Избор на недвижим имот в България

Обложка

Избор на недвижим имот в България

А ти хареса ли тази статия?!?

Изборът сред недвижими имоти в България е много голям и разнообразен: от неголеми къщи, многоетажни жилищни сгради до луксозни апартаменти в известни ваканционни курорти. България е член на Европейския Съюз от 2007 г., което повлия много положително на нашата икономика и прираста на стандарта на живот. Не е случайност, факта, че недвижимите имоти в България привличат вниманието на множество инвеститори. Те считат, че България е надеждна опция за инвестиция с висок потенциал. Отлично географско разположение, красиви плажове, топло море и конкурентни цени на недвижимите имоти са едни от най-важните и решаващи фактори за покупка, тъй като в сравнение с имотния пазар в Западна Европа, цените на имотите в България са ниски.

Не по-малко атрактивни от морските курорти са: Боровец, Банско и Пампорово, които са известни с красивите си планини и ски писти. Тук комплексите предлагат SPA, фитнес, рецепция, допълнителни услуги и всички удобства, които може да се намерят и в луксозните планински курорти в Европа, например в Алпите и Пиренеите.

Инвестирайки в недвижим имот, повечето хората желаят след време той да носи печалба под формата на постоянен месечен наем, или пък печалба благодарение на по-късна изгодна препродажба.

Защо си струва инвестирането в недвижими имоти в България?

Българският пазарен имот притежава огромен потенциал и в близкото бъдеще ще продължи да се развива.

В последните няколко години, пазара на имотите в нашата страна търпи оживление. Увеличават се сделките на покупко-продажба на имоти и разрешенията за строителство. Цените на имотния пазар, също се увеличават. Причините затова са: прираста на чуждестранни инвестиции, стабилни макроикономически показатели и добра възвращаемост от инвестиция в недвижим имот. Увеличаването на цените мотивира инвеститорите за строителство.

При вземането на решение за покупка на имот много важен фактор е местоположението му, а броят на атрактивните локализации има тенденция за спад. Това е необратим процес, от което следва, че при такъв тип инвестиция риска от загуба е минимизиран.

Европа, и по-специално южните й терени са едни от най-големите пазари на имоти в света, които се характеризират с големи площи на застрояване. Към покупка на имот след инвеститорите от Великобритания, платежоспособните купувачи от Русия, Германия и Швеция, активно се присъединяват и поляците. Голяма част от клиентите реализират покупките си с цел получаване на приходи, но към това може да се причисли и престижа, както и възможността за евтина почивка в слънчевите морски или планински курорти.

Горещо Ви приканваме за инвестиране в България.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

2 Коментара

  1. Инвестиционна група BESO HOMES е специализирана в цялостното управление на изграждането на жилищни сгради и комплекси на територията на София – от планирането на всеки наш проект, до продажбата на недвижимите имот, в т.ч. продажба на апартаменти, офиси, паркоместа и гаражи. В нашето портфолио има реализирани и изцяло офис сгради, но акцентът е върху жилищното строителство в София.

  2. Недвижими имоти София (Сердика Имоти)

    Къща или голям апартамент? Ново или старо строителство? В големия град или в покрайнините? Това са само част от въпросите които си задават хората, които са в момент на избор на нов дом или друг недвижим имот.
    Новото строителство се отличава с модерната си визия, която привлича голяма част от младите хора. Спазват се последните тенденции в строителството и архитектурата, което води до по – голяма енергийна ефективност, съответно с по – ниски сметки за отопление, по – добра шумоизолация.
    Старото строителство има добре развита инфраструктура, всякакви комуникации, големи междублокови пространства и места за паркиране. Достатъчно зелени площи, които да осигурят комфорта

    на живущите. По – ниски данъци. Имат добро вътрешно разпределение, с големи стаи и отделна кухня, което прави една стая повече.

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове