Бижута от медицинска стомана – Защо и как ?

Обложка

Бижута от медицинска стомана – Защо и как ?

А ти хареса ли тази статия?!?

Знаете ли защо медицинската стомана се нарича точно „медицинска“? Самият термин означава, че основно тя се употребява в производството на инструменти, за медицината. Материала всъщност е неръждаема стомана, която освен за инструменти е подходяща и за изработка на консумативи. Освен това поради факта, че съдържа като процентно съдържание на водород доста ниски стойности е предпазена от окисляване и корозия.

Последно време са доста актуални и бижута от медицинска стомана. Такива различни видове пиърсинг, гривни, колиета и други. Като състав материала представлява сплав от никел, хром и молибден. Изключително устойчив на корозия и надраскване именно поради наличието на хром. Здравината присъща за молибдена е съставката, която прави бижутата от медицинска стомана твърди и по-трудни за обработка. Въпреки това се изработва доста сложни и интересни форми, които са подходящи за носене като бижута.

Основните предимства да носите такива от медицинска стомана са свързани с това, че те противоалергични. Не е случайно, че материала се употребява и за изработка на импланти. Много лесно човешкото тяло се адаптира към тази стомана и поради това голяма част от пиърсингите са произведени именно то такава. Друго предимство е както вече отбелязахме устойчивостта на материала. Неприятно е когато любимото Ви бижу е надраска от ключове например. Дефакто то вече е неизползваемо. Този проблем с бижутата от медицинска стомана няма как да се получи. Устойчива е на надраскване и удар с твърди предмети. Ако обичате сребърните накити със сигурно се налага редовно да почиствате при бижутер и ако пък има и някакви допълнителни смеси освен сребро неминуемо сте се сблъсквали и с потъмнели бижута. Те изглеждат прекалено вехти и не стават повече за носене. Тези обаче от медицинска стомана не потъмняват. Това е друго предимство, което няма как да не споделим. Те винаги са бляскави и красиви. Не променят формата и външният си вид. Само Ви остава да им се наслаждавате всеки ден. А почистването е просто детска игра. Необходими са Ви единствено топла вода и мек сапун и ще изглеждат като нови.

Има също така и бижута, които освен медицинска стомана за по-голям ефект са украсени и със златни кантове или камъни.  Всяка дама обича да изглежда стилно и уникално. Тези бижута са за хора, които са естети по природа и ценят красотата. Изработват се бижута не само за жени, но и такива, които с удоволствие се носят и от мъже. Формите и елементите могат да бъдат различни и интересни. Бъдете атрактивни през цялата година без да се притеснявате, че през определен сезон бижутата ще загубят качествата си.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове