Електронна винетка през телефона – какви са предимствата

Обложка

Електронна винетка през телефона – какви са предимствата

А ти хареса ли тази статия?!?

Винетките не се радват на всенародна любов, защото се явяват още едно допълнително перо в нашия бюджет по време на път. Въпреки това, в цяла Европа този метод се е доказал като най-добрия за събиране на пътни такси от гражданите.

Важно е да се отбележи, че електронните винетки са не просто поредния начин, за измъкване на пари от хората, а се използват със съвсем практично и ясно предназначение. Оказва се, че именно така Европа успява да постигне една от най-висококачествените пътни инфраструктури в света, нещо което към момента е силно дефицитно в републиканската пътна мрежа.

Как се използват средствата от винетки

Събраните от винетни такси средства бързо намират своето приложение и се използват за поддържането на автомагистрали и други междуградски артерии с голямо значение. Парите се използват най-основно за:

  • Поддържане на съществуващите пътища;
  • Полагане на нова настилка;
  • Изграждане на нови отсечки;
  • Ремонти и възстановяване;
  • Както и много други.

Как се закупува винетка онлайн

Оказва се, че както всичко друго, винетката също еволюира, за да бъде в състояние да посрещне променящите се нужди на обществото. Едно от най-новите въведения в таксуването за извънградската пътна мрежа е електронната винетка. Тя се закупува през мобилния телефон и има редица предимства.

1. Бързина

Електронната винетка се купува от мобилния телефон и се получава на него. Това позволява при нужда да закупите необходимата електронна винетка дори без да се налага да отбивате до някоя бензиностанция. Може да я закупи член на семейството ви от вашия телефон докато сте зад волана, като по този начин се оптимизира времето максимално добре.

2. Винаги във вас

Тя се получава на мобилния ви телефон и това ви гарантира, че ще бъде във вас във всеки един момент. Като добавим, че се отчита в интегрирана електронна система в АПИ, то имате 100% сигурност, че вашето пътуване ще бъде гладко.

3. Няколко стикера наведнъж

Можете да закупите няколко винетки от един и същ мобилен номер, като заявявате за кой автомобил трябва да се закупи винетния електронен стикер и на кой номер да се изпрати.

4. Възможност за конвертиране на винетка

Ако вече имате закупена винетка и желаете да я конвертирате в електронен вариант, в това няма абсолютно никакъв проблем.

Предпочитан вариант за хората с увреждания

Електронната винетка е изключително удобен и предпочитан вариант за хората с увреждания. Използването на подобна винетка им позволява да постигнат максимално удобство и да получат своята електронна винетка дори и от удобството и комфорта на своя дом, а платформата Vinetki.bg предоставя един от най-добрите user experience-и в това отношение.

Предимствата на този вид стикери несъмнено са изключително много, като по този начин се налага перспективата те напълно да изместят лепящите си “събратя” и да ги оставят в миналото. Това е част от дигитализацията на обществото и се възприема бързо и естествено като практика от хората.

Освен електронните винетки си заслужава да споменем и новата електронна тол система в България, която се очаква да заработи в началото на следващата година на адрес TollPass.bg. В сайта ще откриете много полезна информация за самата система, както и за бъдещото събиране на тол такси от бизнеса през 2020 година.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: biko

Димитър Георгиев - Бико е част от екипа на oнлайн маркетинг агенция IdeaMAX, която предоставя широко разнообразие от дигитални маркетингови услуги с висока степен на ефективност, за което свидетелстват и резултатите. Един от нашите нови проекти е Градската медия - Gradski.bg.
Both comments and trackbacks are currently closed
seperator