Избор на недвижим имот в България

Обложка

Избор на недвижим имот в България

А ти хареса ли тази статия?!?

Изборът сред недвижими имоти в България е много голям и разнообразен: от неголеми къщи, многоетажни жилищни сгради до луксозни апартаменти в известни ваканционни курорти. България е член на Европейския Съюз от 2007 г., което повлия много положително на нашата икономика и прираста на стандарта на живот. Не е случайност, факта, че недвижимите имоти в България привличат вниманието на множество инвеститори. Те считат, че България е надеждна опция за инвестиция с висок потенциал. Отлично географско разположение, красиви плажове, топло море и конкурентни цени на недвижимите имоти са едни от най-важните и решаващи фактори за покупка, тъй като в сравнение с имотния пазар в Западна Европа, цените на имотите в България са ниски.

Не по-малко атрактивни от морските курорти са: Боровец, Банско и Пампорово, които са известни с красивите си планини и ски писти. Тук комплексите предлагат SPA, фитнес, рецепция, допълнителни услуги и всички удобства, които може да се намерят и в луксозните планински курорти в Европа, например в Алпите и Пиренеите.

Инвестирайки в недвижим имот, повечето хората желаят след време той да носи печалба под формата на постоянен месечен наем, или пък печалба благодарение на по-късна изгодна препродажба.

Защо си струва инвестирането в недвижими имоти в България?

Българският пазарен имот притежава огромен потенциал и в близкото бъдеще ще продължи да се развива.

В последните няколко години, пазара на имотите в нашата страна търпи оживление. Увеличават се сделките на покупко-продажба на имоти и разрешенията за строителство. Цените на имотния пазар, също се увеличават. Причините затова са: прираста на чуждестранни инвестиции, стабилни макроикономически показатели и добра възвращаемост от инвестиция в недвижим имот. Увеличаването на цените мотивира инвеститорите за строителство.

При вземането на решение за покупка на имот много важен фактор е местоположението му, а броят на атрактивните локализации има тенденция за спад. Това е необратим процес, от което следва, че при такъв тип инвестиция риска от загуба е минимизиран.

Европа, и по-специално южните й терени са едни от най-големите пазари на имоти в света, които се характеризират с големи площи на застрояване. Към покупка на имот след инвеститорите от Великобритания, платежоспособните купувачи от Русия, Германия и Швеция, активно се присъединяват и поляците. Голяма част от клиентите реализират покупките си с цел получаване на приходи, но към това може да се причисли и престижа, както и възможността за евтина почивка в слънчевите морски или планински курорти.

Горещо Ви приканваме за инвестиране в България.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове