Полезни съвети как да се грижим за обувките

Обложка

Полезни съвети как  да се грижим за обувките

А ти хареса ли тази статия?!?

Обувките са много важен елемент от нашият аутфит. За разлика от дрехите, те за изложени на много повече негативни влияния, като влага, кал, дъжд и прах, които водят до тяхното съсипване. За да можем да им се радваме по-дълго време трябва да се грижим за тях, в зависимост от материала, от който са направени и спецификите им. Не на всяка цена тази грижа струва скъпо, понякога е добре да сме запознати с някои хитрости, които можем да прилагаме в домашни условия. Тук ще ви разкажем за някои от тях.

Велурът е един от най-претенциозните материали за обувка. Безспорно външният му вид е красив, но бързо губи своите свойства. Това се случва в резултат на това, че често е намокрян или пък го разхождате в много топли дни. Има начин да „съживите” велурените си обувки и разковничето тук е парата. Парата действа освежаващо и добра работа за целта ще свърши ютията. В никакъв случай не я докосвайте до повърхността на обувката, дръжте я на разстояние и оставете само топлият въздух да я „гали”.

Доста неприятно е, когато обувките ви пропуснат вода и прибирайки се вкъщи установявате, че цялата обувка е подгизнала. Как да я изсушите? Това е един трик, който е доста познат – с вестници. Пълните обувката (доста ефективно при естествена кожа) със страници от вестници, като избягвате онези със снимки/изображения и такива с много текст, следователно много мастило. На няколко часа изваждате старите вестници и поставяте нови.

Като заговорихме по-горе за велур, ще споменем и още един номер, свързан с този материал. Сигурно сте забелязали, че по него полепва абсолютно всичко, от дребни прашинки до образуване на някои мазни петна. Голяма грешка е да се опитвате да ги отстраните с вода и четка. Това не само няма ефект, а и наранява велура, който след това буквално не прилича на нищо. Ако обувката е черна, внимателно поставете върху петното талк, който е на прах. Оставете известно време да постои, а след това го изтръскайте. Той попива мръсотията и не наранява обувката. Ако велурът е кафяв, процедурата е същата, с малката разлика, че заменяте талка със смляно кафе.

Това са нашите малки и полезни съвети свързани с добрата поддръжка на обувките ви.

Източник: rabotnioblekla.bg

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове