Електрически камини – една добра алтернатива

А ти хареса ли тази статия?!?

Класическите камини на дърва се считат за луксозен атрибут в помещението. Освен, че са доста скъпи, те изискват съобразен с визията им интериор, за да не изглеждат не на място. В днешните забързани времена, в обзавеждането на жилищата се търси предимно удобство и функционалност, а визията е на втори план. Затова желаещите да монтират в домовете си практични камини, се отказват от тези, които работят с дърва и пелети и се насочват към електрическите варианти.

Почитателите на електрически камини отчитат като голямо предимство чистотата – не се налага да чистят пепел и да носят дърва. Като недостатък може да се спомене относително високата цена на електричеството, но повечето модели камини са с нисък разход на електроенергия и са доста икономични. Освен това изграждането на камини на дърва си е едно сериозно начинание, което превръща жилището в бойно поле докато процеса приключи и камината заработи. Това изобщо не епроблем при електрическите камини, които просто се включват в мрежата и вече отопляват помещението.

Последните модели ефектни камини на ток предизвикват изумление с вида си. Дизайнерите са създали перфектни имитации на камини с жив огън с 3D ефект, който по нищо не се различава от истинския. Отгоре на всичкото, от огъня излиза и дим, което допълва реалистичния ефект.

Едно много удобно и интересно решение са ъгловите електрически камини. В съвременния интериор такава камина се вписва перфектно, създава един уютен кът, който привлича погледа с ефектните пламъци. По нищо не личи, че огънят и жаравата са имитация, а топлината е съвсем реална и е достатъчна за да затопли ефективно помещението. Ако помещението е досатъчно голямо може да се монтират съвършени имитации на камини на дърва, които заемат голямо пространство. Пред камината може да се устрои кът, с масичка и мека мебел, където да се събират всички.
Електрическите камини, освен красива визия имат и преимуществото, че не са вредни за хора с дихателни проблеми и алергии. Ако игнорираме всички ефекти на външния вид, това си е просто една електрическа печка, която е предназначена да отоплява жилището. Ефектите от външния вид са важни за интериорния дизайн, а функционалността е необходима за практичната страна на нещата. За живеещите в един дом визията на жилището е важна, но по-важно е да им е комфортно и удобно.

Електроенергията, колкото и да е скъпа и да продължава да поскъпва, пак си остава един от най-предпочитаните начини за отопление. Какъвто и електрически уред да ползваме, просто трябва да натиснем един бутон и той заработва. От това по-удобно няма накъде. Освен това навсякъде е чисто, а това е най-безопасната енергия. Всички модели електрически камини са обезопасени, няма риск за малки деца и домашни любимци. Единствената опасност е, че като седне човек, пред нея и няма желание да стане – всеки с часове се наслаждава на красивите пламъци и уютната топлина.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

7 Коментара

 1. Аз съм на мнение ,че примерно камините на ток не могат да са толкова ефективни и икономични колкото камините на твърдо гориво :)

 2. Солариум.net (Краси Георгиев)

  Имаме си една стара електрическа камина вкъщи – руско производство. Вечер беше много приятно, тъй като с едни метални колелца хвърляше сенки точно като истинска камина.

 3. Ами да имат предимства – лесен монтаж, лесна работа и почти никаква поддръжка , обаче тока продължава да си поскъпва,а отоплението на ток през зимните месеци е равносилно на една минимална заплата за страната…

 4. Фън Шуй (Фън Шуй)

  Звучи интересно, огънят е един от 5-те елемента във фън шуй

  http://fengshuibg.com/bg/articles/articles/201-2010-09-13-07-43-18

 5. часовник (Николай)

  Камините на ток нямат нищо общо с тези на дърва! Това все едно кола на газ и на бензин да сравняваме :) )

 6. пелети (KREARO)

  Николай е доста прав. А и тока ще започва все повече да се вдига, така че се търсят други алтернативи като пелетите.

 7. Камини - нов сайт (Веселин Кръстанов)

  Електрическите камини обикновено са компромис за тези помещения в които няма комин, или необходимо пространство за изграждане на традиционна камина. Обикновено се предпочитат от хора които нямат достатъчна финансова възможност, но искат да се насладят от комфорта да имат камина. Също така са предпочитани и от тези които имат горните възможности, но ги мързи да се занимават с поддръжката на камина, която работи с дърва.

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове