Гривните – божествените бижута

Обложка

Гривните – божествените бижута

А ти хареса ли тази статия?!?

Хората имат различни интереси и занимания, а наред с това и любими вещи. Със сигурност едни от тях са гривните – пример за неповторими бижута.

Както всеки предмет, и гривната си има история. Украшението, поставяно на китката на ръката, навлиза в употреба още през епохата на палеолита. В Египет се появяват през 5000 г. пр. н. е. Там религиозно настроените ги носели и в горната част на ръката. В Латинска Америка ги свързвали със защитата от зли духове. В Индия от броя им личи дали жената е омъжена или не.

Те се изработват от различни видове материали : метал, кожа, гума, мъниста, миди, пластмаса, силикон, текстил, дърво, кост и други. Различават се твърди и меки според твърдостта и тесни и широки според дължината. Делят се и според предназначението – за украса на тялото, като вид амулет за здраве и късмет, религиозен символ, знак, че си гост в лукозен хотел, дискотека или концерт, силиконовите се използват от привържениците на благотворителни цели и т.н. Съществуват кръгли гривни и такива с форма на многоъгълник. Могат да бъдат разтегателни – с ластик, или със закопчалка. Тези симпатични бижута се носят от мъже, жени и деца, но най-вече от жени. Не само, че им е приятно да ги носят, те ги обожават!

Да отбележим един особен вид гривна, носена в България като традиция пред месец март всяка година – мартеницата. Бижу за ръката, изработено от преплетени червен и бял конец. Червеният притежава символиката на кръвта и живота, а белият – на чистотата и щастието. Хората я носят с надеждата, че ще им донесе здраве и благоденствие и срещу „лоши очи“. Когато отмине март, те красят вече не ръцете, а младите дръвчета.

Напоследък на пазара навлязоха интересните гривни Шамбала. Те са тибетски, представляващи специфична плетка от нишка и скъпоценни камъни. Комбинацията от тях може да ви донесе душевен мир, хармония и енергия за постигане на вашите цели.

Гривните са божествени бижута, защото внасят красота и извисяващ чар у притежателите им. Всеки се спира на различна според собствения си вкус. Едно е сигурно обаче – хубавите гривни винаги ще са на мода и ще допринасят за ежедневие, изпълнено с изящество!

Заповядайте в бижутерия Бижузоун, където ще намерите впечатляващо разнообразие от дамски пръстени, гривни, колиета, обеци и цели комплекти дамски бижута!

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Един Коментар

  1. Гривните са на мода от хиляди години! Днес гривни от камъни можете да намерите навсякъде. Ние от Дрънкулка творим уникални красоти за ежедневието от естествени камъни и кристали. Огромно разнообразие от бижута за жени. Опаковани в кокетни кутийки, готови да бъдат подарени. Намерете ни онлайн тук – http://www.drankulka.com или в магазините на верига „Елитис“ в София, Варна, Бургас и Стара Загора!

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове