Пет стъпки към създаване на успешен уеб сайт

А ти хареса ли тази статия?!?

Интернет предприемачите имат за цел да инвестират в различни проекти с цел печалба. Световната мрежа е мощен начин да спечелим пари, което изисква от нас да имаме собствен и по-важното успешен уеб сайт.

В днешната ни статия ще дадем пет стъпки, които да извървите по изработката добър и конкурентен сайт, който може да ви донесе реални доходи.

На първо място, е добре да знаете, че за да бъде един сайт печеливш, то той трябва да лежи на ясна платформа. Първият ни съвет е да изградите план за това как искате да печелите от вашия сайт.

Съвет номер две включва опознаване на различните начини за печалба от интернет. Вие може да създадете уеб сайт за хора, които предлагат или търсят имоти във Варна, който да генерира висок трафик всеки ден. Монетизацията може да стане посредством използване на Google Adsense или продажба на директна реклама към агенции за недвижими имоти например.

Третият съвет е, опознаете конкуренцията. Какъвто и сайт да направите то той ще се бори с много други. Прочетете повече по темата (SEO – Search Engine Optimization) и се постарайте да се класирате добре в търсачките. Ако нямате необходимите знания използвайте услуги от специалисти.

Четвъртата ни препоръка към вас е, не бъдете алчни. Парите ще дойдат с времето, така че не е нужно да ползвате непозволени методи за да се поздравите с успех.

Петата стъпка е да се борите до последно. Ако не класирате сайта си за думата наеми във Варна например използвайте други комбинации от градове или се пробвайте да се класирате за думата наеми. Ако имате добре организирана вътрешна структура на сайта, Гугъл ще класира и вътрешните ви страници, които съдържат думата наеми напред в резултатите. В случай, че искате резултати още на мига, можете да използвате платените реклами в рекламната мрежа на Google – Adwords. Там трябва да изберете подходящи ключови думи, при търсенето на които ще се показва вашата реклама. Пример: Ако сайта ви е за имоти, то ще е добре освен за тази ключова дума, да залагате и на подобни думи, които биха ви донесли трафик, като „апартаменти Варна“, „апартаменти София“ и т.н. Интерфейса на Adwords е доста удобен и дори и за първи път да използвате програмата, ще се учудите колко лесно е да публикувате и управлявате вашата онлайн реклама.

Надяваме се, че петте стъпки, които описахме днес ще ви помогнат да започнете. Не спирайте да четете и да се интересувате от това как да създадете успешен сайт и начините за печалба от него. Желаем ви много успехи в бранша.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

28 Коментара

 1. Печалбата, посетителите, класирането на първа страница в Гугъл всичко се случва мноого бавно и ако наистина нямаме търпение, по-добре да не започваме.

 2. Смокинг Маниак (Милен Чолашки)

  Със всяка изминала година търсачките затягат дисциплината – става все по трудно да излъжеш „машината“. Така, че трябва да се концентрираме върху истински доброто и уникално съдържание.

 3. nMarket.bg (Нанко Нанев)

  Това да не се отказваш лесно е една от най-често допусканите грешки. Забелязвал съм го много пъти, както в себе си, така и в други уебмастъри (а и не само) който се отпиват да сътворят нещо ново.

 4. nMarket.bg (Анатолий Симеонов)

  Хубаво затягат нещата търсачките, но проблемът е, че все повече започват да се омазват. Имам предвид в частност Google, тъй като всички гоним него. В последно време нито Google Analytics, нито GWT, работят като хората. Да не говорим, че след последните им ъпдейти се получава на практика, че ако имаш 30 сателита, които да прежалиш можеш да класираш каквото искаш за каквото поискаш.
  Другото нещо е, че ако чакаш само на добро съдържание, ще ти спре биологичния часовник, докато влезеш в резултатите от търсенето.
  Иначе стъпките, описани в статията са добри и полезни. Както се разбира от заглавието – това са 5 стъпки, не всички необходими, за да направите успешен сайт. Осве тях има още много, но тези са сред най-важните.

 5. Компютри (Ивана Динева)

  След последния животински ъпдейти всичко с класирането на сайта ни в гугъл стана още по-трудно! И да, от СЕО могат да се изкарат много добри пари и то в България.

 6. Напротив, много е добре, че ги има животинските ъпдейти, защото иначе нета се пълнеше с май-различни спамерски сайтове, които използваха автоматични техники за придобиване на линкове и се изстрелваха на челни позиции, без да има за какво. Според мен, вече след ъпдейтите не е чак толкова трудно да се издигнеш, все пак вече не се бориш със софтуери и програми за изкуствено генериране, било то на линкове, било то на съдържание, а се бориш с реални хора и за всички важат едни и същи правила. Не че е лесно, де, но поне, поред мен, вече е по-честно.

 7. Абсолютно вярно, съгласен съм, че няма как да не се съобразяваме с правилата – накрая трябва да остане истинското ценно съдържание което е писано за читателя не за Гугъла. Но няма как да не държиш тънкия баланс межу двете. Битката почва да става интересна и все по трудна

 8. Риболовен Атлас (Тото Котуньо)

  Хубавите и стойностни неща стават бавно. Така е и със сайтовете и бързите печалби.

 9. врати (Манол Симеонов)

  Наистина няма как един сайт да се създаде за 1-2 дни и след 1 седмица да започне да печели. Имайте търпение!

 10. дамски рокли (Гергана Асенова)

  Доста добре казано. Информацията ще е от полза на тези, които тепърва ще създават уеб сайтове.

 11. Интересна статия, но би ли дал повече информация относно това как да направим един личен блог успешен. Как да привлечем повече вниманието на потребителите и съответно могат ли да се печелят пари от това?

 12. bet365 (Светла)

  Преди време съм опитвал да оптимизирам домейни за определени ключови думи, и да ги отдавам под наем на фирми, които имат интерес в нишата. В началото нещата вървяха, но след това мина прословутия EMD ъпдейт, който съсипа всичко…

 13. Хотели в Цигов Чарк (Весо Манев)

  Приятна за четене и полезна статия, написана на много достъпен език. Философията, че веднъж като се направи нещо и повече не трябва да се бара е напълно грешна. Това се отнася с още по-голяма сила за оптимизацията на сайтовете. Един сайт трябва непрекъснато да се оптимизира и да се работи по него. Веднъж застанал на челни места в гугъл, собствениците му го зарязват и спират с оптимизацията. Смятат тези пари за излишен харч, но конкуренцията работи. Тя иска да сложи нейния по-нагоре. Също така гугъл се стреми да сведе своята търсачка максимално близко до индивидуалния потребител. Често променя своите критерии и алгоритъма на позиционирането. По този начин отсява безполезните сайтове, или не толкова впечатляващите. Той дава шанс на поддържаните и добре структурирани да заемат полагащите им се места.

 14. Климатици Пловдив (Петко Никифоров)

  Според мен всичко започва със задълбочен анализ на конкурентните сайтове. Аз лично ги оценявам по следните критерии:
  1. качество на потребителското изживяване;
  2. дизайн;
  3. позиция в serp-a и т.н.
  След това определям недостатъците и слабите страни на конкурентните сайтове и се стремя да не ги допусна в моя.

 15. hair loss prevention (Анатолий Симеонов)

  Ако създадете сайт с добро и уникално съдържание, ако се опитате да набавите няколко натурални линка, ако развиете гост блогването, ако се постараете съдържанието ви да е повече за потребителя и малко за търсачките, ако използвате правилно социалните мрежи, то почти сигурно ще имате успех със сайта си. Когато постигнете желания резултат не спирайте да се опитвате да подобрите сайта си. Не спирайте да го оптимизирате иначе бързо ще загубите това, което сте постигнали.

 16. Бижута (Анастас)

  За мен най-важното за един сайт е той да бъде удобен, лесен и да дава качествена информация. Според мен ако сайта е качествен търсачките сами ще дойдат. Иначе статията е полезна и им доста истини.

 17. seo оптимизация (Владимир)

  Мисля че основната стъпка е натруването на опит в тази сфера. Вероятно всеки един от занимаващите се активно с уеб има зад гърба си поне един проект-провал, но това според мен е един от необходимите моменти към успеха.

 18. Детски дрехи (Ivailo Peshev)

  Повечето от Вас се концнтрирате върху оптимизацията, тя разбира се е важна, но никой не споменава потребителите на сайта Ви!
  А е много е важно да ги познавате, да направите всичко възможно да ги опознаете. Да, опит е нужен и той ще Ви спести много време в бъдеще.
  Научете се да използвате многобройните маркетингови канали. Всеки от тях, ако знаете как да ги използвате ще ви даде много бизнес. Кои са те ли?
  Това са:
  - традиционния маркетинг, радио, телевизия печат
  - дигитален маркетинг – снимки, видео, мобилни приложения, сео, социални мрежи
  - мобилен маркетинг – мобилни версии, смс и ммс маркетинг
  Е, мога да продължавам още, но стига толкова :)

 19. Принтери (Димо)

  хората са казали залуду работи залуду не стой,
  така че само бачкане и рано или късно ще стане

 20. Разград (Simeon)

  Отлична статия! Браво на автора! Според мен най-важните неща са уникално съдържание и линкове.

 21. Благодаря за полезната информация!

 22. Хубава и интересна статия! Благодаря за информацията!

 23. Абсолютно съм съгласна

 24. Като собственик на уеб сайт ви казвам откровено,че преди 1 вата година не очаквайте кой знае какви големи постижения!

 25. Екипът на МЕТАСОФТ има богат опит в разработването на уеб системи и направата на Интернет сайтове, тяхното разпространение, популяризиране и позциониране в последствие на топ позиции в резултатите от търсене по ключови думи и фрази на Интернет гиганти (търсачки) като: google, bing, yandex, yahoo и др. Системите са разработени и оптимизирани така, че потребителите да намират бързо и лесно информацията от която се нуждаят за нещата които търсят. Прилагането на креативна визия и експертни познания в областта на Информационните Технологии (IT) ни позволява да се справим и с най-предизвикателните проекти.

  МЕТАСОФТ подходящия избор за вашият бизнес старт или за вашето бизнес развитие и присъствие в Интернет пространството, нещо което не можем да отречем, че в наши дни е повече от необходимост!

 26. https://metasoft-ltd.com/уеб-дизайн-и-оптимизация-seo-web/

  Решенията, които предлагаме са бързи, ефективни и изцяло подчинени на нуждите на клиента, а категориите, в които предлагаме нашите услуги, надяваме се ще улеснят Вашия избор.

 27. Врати Плевен (Кирил Десподов)

  Засяга се главно СЕО частта, която е също важна част към ключовия успех за един сайт и дадена ниша.

 28. Украса за Парти (Emotions Factory)

  Предлагаме парти артикули с красив и изчистен дизайн! Бърза Доставка! Лесно Връщане – Опция Преглед!

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове