Как да изберем подходящ часовник?

Обложка

Как да изберем подходящ часовник?

А ти хареса ли тази статия?!?

Безспорно часовниците са един от любимите аксесоари, на които залагат както дамите, така и мъжете. Причината да са толкова популярни вероятно се дължи на факта, че освен много стилни, те са и изключително практични. С правилния часовник винаги ще бъдете на време за всеки важен повод. Но как да изберете подходящ часовник в голямото разнообразие от модели, марки, функции и т.н. Ако сте начинаещи в това, вероятно всички тези характеристики лесно ще ви объркат. За да ви помогнем да се ориентиране безпроблемно и да направите правилен избор, в тази статия сме обобщили най-важните неща, на които да обърнете внимание при покупка на нов часовник. Ето и кои са те:

Механизмът

Преди изобщо да мислите за дизайн, цветове и функции, най-напред обмислете какъв механизъм търсите. Той е една от най-важните части на часовника, която се грижи за дългия му живот и прецизното отмерване да времето. Не случайно го наричат “биещото сърце на часовника”. На пазара ще откриете автоматични, механични, а също и кварцови часовници. Всеки един от тях си има своите предимства и недостатъци, които ще обобщим накратко.

Механичните часовници се навиват ръчно и нямат нужда от батерии. Механизмът, състоящ се от пружини и зъбни колела, е символ на изключително майсторство, затова те имат висока цена. Трябва да знаете, че те са много чувствителни към условията на външната среда и с времето изостават. Затова, ако избере такъв часовник, имайте предвид, че ще се налага ръчно да го сверявате.

Автоматичните часовници също се задвижват от пружини, подобно на механичните. Разликата обаче е, че няма нужда да ги навивате. Те използват енергията, която се получава от движението на ръката ви. Ако не носите часовника обаче, той ще изостане и ще трябва да нагласяте часа наново.

Моделите с кварцов механизъм са много популярни, тъй като те използват батерии, за да работят. Това им гарантира продължителна прецизност на отмерване. От тази гледна точка те са практичен избор, защото няма да се притеснявате, че часовникът ви ще изостане.

Дизайнът

След като сме избрали механизъм, който отговаря на вашите предпочитания и нужди, идва ред да обърнете внимание и на външния вид. На какъв модел ще заложите зависи от вашите предпочитания. Все пак ви съветваме преди да изберете, да помислите дали купувате аксесоар за всекидневна употреба или бижу, което ще използвате само за важни поводи. В първия случай ви трябва нещо класическо, което лесно да съчетавате с вашия ежедневен стил, а също и начин на живот. Във втория случай, може да си позволите повече блясък и разкош, избирайки модел, привличащ погледите.

Марката

Един от важните въпроси, който много потребители си задават е дали да отделят повече средства за марков аксесоар или да спестят, купувайки си по-евтина реплика. Ако имате възможността, най-добре заложете на оригинални маркови часовници. Тук изобщо не става дума да си купите нещо скъпо, просто за да покажете благосъстоянието си. Марковите часовници са по-качествени и имат дълъг живот. Правейки такава инвестиция, вие всъщност ще се радвате на вашия аксесоар за по-дълго време. В онлайн магазина на Timedix ще откриете голямо разнообразие от оригинални маркови часовници на достъпни цени (https://www.economic.bg/bg/news/11/da-napravish-markovite-chasovnitsi-dostapni.html).

Функциите

Функциите, които вашият часовник предлага също са от значение, тъй като ви осигуряват по-голямо удобство. Те могат да бъдат най-различни от светещ в тъмното дисплей, през аларма, календар и др. Една от много полезните функционалности, които редица модели предлагат – това е водоустойчивостта. Това е много практична опция за хора, които водят активен начин на живот или са почитатели на по-екстремните спортове. Съветваме ви внимателно да проучите какви функционалности има вашия часовник преди да го купите.

Има ли гаранция?

Днес голяма част от производителите предлагат определен гаранционен период за своите модели. Съветваме ви винаги да проверявате дали часовникът, който искате да си купите, върви с гаранция. Така ще сте спокойни, че ако се появи някакъв дефект, търговецът ще го поправи или замени с нов. Не забравяйте, че като потребители имате правото да върнете продукт, който сте купили онлайн в срок от 14 дни, без да се налага да давате каквито и да било обяснения. Така че, ако по някаква причина не сте удовлетворени от качеството на вашата покупка, просто я върнете. Не забравяйте да се уверите, че поръчвате от търговци, които имат утвърдена репутация и предлагат единствено оригинални маркови часовници.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:

PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

2 Коментара

  1. Всички часовници са предназначени да показват точен час но има такива, които спадат към ръчните компютри. Такъв часовник е именно Suunto 9. Освен алтиметър, барометър, компас то тои е с цветен дисплеи и връзка с телефон да показва всички известия и съобщения директно на часовника. Ако исберете часовника Suunto 9 baro black ще сте винаги една крачна пред другите.

  2. И аз съм на мнение, че в часовник трябва да се инвестира и да е качествен. Нищо не привлича вниманието повече от един хубав часовник, пъки това е нещо, което може да се ползва дълго във времето – освен, че може да го полазваш за аксесоар, ще ти е и от полза.

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове