Менюто в едно заведение

Обложка

Менюто в едно заведение

А ти хареса ли тази статия?!?

Менюто в едно заведение, независимо дали е ресторант, кафене, бар, клуб, сладкарница или друго място, е ключов елемент, който на момента прави впечатление.  От значение е не само неговият спретнат вид и чистота, но и начинът на оформление.

Факт е, че листата с предложенията на едно заведения е реклама и нито един съвременен търговец не може да си позволи да я подцени. Понякога само няколко секунди са необходими, за да се уверите, че визията на едно меню може да ви накара да посетите съответното място.

На съвременния пазар ще откриете много фирми за изработка на менюта за ресторанти и всякакъв тип заведения за хранене, пиене, спортуване, развлекателни дейности и т.н. Има всякакви – еднолистни, многолистни, тип книжка, дипляна, ветрило, спирала и т.н. Можете да изберете качеството на хартията и, разбира се, каква да е големината на самото меню.

Какъв ще бъде самият дизайн е тема, която си струва добре да обмислите. Оформлението на менюто следва да бъде в хармония със спецификата на самото заведение, атмосферата в него, принципите на компанията, а защо не и със самия сезон.

Индустрията до такава степен се е развила, че позволява да експериментирате и да предлагате на клиентите си своите продукти по привлекателен начин, който да ги превърне във ваш традиционен последовател. Това е добре дошло за търговеца.

Затова използвайте всеки източник на вдъхновение и професионален поглед. Те ще са ви от полза, когато създавате концепцията за менюто. Независимо колко голямо е то, винаги може да постигнете съвършена визия, достойна да привлече погледа на съвременния клиент.

Обърнете специално внимание на цветовото решение, шрифта, необходимостта от снимков материал. Определете ясно коя е вашата таргет група. Не се колебайте да наемете професионален фотограф, който да заснеме продуктите, които предлагате.

Всеки един детайл от визията на менюто трябва да бъде премислен. Ако се налага, дори нарисувайте на ръка черновата. Визуално разделете менюто на секции. Определете какви ще са заглавията, какъв ще бъде размерът на шрифта им и т.н. Възможно е дори да отделите специална секция, в която да подчертаете кои са ключовите предложения в менюто – тези, които клиентът няма да намери на друго място. Тези и още ред детайли трябва да бъде обмислени още в самото начало.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Един Коментар

  1. Някои ресторанти прекаляват с богато меню, но само на хартия, дефакто от него могат да приготвят едва 50%. По-добре прави 10-15 неща но ги прави както трябва. Отделно за мен е много важно в самото меню да има снимка на ястието за да добиеш представа какво е всъщност.

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове