Какви трудности може да срещне човек в едни обикновени менюта и тяхната изработка. Важни неща през моите очи.

Обложка

Какви трудности може да срещне човек в едни обикновени менюта и тяхната изработка.  Важни неща през моите очи.

А ти хареса ли тази статия?!?

Изработката на меню – нищо трудно ? Да бе, да … Пробвайте се да го направите и ще разберете. Менютата са нещо много специфично има доста видове, които имат къстъм ориентирани, чисто пространствено дизайни. Ето малка част от тях : меню – тип спирала – това е меню, което има метална спирала отстрани, като тетрадка. Предимството е, че не се „цепят” страниците на менюто. Подобрен тип е с т.нар. рингове или на български метални кръгове. От там има класически варианти – твърда корица, тип листи и още два – три, които така и не запомних… те след тези всичките видове, е важно преди да отидем в печатница или да ни направят уникален дизайн да знаме ЗА КАКВО МИ Е ТОВА МЕНЮ!

Видовете, според предназначението им. Освен според изработката и дизайна има такива, според това къде и за какво се ползват. Сега става по – сложно.  Меню – тип основно – тук вие по принцип предлагате целият си арсенал от ястия във вашето заведение. Обедни менюта са тези, които искате да привлечете вниманието на потребителите към определена гозба и за определена цел. Промоции-меню е за актуалните тенденции в промоциите във вашето заведение и са почти винаги еднократни, затова те трябва да са в състояние, дори най  – простото да можете да изтривате цена . Сезонните са подобни на промоционалните. Интересен елемент са тези, напрвени за рум сервиз, те са насочени към големите хотели, които предлагат подобен вид услуга. Те са много по – тънки, много по – ограничени откъм продукти и асортимент, а цените са в небесата, такива видове менюта трябва да изглеждат скъпарски и тузарски. Други техни разновидности са за мини-бар, винени листи и т.н. . Вероятно, когато сте си вземали нещо за дома сте попадали на менюта за дома или бизнес офиса, те са тип флаер.

Важно е да определите корицата при изработка на меню, дали ще е кожа, дали ще е тип целофан (не го препоръчвам ,въобще.) Дали ще преобладават снимките или текста? Какви ще са съотношенията на текст-снимка, когато човек го отвори.

Моя личен съвет, като човек вече минал по този път е : Заложете на картинките! Една картинка говори повече от  хиляди думи, повярвайте.  Направете го с 20 – 30 топ рецепти, харесвани от всички, сложете атрактивни снимки отляво или отдясно с текст : цена и състав и по – скоро да прилича на каталог.

За кого са тези неща ? Най – вече такива неща се ползват за заведения и барове.  Но спектъра е доста по – голям в него влизат и ресторанти, изискани и по – долнопробни, клубове, пицарии – италиански и не само …

Как да изберем подходяща фирма за тези неща ? – цената тук лъже! Представете си ситуация : Избирате си красив дизайн, с много добра структура и го поръчвате, давате си снимките, описанията и чакате 1 месец. Те пристигат с бледи цветове, размазани текстове, картинките са на пиксели и външната част, подвързията е уръфата, вече! Не е добра насока за развитие на така или иначе брутално-конкурентната ниша – заведения за хранене/барове.

Последен съвет, ако листовете са ви за БАР, не залагайте на текстовете! Хората, често четат по картинките в баровете, да сте видели някой да седне да чете ..книга.. в дискотека/бар?

Това са моите кратки наблюдения в тази насока, надявам се да съм ви спестил някое бъдеще главоболие, за повече информация или конкретни въпроси, можете да ме намерите на секция контакти или да зададете въпрос в кутийката по – долу.

Благодаря ви за вниманието! Успех в избора на фирма за изработка и дизайн на менюта!

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове