„Пепел от рози“ или какво мисля за турските сериали

А ти хареса ли тази статия?!?

От известно време по българският ефир стана модно да се пускат най-различни турски сериали, като явно има доста голям интерес от страна на потребителите, след като веднага след официалният старт по BTV на хитовият в турция сериал – Пепел от рози, буквално след минути се изписаха доста мнения по форуми, сайтове и някой лични блогове, като явно си личеше, че „Пепел от рози„, ще е един вид продължение на друг много хитов в България през миналата година, турски сериал – Листопад.

Всъщност идеята да напиша какво мисля за турските сериали, които явно са хит и ще продължават да бъдат занапред сред Българските потребители, харесващи сапунени сериали с драматичен сюжет, дойде след като вчера слушах на едно кафе как хората коментират действията в Пепел от рози.

Вярвам, че на много от любителите на сапунените турски сериали, няма да им допадне мнението ми, но в край на сметка не ангажирам никого, а всъщност дори съм съгласен да приема гледаната точка и на други хора, които се кефят на излъчваните напоследък сериали по телевизията. Всъщност принципно аз не съм от хората, които харесват въобще каквито и да е драматични сериали от каквато и да е народност… някак не виждам смисъл от сериал на който евентуално след няколко години бих видял края… един типичен пример е един от най-известните хитови сериали преди няколко години – „Дързост и Красота„.

Турските сериали, като Пепел от рози и Листопад ама страшно много ми напомнят на Дързост и Красота. Много развръзки, много действия и обрати, а когато сценаристите се изчерпят, повтарят случките, само, че този път с другите герои и леко изменени.

Та малко се отплеснах и си излях душата – не харесвам сапунените сераили, но признавам попадал съм на такива, които успяват да ме пленят за известно време ( уви рядко ).

Понеже наистина много се заговори за този нов сериал, а и гледам с какъв захлас жена ми го следи ( и тя не си пада много по типичните сапунки, по принцип ), та реших да изгледам поне една серия и да видя реално дали цялата тази шумутевица е оправдана. Факт е, че бях малко скиптично настроен в началото, а човек с каквато нагласа тръгне, обикновено с такава си остава. Въпреки това, този сериал е малко по-различен. Трудно мога да кажа, че си заслужава да изгледате 10-20 серии, но ако искате да убиете малко време, може да се каже, че вероятно няма да останете разочаровани и е доста вероятно да изгледате няколко серии, докато ви писне.

Аз естествено по принцип нямам много свободно време да гледам сериали, така, че едва ли ще изгледам още една серия, но все пак донякъде идеята за сапунени сериали, явно еволюира и сценаристите започнаха да вдяват, че типичните сапунки, вече не са толкова вървежни. Силно се надявам, следващите сериали, било то Турски, Испански, Италиански и т.н. да продължат да доразвиват идеята, че трябва малко повече динамика за да бъде един нов сериал успешен и гледан.

А вие какво мислите за новите турски сериали и по-специално „Пепел от рози“?

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Един Коментар

  1. Лично аз гледам телевизия само докато вечерям, тоест около половин час на ден и рядко избирам да гледам турски сериали.
    Няколкото пъти когато съм се заглеждал, макар и да бях предубеден, са ми направили впечатление с доста добре изиграни пленителни комедийни сцени.
    Предполагам че хора, които имат повече свободно време биха се забавлявали. Баща ми например не пропуска сериала „Опасни улици“ по любим му е от „Местопрестъплението-Маями“ :) .

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове