Благотворителният аукцион за часовници Only Watch

Обложка

Благотворителният аукцион за часовници Only Watch

А ти хареса ли тази статия?!?

Експонатите от благотворителния аукцион в Монако отново борят мускулната дистрофия на Дюшен. Княжество Монако отново стана домакин на изключителното събитие, известно като Only Watch, където по традиция производителите на луксозни часовници показват и даряват уникални прототипи на часовници, създадени с едничката цел – да бъдат продадени на благотворителния аукцион, посветен на борбата с мускулната дистрофия на Дюшен. Търгът минава под шапката на Antiquorum. В тазгодишноото му, пето по ред издание се включиха тридесет и три водещи водещи производители на маркови и скъпи часовници, като всеки от тях дари по един уникат, създаден специално за случая. Много хитро, събитието традиционно се състои там, където са най-богатите, дошли да изберат поредната си голяма играчка на яхтеното изложение в Монако, под чийто патронаж протича то.

Мускулната дистрофия засяга едно от всеки 3500 момчета, иначе казано  – общо 250 000 деца и юноши по света. От 6 септември колекцията от часовници, посветени на Only Watch, направи околосветско пътешествие, гастролирайки отново по места, където има изобилие от заможни хора – Сингапур, Хонконг, Шанхай, Пекин, Ню Йорк, Женева, за да финишира в Монако в края на месец септември. Залата „Бел Епок” в луксозния хотел Hermitage едва побра елитните купувачи, готови да се разделят със значителни суми, но този път не за да задоволят поредната си глупава прищявка, а да дарят детски усмивки. Постарахме се да съберем някои от най-впечатляващите часовници от нея, за да се насладите на тези благородни шедьоври:

Corum Ti-Bridge – за да се пребори с мускулната дистрофия на Дюшен, Corum създаде специална версия на Ti-Bridge с линеен тридневен силов резерв. Часовникът-уникат е изработен от титан и червено злато. Отстрани корпусът е гравиран ръчно с доказали се с времето техники с лика на древногръцкия бог на лечителите Асклепий и неговия антураж от змии, като алегория към делото на благотворителния търг. Логото и маркерите на часовете са позлатени, както и стрелките и индикаторът за силовия резерв, създавайки контраст с антрацитено сивия циферблат. В корпуса на този скъп мъжки часовник тупти сърце калибър CO107. Механизмът е със сателитни предавки, видими от задната страна на часовника в позиция на 3 и 9 часа, но скрити от циферблата. Това усложнение включва редица специфични характеристики, включително диференциална система с три колела, едното от които ацентрично и планетарно.

Christophe Claret – марката луксозни часовници Christophe Claret се впуска да бори мускулната дистрофия със специално създадения за петото издание на аукциона Only Watch модел X-TREM-I Pinball. Ако си мислите, че има нещо инфантилно в него, вероятно сте прави, защото дизайнът на този часовник черпи вдъхновение от възможно най-детското и най-човешко желание – да играеш, и по-специално – на пинбол машина. Тази версия се отличава от иначе съществуващата гама X-TREM-I по малките метални топчета, които показват часовете и минутите. Производителите от Льо Локл са преработили и външния вид на механизма на часовника така, че и отвътре моделът да прилича на пинбол машина, и естествено са го оставили на показ. Дори и ярките оттенъци на синьото и оранжевото отразяват топлата връзка с пинбола. А буквите X-TREM в името на линията всъщност са абревиатура от Experimental time Research Engineering Mechanism. Размерите на този мъжки часовник са 46.4 височина на корпуса и 26.6 широчина, с дебелина на корпуса 11.94 милиметра. Изграден е от 419 части и 64 камъка, а силовият му резерв достига до над 50 часа. Каишката от турско синя алигаторска кожа с оранжеви шевове довършва облика на чудатия часовник.

Dewitt – така нареченият Twenty-8-Eight High Jewellery Skeleton Tourbillon е чудото, с което Dewitt се отсрами на благотворителния търг. Инструментът за време е създаден ръчно от един единствен майстор специално за петото издание на Only Watch. Съвсем логично задният капак на часовника е гравиран с надписа Only Watch 2013. Корпусът, мостовете, пластината, колелата и дори миниатюрните винтове  представляват истински контраст от полирани и матирани повърхности. Twenty-8-Eight High Jewellery Skeleton Tourbillon бе предложен в луксозна кутия за часовници и сертификат, потвърждаващ неговата уникалност. Останалите подробности към този марков часовник са 43-милиметров корпус от бяло злато, декориран от 36 диаманта тип багета и 104 диаманта тип брилянт, скелетон механизъм с ръчно навиване, съдържащ в себе си турбийон.

Frederique Constant написа истинска ода, която ще разбие нечие женско сърце, с едничката цел да помогне на децата, страдащи от мускулната дистрофия на Дюшен. На благотворителния търг в Монако производителят Frederique Constant предложи емблематичния дамски ръчен часовник Double Heart и колекция от бижута към него. Сам по себе си инструментът за време също е дамско бижу от 19-каратово червено злато павирано с искрящи диаманти. На задня капак на часовника се мъдри традиционното посвещение за Only Watch. Този наистина специален женски часовник бе изложен в не по-малка специална кожена кутия за часовници. Комплектът от бижута бе създаден специално за търга и съдържа висулка, гривна и обеци, и трите дамски артикула изработени от 18-каратово червено злато.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове