За картинките на десктопа ни и някой съвети

А ти хареса ли тази статия?!?

Тук ще споделя един проблем, който имах но успях да разреша. Преди години от дългата работа пред компютъра естествената светлина започна да ме дразни, лятото като излезех слънчевата светлина ме заслепяваше постоянно мижах и имах проблем с яркостта и. Доста се замислих, че предишни лета не бях имал този проблем и нямах спомен, че светлината от минали години да ме е заслепявала по този начин.

Не знам от къде се досетих, някой ми каза или просто ей така но намалих светлината и контраста на монитора пред който работих и този в къщи. Това което направих е да ги позиционирам на около 50% от капацитета им(светлината и яркостта, бяха TFTмонитори). От начало всичко ми изглеждаше много тъмно и даже бих казал че ме дразнеше. Но след няколко дни забелязах че свикнах с екрана и небеше нужно да се вторачвам в него, след като бях намалил капацитетите му. Това което забелязах след няколко седмици беше, че слънчевата светлина ме дразнеше по-малко. Тогава реших още да намаля яркостта му и от тогава до днес и за напред ползвам мониторите на около 30%-35% от капацитета им. Естествената слънчева светлина не ме дразни и нямам проблеми с това да нося очила в слънчеви дни и ярки летни дни. Силно препоръчвам на хората работещи с компютри да изпробват този начин на ползване на мониторите си.

А сега малко за разнообразие ви препоръчвам следния сайт за wallpaper-и за вашия десктоп. Тук ще откриете много интересни картинки за вашия десктоп на най-различни тематики като се започне от най-разпространените природа и се стигне до абстракните, които са толкова странни, колкото е шантавата представата на хората с странни представи за време, пространство и форми.

Хубавото е че в тези категории ще откриете много полезни картинки, които ще ви разнообразяват деня и представата за него. Ще се почувствате в даден момент отдалечени от работното си място и може да се отнесете на някой остров, някоя планина, да смените сезона от лято в зима и обратно. Ако имате страст като ски, сноуборт, сърф или нещо друго може да я поддържате на с нов wallpaper на десктопа си всяка седмица или всеки ден. Базата която ще откриете надхвърля 3000 картинки на различни тематики. Като с най-голям избор е категорията природа.

Ако разполагате с ваши такива картинки може да се обърнете през контактната форма на wallpapers3.com и да отправите желание да качите вашите картинки(възможно е и в отделна категория, която да е подходяща за тях).

Настроението и ефекта от разнообразяването на десктопа е приятен и вие ще го усетите веднага когато си сложите коледни wallpaper-и или такива на тема същата с празника, който предстои.

Може да постигнете и интересен ефект на работното място, когато си направите десктопа да бъде интересен и забавен ще може да привлечете вниманието на колегите ви и когато го погледнат да се заглеждат в него. Това може и да има и неприятен ефект за вас понеже все ще гледат вашия компютър и ще забелязват какво правите J.

В интернет също така може да прочетете и друга информация за изображенията, картинките и всичко свързано с картинките за вашия компютър.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

8 Коментара

 1. Малкия бизнес и блога (Анатолий Симеонов)

  Доста често ме дразни светлината, като се прибирам от работа или, като излизам от вкъщи след няколко часа пред монитора. Не съм се замислял, какво ще стане ако намаля контраста и светлината. Често, обаче дори болката в очите е много неприятна или направо ти се губи перифеното зрение. Ще тествам този вариант.
  Относно сайта за тапетите: Има много забавни и много изчанчени. Винаги съм смятал, че тапета трябва да е светъл и топъл цвят.

 2. круизи по дунав (Светла Маринова)

  Честно да ви кажа дори не си слагам и картинка на десктопа. Използвам оригиналната, която предоставя уиндоуса.

 3. оферти с отстъпки (Галина Арсова)

  Благодаря ви,
  и аз имам същият проблем.
  Ще се възползвам от съвета ви.

 4. Напоследък се радваме на малко по слънчеви дни и в редки случаи, в които ми се отдава възможност да изляза навън и да се порадвам на хубавото време, забелязах че и аз имам същия проблем със светлината. Въобще не съм се замислял, че причината за този проблем може да бъдат дългите часове работа пред компютъра, при неподходящ режим на монитора. Непременно ще се възползвам от съвета, дано коригира проблема.

 5. Жоро (Георги Бухларов)

  Има хора, които не могат да си видят картинката на десктопа от натрупани иконки… :D

 6. В офиса ми е доста тъмно и все пак усилвам яркостта повече отколкото ми се струва наложително. Това разбира се се отразява на очите и от доста време със съм диоптър … то е ЕГН-то влияе де :D . Лошото е че свикнах със големите екрани на голяма резолюция и сега не мога да се върна назад.

 7. Смешни снимки (Димитър Димитров)

  Има и друг вариант, на който доста хора биха се възпротивили, но все пак реших да го споделя. Можете да махнете изцяло тапета и да направите фона черен. По този начин:

  1) Всичко което е на десктопа ви, се откроява.
  2) Черните пиксели означват изключени пиксели т.е. по малко натоварване за очите ви.
  3) Бързо се ориентирате, защото иконите не се сливат с картинката.

 8. И аз съм си направил фона черен, а за декорация използвам един тон папки и икони.

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове