Петък вечер – Ракия Сънрайз

А ти хареса ли тази статия?!?

Петък вечер е и много от нас обичаме да разпискаме по малко, а днес успях пак да се загледам в новият Български мини-сериал Ракия Сънрайз.

По принцип не ми остава много време да гледам фили или сериали, дори пред компютъра, а какво остава да следя такива по телевизията, но днес докато работих по някой от ежедневните си задължения, успях да хвърля по някое друго око на този нов хитов сериал с комичното си име( поне според мен ) – Ракия Сънрайз.

Ще си призная, че по принцип един от любимите ми актьори от по-новото поколение е Краси Радков. Казвам по-новото поколение, понеже е сравнително млад, а има и доста по-стари актьори, които са заслужили моето уважение и удивление от представянето им на сцената на киното, телевизията и естествено театъра, въпреки, че на театър не съм ходил от времето в което служих в Плевен, а признавам си има пиеси, които са в пъти по-добри от който и да било нов, изпълнен с графични и звукови ефекти филм или сериал.

С какво успя да ми допадне Ракия Сънрайз?

Както споменах – не ми остава много време да гледам каквото и да било, затова ми харесват кратките мини-сериалчета с дължина максумум 30 минути. На тях успявам да им отделя малко време и да се позабавлявам. Всъщност това най-много ми хареса в Ракия Сънрайз. Страхотен комедиен кино театър и страшно неангажиращ. Просто сядаш, отделяш 20-30 минути, през които се забавляваш с приятен хумор. Другото, което ми допадна е, че донякъде в този сериал са се постарали да покажат живота на голяма част от Българите и как комично изглежда той, какви проблеми ги вълнуват и как обичат да се забавляват.

За финал ще кажа, че страшно много се радвам, че Българското кино започва да се развива. Време беше по ТВ ефира да започнат да дават и нещо по-различно от баналните турски сериали, но както обичам да казвам – „За всеки влак си има пътници“. Миналата година определено беше периодът в който Българското кино успя да докаже, че могат да се правят страхотни Български сериали и по-важното, които успяват да забавляват хората, през иначе доста натоварващото и изпълнено с проблеми ежедневие. Радвам се, че на родният екран вече могат да се гледат повече от 4-5 Български сериала:

 • Столичани в повече;
 • Стъклен дом;
 • Етажна собственост;
 • Седем часа разлика;
 • Домашен арест;
 • и естествено Ракия Сънрайз.

Доколкото разбрах, съвсем скоро ще се появят и още Български сериали, което само доказва, че развитие в Държавата ни има и всичко отива в една добра посока. Крайно време е и ние да предложим на чуждият пазар, наши продукти.

А на вас кой Български сериал ви допада най-много и евентуално какво време ви остава да го следите?

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

9 Коментара

 1. filmi online (Новоселски)

  Единствената личност, която дърпа сериала напред е Краси. Иначе евала на Слави, добро начало.
  ПС: Съгласен съм с теб за името. Привлича вниманието.

 2. BMW F30 (Мирослав)

  И все пак най-добрият български сериал си остава „Под прикритие“. Доки, ако не си го гледал, препоръчвам ти да му обърнеш внимание. Ще ти хареса!

 3. На мен ми хареса ролята на Камелия, опредлено ме изненада с играта си, справя се много добре. Другите артисти мисля че няма смисъл да ги споменаваме, те все пак са си професионалисти.

 4. Рокли (Петър Иванов)

  Аз го хванах за малко, но е голяма идиотия. Въобще не ме накефи. Същото е и с Пълна лудница. Това е такова кълчене. Нямам идея как някой може да го хареса това чудо.

 5. Надомна Работа (Нанко Нанев)

  Ами той народа на това се радва и харесва, за това такива предавания излизат. В случая търсенето определя предлагането.

 6. @Мирослав, различни хора, различен вкус, но наистина Под Прикритие има доста различна идея и хваща внимание.

  @Стефан, ами да не забравяме, че все пак Камелия си има и сценично поведение, така, че не се изненадвам, че успешно си влиза в ролята.

  @Петър Иванов, прав си, предимно идиотско държание и цинизми, но като се замислиш в България това се среща най-често. Именно това му е интересното – осмива се държанието на Българина и силно се надявам това да мотивира хората да се държат по-нормално и да разберат, че държанието им е просташко и смешно.

  @Нанко Нанев, не е точно така. Ако беше така щяха да излизат само сапунки от ранга на Пепел от Рози и разни подобни. Факт е, че излязоха доста филми и сериали в Българският ефир и ако ги погледне по-внимателно човек, ще установи, че се различават по жанр. Например Под прикритие си е нещо от сорта на криминален сериал, Стъклен Дом – нещо като драматичен сериал, Домашен Арест – комедиен мини сериал тип Двама мъже и половина и т.н. Внася се някакво разнообразие и много добре са се насочили, понеже не хващат една успешна ниша, а всеки се мъчи да разработи Българският филмов пазар в различен тип диапазон, като така не си пречат, а просто допълват с разнообразие.

 7. Пореден опит на лисия да прави нещо, за жалост неуспешен

 8. Хотел във Варна (Ани Иванова)

  Ракия Сънрайз е просто уникална простотия. Уникална! За съжаление си прав като казваш, че в България нищо свястно не остана и на преден план излизат и се харесват или супер калпави актьори и сценаристи или такива, които са свестни (както вярвам в случая), но тъй като публиката е тъпа са принудени да правят простотии.

 9. Реферати (Пешо)

  Изключително тъп сериал беше…

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове