Предимства на корковите тапети като метод за декорация и изолация в едно

Обложка

Предимства на корковите тапети като метод за декорация и изолация в едно

А ти хареса ли тази статия?!?

Предимствата и красотата на корка от хилядолетия намира приложение в бита на човека. Първите познати пособия са били плувки за въдици, както и подобни на сандали обувки, които са носели нашите предци. Всъщност именно качествата на този природен феномен го правят толкова дълго използван през годините и популяризирането  му и до днес въобще не е случайно. Египтяни, гърци и китайци са тези, които първи са оценили свойствата на корковата кора и са започнали да я прилагат в различни сектори и дейности. Дори исторически факти показват, че корк е намерен и в египетските гробници. Наистина факта, че толкова дълъг период този материал се е запазил дава представа за неговата устойчивост и дълголетие. На да се върнем в наши дни и да видим как хората в съвремието използват потенциала и възможностите на тази еко суровина.

Тапети от корк са доста разпространени днес. Несъмнено всички предимства които притежава корка са присъщи и за тези покрития и облицовки. Употребата на тапети от корк може да срещнем навсякъде не единствено в дома. Топлината, която излъчват, разнообразието от текстури ги прави лесни за адаптиране към всякаква среда. Тапетите са вид облицовка, която освен естетика дава и изолационна мощ, с която несъмнено бихме намалили сметките за ток през зимата. Добрата изолация винаги ще окаже влияние, а в процентно съотношение корка бие своите конкуренти по това , че не позволява топлообмен. Освен тези абсолютно безпрецедентни качества на естествения корк не бива да подценяваме и друг важен факт. С тапети от корк ще намалите и шума. Тези от Вас, които са запознати със структурата на корковата кора са наясно, че именно тези въздушни мехурчета, които много приличат на пчелна пита имат тази уникална способност да не позволяват на топлината или похладата да преминава през тях. Затова много строители използват и техническия корк като иновативен метод да изолират една сграда. Тъй като няма да спрем до тук със суперлативите , които ще изложим за тапети от корк можем да продължим като изтъкнем още едно от техните предимства. Корка реално е негорим материал. Тори и да бъде запален той не се разгаря като дървесината, а тлее. Това уникално свойство го прави и много популярен за употреба в обществени сгради, при които има специални  изисквания за пожарна безопасност.

За да стигне до превръщането си тапети, паркет, плоскост за облицовка или друг вид декорация корковото дърво извървява доста дълъг път. За да започне да дава добив едно дърво трябва да е зряло и на минимум двадесет и пет години. Кората, която реално се използва за направата на облицовки като тапети и други се съблича и нейното възстановяване продължава около девет години. Затова нека бъдем отговорни и да ценим природните дадености като ги използваме разумно.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Един Коментар

  1. Именно, нека бъдем отговорни и да ценим природните дадености – пвц ламперията като облицовка за стени и тавани е естетично и практично решение с отлична характеристика!

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове