Гърция. А Халкидики е място, където могат да се видят и разгледат също много архитектурни паметници на културата. Почивка на остров Тасос сме правили 2 пъти отново семейно и споделям, че е незабравимо. Особено любим ни стана Saliara или по-известен като Мраморния плаж, но не пропускаме да посетим и Golden Beach и Paradise Beach. С една дума тази година пак ще почиваме на Тасос, но ще мечтаем и за Мадейра.

  2. TravelPointOnline (Георги - Иванов)

    Ооо страхотна статия, скоро ни предстои ходене до Тенерифе и тази статия ни беше много полезна.

  3. Испания определено е уникално място за почивка, но малко по-диви хора (в смисъл купон)
    Докато Италия също е чудесно място и определено по спокойно (наистина за почивка) :)

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове