Естествена перла за дамата – готино бижу

Обложка

Естествена перла за дамата – готино бижу

А ти хареса ли тази статия?!?

Да си кажа, честно не смятам, че съм от най-романтичните мъже, но пък от време на време обичам да правя някакви скромни подаръци на половинката ми, без повод и причина… просто ей-така да покажа, че значи много за мен, пък и честно казано някак готино ми става, когато видя блясъка в очите и, когато и подаря нещо, съвсем изненадващо :)

В интерес на истината, колкото и да се мъчат да ме убеждават, повечето жени се радват и на съвсем символични неща и не е никак трудно да ги зарадваш или поне такива са моите наблюдения.

Та, съвсем случайно, докато разглеждах един сайт за групово пазаруване, попаднах на едно бижу, което бях засякъл да подаряват на водещата Гала от „На кафе“ – култивирана перла с перла в нея.

Още тогава ми се стори доста оригинален подарък за една дама и когато видях, че предлагат намаление на такъв продукт, реших да го поръчам като изненада ;)

Всъщност целият подарък представляваше една консерва с мида в която се намира перлата, верижка с нещо като сплетен медальон в който да сложите перлата, пръстен и обеци с перли.

Естествено пръстенът, обеците и верижката с медальона са си чисти метални дрънкулки, но интересната част е самата мида в която се намира и перлата. Интересно, защото преди да отвориш мидата и да изкараш перличката не знаеш нито какъв цвят е, нито каква форма ще бъде. Идеята на самото бижу е именно да бъде изненада, като в зависимост от цвета в който ти е перлата, пишеше и какво ще ти носи тя:

  • Бяла перла – здраве;
  • Кремава перла – щастие;
  • Перла в прасковен цвят – любов;
  • Перла в лавандулов цвят – мъдрост;
  • Златна перла – благосъстояние.

Честно казано бях малко скептично настроен и си мислех, че всичко това е рекламен трик, а в действителност се падат все едни и същи цветове, но доколкото си спомням в предаването на водещата и се падна бяла перла, както и в няколко ревюта, които гледах в YouTube. На жена ми обаче се падна кремава перла, а формата беше наистина неестествена (в формата на капка). Не знам колко е вярно, но някъде пишеше, че една от индикациите за естествена перла е именно формата. Колкото по-нестандартна е, толкова по-голяма е гаранцията, че наистина перлата е образувана по естествен или полу-естествен път(не, че няма естествени перли с перфектна кръгла форма, но са изключителна рядкост). Далеч съм от мисълта, че въпросната мида е извадена от дълбините на морето, след което е консервирана и е сложена в комплекта ( поне не и за тези пари ), но поне мисля, че тези миди са специално култивираните перлени миди, отглеждани в някоя ферма за бисери в Китай. :)

За финал, ще кажа, че бижута много се хареса на моето мило, та, ако сте се зачудили как да изненадате своята половинка ви давам една добра идея. Определено ще и хареса и ще натрупате малко положителни точки към списъка и ;)

Ще се радвам, ако споделите и за други подобни малки, но ефектни подаръци на които сте попадали.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

2 Коментара

  1. Перлата е изключително красиво и скъпо бижу. Няма жена, която не би се зарадвала на такъв подарък. Успех!

  2. Наистина страхотна идея за подарък за дамата на сърцето ни!

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове