Как да изберем подходящите обувки

Обложка

Как да изберем подходящите обувки

А ти хареса ли тази статия?!?

Днес пазарът изобилства от разнообразие от множество различни по модел, вид и изработка обувки – ботуши, боти, официални обувки, спортни обувки, равни обувки и така нататък. Марките им също се различават, като някои от тях са чуждестранни, а други български. Но сред цялото това разнообразие как точно да изберем подходящите обувки, които не само ще са красиви, но същевременно ще ни служат дълго време и ще ни бъдат удобни, без значение колко време прекарваме на крак? Именно за да отговорим на този въпрос създадохме тази статия, така че продължете надолу, за да откриете отговора.

Но нека преди да дадем няколко съвета, да разберем какво точно ни осигуряват подходящите обувки – те омекотяват крака, подкрепят го и осигуряват комфорт и добро напасване към краката.

Един подходящ съвет е да се избират обувки в края на деня, а не сутрин. Следобед краката ни са леко оттекли и, следователно, се разширяват, така че можете да намерите обувките, които ще паснат точно на крака ви. Ако пазарувате обувки през сутринта, то има голяма вероятност следобед обувките вече да са ви тесни, поради разширението на краката. Освен това е добре да сте обули същия вид чорапи, какъвто смятате да носите с тези обувки.

Подходящо би било и да си измервате краката през определен период от време. Те се променят с възрастта, като в много случаи стават по-големи и по-широки. Ако единият ви крак е с по-голям размер от другия, тогава трябва да изберете обувки, които пасват на по-големия ви крак.

Когато купувате обувки, трябва да ги изпробвате и да видите как се чувстват краката ви в тях. Натиснете с пръсти върху върха на обувките, за да сте сигурни, че между края на обувката и най-дългия ви пръст има достатъчно място, така че за краката ви да има достатъчно място да се плъзнат напред при вървене. Размърдайте леко пръстите си – те трябва да могат свободно да се мърдат.

Освен да ги обуете, добре е и да се поразходите с обувката. Трябва да има достатъчно място в обувките и те да са ви удобни и да ви пасват добре – не бива да се изплъзват от крака ви.

Помнете, че при различните производители размерите варират, така че не вярвайте прекалено много на описанието или на размера на обувката, а гледайте дължината на обувката и това дали ви е удобна. Ако купувате обувки онлайн, гледайте таблицата с размерите или колко сантиметра пише, че е подметката, за да можете да намерите точните обувки.

Гледайте и ширината, както и дължината. Страничната част на обувката трябва да не ви стяга, а да ви осигурява комфорт и достатъчно място, така че обувките да не се трият към крака ви и да не причиняват дискомфорт или ранички и пришки.

Ако търсите бг обувки (например обувки тип клакрс), ние ви препоръчваме да се доверите на онлайн магазина Pesh.bg, понеже в него е събрана отлична колекция от първокласни български обувки, които са на достъпни цени и предоставят отличен комфорт и здравина, като се грижат за здравето на краката ви и за удобството ви през целия ден.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове