coffebreak.info – вече с анкор текст в коментарите…

Обложка

coffebreak.info – вече с анкор текст в коментарите…

А ти хареса ли тази статия?!?

Една от най-често правените грешки от мен е да променям някой от функциите в сайтовете си и да не обявя за промяната. Нещо с което се опитвам да се преборя все още и ще се опитвам да правя и за в бъдеще.

Понякога правя наистина полезни функции, които за съжаление сигурно едва 10% от посетителите на блога ми успяват да открият и усвоят.

Понеже преди няколко дни пуснах статията „Защо не одобрявам анкър текст вместо реално име в коментарите“ с цел да разбера какво мислите вие по въпроса и естествено да намерим златната среда, така, че повече хора да се чувстват по-комфортно в блога ми.

Много от вас изявиха явното си недоволство от факта, че желаех да знам с кого коментираме дадена тема, като предпочитах да пишете своите реални имена или псевдоними в интернет, реших да рискувам и да измислим заедно компромисен вариант на заболелият проблем на всички блогъри и оптимизатори.

Честито – вече анкор текста е разрешен в коментарите, но с едно малко условие с което се надявам да се съгласите и съобразите с желанието ми, както аз се опитах да се съобразя с вашето – Моля пишете коментари с вашето мнение, препоръки и критики. Всеки ваш коментар по темата която дискутираме е полезен както за мен, така и за всички останали. Вярвам, че в блога ми влизат достатъчно разумни хора, които имат мнение по най-различни теми и бих желал да го споделят с всички нас. Опитът и знанията са едно от най-ценните ресурси – нека всички станем малко по-богати ( поне откъм знания :) ).

Как да ползвам анкор текст в коментарите?

Както казах, за да се възползвате от тази опция, ще се наложи да се съобразите все пак с някой правила:

 • Все пак ще ви се наложи да си напишете името или псевдонима с който се подвизавате в Интернет;
 • Нямам намерение да налагам минимален брой символи за коментар, просто защото всеки изразява своята мисъл с колкото думи има възможност, но моля постарайте се да бъдете максимално изчерпателни и подробни. Гаранция ви давам, че ако не друг, аз ще изчета коментара ви от началото до края, колкото и дълъг да е той;
 • Последното което ще ви помоля е да не ползвате за анкор текст - обидни думи и думи свързващи се с еротично съдържание. Тук искам да отбележа, че е възможно по мое усмотрение да не одобря някой от анкор текстовете, ако ми хрумне нещо на ум, но при всички обстоятелства ще ви информират на посоченият от вас мейл адрес с обосновка, защо съм решил така.

Мисля, че за правилата няма какво повече да допълня за момента, нека разясня и за начина на ползване на формата за контакти ( макар, че едва ли няма да се оправите ).

Изображение:

Почвам едно по едно:

 • В полето Имепопълвате своето реално име или псевдоним в Интернет;
 • Полето Email - попълвате своят email адрес, който е видим единствено от мен. Желателно е да е реален, за да мога да се свържа с вас при евентуален проблем;
 • Полето Сайт – съответно попълвате url адреса на вашият сайт;
 • Полето Анкор текст – тук въвеждате желаният анкор текст, като в моят случай за сайта inarticle.info, ползвам „Директория за статии„. Тук е важно да отбележа, че полето не е задължително и ако не го въведете за анкор текст ще се ползва попълненото по-горе поле Име;
 • Съответно в полето Коментар въвеждате това което желаете да кажете;
 • Инициализирате се като човек с системата против спам ботове и натискате на бутона Публикувай коментара. Тук имам още една забележка – за съжаление системата против ботове не винаги сработва от първият път, но спокойно можете да ползвате „Back бутона“ на вашият броузер. Коментара и попълнените данни ще си стоят в този случай. Просто ще се наложи след това отново да се пробвате с системата против ботове. Знам къде е проблема и се надявам в най-скоро време да ми остане малко време да го реша, понеже и мен ме дразни :)

След като изпълните стъпките описани по-горе в зависимост от това дали сте попълнили полето „Анкор текст„, коментарът ви ще излиза по 2 различни начина:

 1. С анкор текст - Директория за статии (Андон Иванов)
 2. Без анкор текст – Андон Иванов

Малко съм подробен, но предпочитам всеки да разбере кое за какво е, понеже си мисля, че понякога има посетители в блога ми, които тепърва навлизат в тези среди и е добре за тях да им се разясни малко по-добре кое за какво е.

Имайте предвид, че функцията е малко импровизирана и е възможно да се появят някакви проблеми. Ако това се случи, не се колебайте да ми пишете, чрез контакт формата или под формата на коментар към статията.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

22 Коментара

 1. seo оптимизация (Любо Христов)

  хмм малък проблем – спам защитата не сработим макар, че сложих ножицата на място, но като се върнах с Back коментара липсваше (ползвам firefox 4 за Linux) … пиша го отново сега:

  Смяташ ли да пуснеш ценното ти нововъведение като добавка (плъгин) за WordPress .. аз като единствено Joomla потребител съм се замислил напоследък да тествам, защо целия свят освен мен ползва WordPress и задължително бих ползвал тази добавка / плъгин. :)

 2. @Любо Христов, именно за този проблем писах и в тази статия. Проблема не е голям, ама времето е кът, но явно това ще е следващото което трябва да оправя. При мен под хром си работи номера с back бутона….

  Относно нововъведението, засега нямам такова намерение. Проблема е не, че ми се свиди да го споделя, по-скоро, че все още искам да видя как ще се държи и евентуално при по-голям интерес бих отделил малко време за отделен плугин, но за сега съм се насочил към фикс на капчата.

 3. Всичко добро, но айде да направиш едно дело и да споделиш този плъгин за WP с другите, понеже това нещо напълно спокойно може да революционизира блог коментирането – хем се получават добри линкове, хем е ясно и кой е отсреща :)

 4. seo оптимизация (Любо Христов)

  определно съм съгласен с Бахар Мустафа, че това нещо ще постави блог коментирането на съвсем нова основа, аз ще взема сега да помисля за плъгин за Jcomments конкретно в тази насока.

 5. @Бахар Мустафа, радвам се на позитивните отзиви за тази нова функция в блога ми, още повече след като я определяш като революция в блогването :)

  Проблема обаче е, че точно по начина по който съм го направил е малко особено и без ръчно пипане по темата и част от кода е трудно. Ще се опитам да помисля как би могло да се направи като отделен плугин, а до тогава ако някой толкова много държи да вградя тази функция и в неговият блог, нека ми пише през контакти и ще видим какво може да се направи по въпроса :)

  Оффтопик: А между другото кажете сега как се държи анти-спам системата?! Направих лек фикс и би трябвало да има по-малко проблем с разпознаването.

 6. Картички (Андрей Димитров)

  И Бог най-сетне чу молитвите ми!!! Идеята ти е златна просто! Внимавай да не си докараш една маса спам сега.

  Преди време практикувах нещо подобно но за себе си – пишех си думата и в скобички името. Е, не е exact match но пак става. После осъзнах, че е малко тъпо.

  BTW бая чудене падна кой анчор да си сложа :-)

 7. @Андрей Димитров, риск винаги има, но и противодействия има :)

  За по-наглите ще има маркиране като спам и до тук с проблема. Ако се спазва всичко както си му е реда и си коментират нормално, всичко ще е ок. Подхождам с добро, надявам се и спамерите да не злоупотребяват много.

 8. Приятен сайт.

 9. Животни (Георги Щерев)

  Най-после!Решението ,което чакат всички :) Браво!Дано повече собственици на dofollow блогове последват примера ти.

 10. филми онлайн (П.Йорданов)

  Направо не можах да повярвам – супер си го организирал! Ако можеше останалите блогъри да вземат пример от този блог би било прекрасно!

 11. Радвам се, че ви е допаднало и още повече се радвам, че до момента в общи линии няма злоупотреби с това преимущество. Надявам се и занапред да няма :)

 12. обзавеждане (Георги)

  Аз като гледам злоупотребите вече са започнали, жалко за което. Както често се случва всяка добра идея става не остава ненаказана. Иначе анчор полето е полезно за начинаещите – като мен, аз лично се надявам да остане повече време така

 13. Озеленяване (Димо Георгиев)

  Доки! Това което си напраил е най-оптималното решение, което някога съм виждал във връзка с коментарите! Поздравления!

 14. Онлайн аукцион (Анатолий Симеонов)

  Андоне поздравления, че не се отказа от тоя проблем с анкора и му намери решение. И брат, направо уби всичко с това решение. От много време се чудя дали е възможно подобнои нещо и никъде не видях да е реализирано. Прав е Бахар Мустафа, като казва „това нещо напълно спокойно може да революционизира блог коментирането“.

 15. рецепти (Димитър Димитров)

  Аз лично за своя блог предпочитам да не удобрявам повече от 10 коментара и то задължително трябва да са с имена. Преди време опитах вашия метод и ми падна пейджранка с две еденици, а толкова съм се борил за тази 5-ца…

 16. Лелеее колко сте коментирали… май е време да отговарям на всеки поетапно.

  @Георги, в общи линии кой знае какви злоупотреби няма, което всъщност много ме радва. Вероятно все още малко хора знаят за този блог и въобще за тази опция. Относно това до кога ще е достъпна тази опция, само времето ще покаже, но определено засега съм оптимистично настроен.

  @Димо, Благодаря… надявам се да е такова :)

  @Анатолий, Благодаря, радвам се, че засега има само позитивни коментари по въпроса. Радвам се, че имах възможността да измисля нещо което вероятно никъде в блоговете не се среща и се надявам рано или късно това да се прослави и съответно да срещаме повече качествени коментари.

  @Димитър Димитров, всъщност всеки си преценя сам кое му е приоритет. Вярно е, че практиката показва, че голям процент от дофолоу блоговете биват наказвани заради прекалено много връзки, но реално аз не търся PR, а по-скоро качествена таргет група, която да проявява реален интерес към шльокавиците които пиша. Надявам се с много от хората които ще започнат да коментират по проблем който съм описал, да обменим опит, да завържем приятелство или дори да поспорим. В край на сметка именно с такава цел са повечето блогове в Интернет.

 17. Сериали (Андрей Димитров)

  Дончо, ако споделиш как си го направил (готов плъгин или писан на тъка) бих го сложил и аз в блога си с огромно желание. И разбира се – ще има бонус линк от мен към теб. Много бих искал тази идея да се разпространи и развие. Разбира се – ако държиш да си уникален ще те разбера напълно :-) Но знай, че подкрепям идеята и ако ме светнеш и държиш тази практика с коментарите да се развие – аз съм човека.

 18. @Андрей, Ами за момента не ми идва на ум как да го направя на плугин, но мога да ти помогна да го пуснем и в твоят блог по метода по който аз го вградих. Естествено за целта ще трябва да се чуем и да се разберем… ако имаш скайп, можеш да ми пишеш на life_is_blood :)

 19. Директория за статии (Димитър Георгиев)

  Наистина супер инициатива. И аз се замислям дали да не направя нещо подобно. …не знам защо си мисля, че май бях коментирал, но не си виждам коментара…

 20. Димитър Георгиев,
  съжалявам, но акисмет беше уловил коментара като спам ;) Надявам се за напред да не го маркира, но и другите е добре да имат предвид, че ако коментара ви не се появи веднага, значи акисмета не го е харесал и ще отнеме малко време, докато прегледам спам бокса.

 21. Афилиейт (Краси)

  Много добра идея. За пръв път виждам така да се коментира в блог, но идеята ми харесва много.

 22. Хамали София (Петър Иванов)

  Това е страхотно, много благодаря. Аз предполагам че ако сайтовете в коментарите са качествени ще бъде полезно и за вашия сайт. В момента почти никой блог не позволява линкове.

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове