Полезни съвети как да се грижим за обувките

Обложка

Полезни съвети как  да се грижим за обувките

А ти хареса ли тази статия?!?

Обувките са много важен елемент от нашият аутфит. За разлика от дрехите, те за изложени на много повече негативни влияния, като влага, кал, дъжд и прах, които водят до тяхното съсипване. За да можем да им се радваме по-дълго време трябва да се грижим за тях, в зависимост от материала, от който са направени и спецификите им. Не на всяка цена тази грижа струва скъпо, понякога е добре да сме запознати с някои хитрости, които можем да прилагаме в домашни условия. Тук ще ви разкажем за някои от тях.

Велурът е един от най-претенциозните материали за обувка. Безспорно външният му вид е красив, но бързо губи своите свойства. Това се случва в резултат на това, че често е намокрян или пък го разхождате в много топли дни. Има начин да „съживите” велурените си обувки и разковничето тук е парата. Парата действа освежаващо и добра работа за целта ще свърши ютията. В никакъв случай не я докосвайте до повърхността на обувката, дръжте я на разстояние и оставете само топлият въздух да я „гали”.

Доста неприятно е, когато обувките ви пропуснат вода и прибирайки се вкъщи установявате, че цялата обувка е подгизнала. Как да я изсушите? Това е един трик, който е доста познат – с вестници. Пълните обувката (доста ефективно при естествена кожа) със страници от вестници, като избягвате онези със снимки/изображения и такива с много текст, следователно много мастило. На няколко часа изваждате старите вестници и поставяте нови.

Като заговорихме по-горе за велур, ще споменем и още един номер, свързан с този материал. Сигурно сте забелязали, че по него полепва абсолютно всичко, от дребни прашинки до образуване на някои мазни петна. Голяма грешка е да се опитвате да ги отстраните с вода и четка. Това не само няма ефект, а и наранява велура, който след това буквално не прилича на нищо. Ако обувката е черна, внимателно поставете върху петното талк, който е на прах. Оставете известно време да постои, а след това го изтръскайте. Той попива мръсотията и не наранява обувката. Ако велурът е кафяв, процедурата е същата, с малката разлика, че заменяте талка със смляно кафе.

Това са нашите малки и полезни съвети свързани с добрата поддръжка на обувките ви.

Източник: rabotnioblekla.bg

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Един Коментар

  1. Статии и съвети (Стелияна)

    Полезна информация , особено за обувките от велур. Именно трудното почистване е едно от нещата, поради които рядко се спирам на такъв тип обувка. А за сушенето с вестници – много е ефективно и просто, от малка го знам :D

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове