Как да си изберем детска количка

А ти хареса ли тази статия?!?

От моите проучвания в Интернет за детски колички стигнах до заключението, че най-общо те могат да се разделят в две основни групи: летни детски колички и комбинирани, каквито съм харесал на този етап.

Всеки от тези видове има своите плюсове и минуси. Изборът при вземане на решение обаче много зависи от сезона, в който е родено бебето, от това колко дълго искам да използвам количката и още много други фактори, които за всеки са индивидуални.

Летни детски колички

Наричат се така, защото обикновено се използват през лятото. Те са предназначени за деца на възраст, в която могат самостоятелно да седят, по-малко спят и предпочитат да разглеждат всичко наоколо. Тези детски колички са леки, компактни и удобни за употреба, сгъват се лесно и бързо, ако трябва да се приберат в багажника на колата, да се носят по стълби или да се използва градския транспорт. Техният минус обаче е, че не са така стабилни както комбинираните и не са защитени при по-лошо време.

Комбинирани детски колички

Комбинираните детски колички имат шаси, на което се поставя или зимния кош за новородени, или летния кош за по-големи деца, или пък столче за кола. При много модели шасито е така устроено, че кошовете може да се поставят в две посоки – за да ви вижда детето или не. Този вид колички обикновено имат големи колела, което ги прави по-проходими и стабилни. Но минусът им пък спрямо летните колички е, че обикновено са по-тежки и обемисти.

Марки и цени

Цените на различните марки варират според модела. Доколкото успях да поразгледам по нашите електронни магазини, предлага се доста голям диапазон от качество и цени. Като започнем от комбинираната холандска Easywalker, която е над 1500 лв, и стигнем до евтините китайски модели на цена 50-60 лв. Между тях има голям избор от различни марки, като най-често предлаганите са ABC Design, Chipolino, Cangaroo, Britax-Romer и много други, като по редица показатели последните ми се сториха оптимални като качество и цена.

Ще се радвам да споделите и вашите мнения и коментари.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

5 Коментара

 1. Хладилници (Андрей Димитров)

  Все още нямаме деца с жена ми, но започвам да се стресирам само като си помисля колко разходи може да направи една педя човече.
  Изобщо не съм се замислял за цените на каквито и да било стоки, но ще се радвам да споделяш подобни статии, тъй като в това отношение имаш по-голям опит от мен :)

 2. Ами да ти кажа не са никак малко разходите, особено в началото :)

  Ще се опитам да направя накратко един списък с нещата, които се сещам в момента:
  - Детска количка – зависи от количката преди всичко, но хубавите детски колички започват от 500-600 лв. нагоре;
  - Кошара – около 100-200+- с душечето;
  - Комплекти бебешки дрешки и разни други необходими аксесоари – от 150-250 лв;
  - Памперси ги сложи около 50-60 лв за месец и приблизително още толкова за мляко, пак за месец.
  - Кремчета и разни други нещица айде още около 50-60 лв….

  А бе в общи линии, човек трябва да си подготви едно 1000-1500 лв. в началото. В общи линии, родилката получава някаква еднократна помощ от 100-200 лв. + детски 35 лв. и ако не е работила 1 година назад 100 лв. майчинство.

  Значи да направим една равносметка… 1000-1500 лв. има разходи около малкото, а държавата ти помага с 200 лв. еднократно+ всеки месец 135 лв, които дори не стигат да се изгледа малкото и после се чудят що раждаемостта намаля :)

  В общи линии, ако искаш деца, трябва да разчиташ единствено на себе си, а държавата мачка дори жените, дето им създават нови граждани :) Смях голям е България на този етап :)

  Както наскоро беше писал някой в предприемача – „В Швейцария обсъждат средно трудово възнаграждение от 3300 евро, а в България 120 :) “, но айде да не разваляме приятната тема на разговор.

  Само едно ще ти кажа, от личен опит. Ако смятате да имате деца, когато сте готови – просто никога няма да бъдете. Странно, но факт е, че преди харчех също толкова пари, колкото харчим в момента с бебето и не ми тежи ни най-малко, така, че хора правете деца, не се стряскайте, че всичко е толкова скъпо. Дори смея да твърдя, че преди детето, не умеех да си правя сметката и парите по не ми стигаха, отколкото сега :) Сега даже и остават от време на време… :)

 3. климатици (Пламен Рибарски)

  То освен всичко друго е важно теглото и здравината на детската количка. Да не каже майката след няколко месеца че и е трудно да я бута. Иначе гледането на деца е свързано с разходи, които растат постянно с порастването на детето.

 4. bebeshki kolichki (Лидия Иванова)

  Това е един от най-трудните въпроси,от личен опит мога да кажа че най трудния избор е избора на детска количка

 5. Истината според мен е в комбинираните колички, защото макар да са по-тежки, поне не ти се налага да търсиш място из гаража/килера за лятна, зимна количка, столче за кола и т.н. Всичко е едно.

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове