Вече съм на линия :)

Обложка

Вече съм на линия :)

А ти хареса ли тази статия?!?

Мислех си, че няколко дена, седмици или месец без интернет, ще съм като риба на сухо, но уви не ми беше чак такъв проблем… даже успях да се оттърся от ежедневните занимания когато имах такъв :)

Естествено имаше и доста скучни моменти в които можеше да свърша малко работа, но липсата на интернет ме спираше… е вече имам Интернет и съм страшно доволен между другото.

Изборът на интернет доставчик не беше кой знае колко труден, понеже в предишният си анонс вече споменах, че в гр. Елхово няма кой знае какъв избор – само 2 налични доставчика:

  • VIVACOM
  • КТВ „Странджа“

Изборът

Макар и не толкова труден, се наложи все пак да обмисля добре нещата и да преценя плюсовете и минусите и везните наклониха към ЛАН доставчикът, понеже съм си привържаник на този тип мрежи, а и някак не ми допадаше идеята да ме обвързват от Виваком, да ползвам и домашен телефон, който миналият месец бяхме спряли.

Да не говорим, че си позволих да пробвам връзката им в някой мой познати и останах страшно разочарован – 700 кб/с за близо 30 лв., интернет+телефон ( който е задължителен в случая ;) ).

Е предпочетох да давам първо по-малката сума от 20 лв. на месец и на всичкото отгоре с по-добрата връзка ( поне до момента държи около 2мб/с, което си е супер за града ).

Прекарване на интернета

Отново страшно изненадан останах от реакцията на служителите на КТВ „Странджа“. Въпреки, че преди време бях техен клиент, някой беше изрязал кабела за интернета до нас, но въпреки това, след като си платих сутринта интернета + таксата за повторно прикачане, след около час и половина дойдоха и прекараха нов кабел и след още 5-6 минути вече имах възможността да ползвам интернета.

Впечатления

Първоначалните впечетления вече ви казах са хубави – бърза реакция, професионализъм и добра скорост на интернета. Определено има доста голямо подобрение в сравнение с преди. За по нататък ще наблюдавам как се държи мрежата и искрено се надявам да няма много проблеми и спиране на интернета ( естествено този тип мрежа, няма как да няма проблем от време на време, но се надявам да не е много често :) ), та след няколко дена имам намерение отново да дам критичното си мнение за новият ми интернет доставчик ;)

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

4 Коментара

  1. Договорите на Виваслон са многоооо прецакващи в дългосрочен план. Майка ми е на тях и нета е ужасен… само чака да изтече двугодишния договор

  2. Честно казано, не разбирам хората които имат и друг избор защо ползват услугите им, след като има и по-добри алтернативи. Вярно е, че си имат доста големи плюсове в сравнение с останалите доставчици ( особено факта, че не е необходимо да се пробива и руши из апартамента ). Вярвам, че с времето ще си оправят значително нещатата, но за момента са просто трагедия откъм реакция по отстраняване на пробеми,а да не говорим, че специално мен винаги са ме дразнили големите договори с безсмислени подточки ;)

  3. Локалната ланка си е винаги по-добре – винаги можеш да притичаш и да хванеш техниците за якичката и да ги закараш до проблема. При мобилните оператори имаш достъп само до мобилния номер на арменския поп…

    Честито за блога – домейна ми допада!

  4. Дам така е Марто, винаги е по-добре когато разбираш нещо ;) Поне с лан съм се занимавал и дори в някой ситуации мога и сам да си оправям проблема, вместо да чакам да дойдат да го оправят, а с тия телефони умряла работа :)

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове