Безочието на търговците…

Обложка

Безочието на търговците…

А ти хареса ли тази статия?!?

По традиция, през няколко дена си публикувам разнообразни статии, за безочието на повечето търговци в България.

Не веднъж колеги блогъри са писали за своите приключения в различните супермаркети. Как служителите не проверяват цените или пък годността на стоката, а след като се върнеш за рекламация, едва ли не ти се карат, че не са си свършили те работата. Няма да пиша по тази тема, понеже мисля, че доста се изписа и едва ли ще успея да кажа нещо ново по-въпроса.

Причината за тази статия е нещо странно на което се натъкнах днес.

Някога взимали ли са ви пари за рекламни торбички!? – е днес ми взеха, а доколкото разбрах, не е объркване :)

Супер нагло! не съм за 4 стотинки, но е някак нелогично, да си рекламираш магазина и в същото време да взимаш пари от хората за това, а още по-наглото в случая, че дори не ми предложиха обикновена торбичка и един вид ми направиха рекет, понеже не ми се беше случвало да ида в хранителен магазин, да им направя оборот и накрая да няма с какво да си пренеса стоката.

Дотам ли стигнахме господа търговци?! Да печелите първо за стоката която купуваме и на всичкото отгоре да печелите и от торбичките?!?

Много колеги решиха да наказват подобни изяви с помощта на SEO трикове, но за жалост въпросната верига, няма уебсайт :(

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

11 Коментара

 1. Че в София в много супери са платени торбичките :) Даже евтино си се отървал само с 4 ст. :D Аз обаче често ходя с раница и им убивам печалбата :)

 2. Е в София не знам как са, но в Ямболски/Бургаски регион не съм виждал нещо подобно. Винаги рекламните торбички са си безплатни… или поне не съм срещал из касовите бележки – торбичка – еди-колко стотинки :)

 3. А поне име имат ли си :)

 4. Имат си – Престиж :)

 5. Мануил Калудов

  Анди братле…
  1-во : Здрасти… как си ?
  2-ро : Къде се изгуби ве човече… ? в Бургас ли си ?
  3-то : Значи , аз редевно си пазаря от търговска верига CBA и там ежедневно ме питат дали искам турбичка . При положение , че ме виждат , че съм се нарамил като дубитък и няма как да си тръгна от магазина с всичката тази стока на ръце . Съответно аз казвам че искам , а касиерката най-демонстративно си ми чука по 4 стотинки на всяка турбичка . Проблема не е в парите а както ти казваш , че това са рекламни турбички .
  И още нещо : Тя ми дава поне 2-3 такива . Погледнато реално това са някакви си 12 стотинки , но дали само аз ходя на магазина без турбички . Има поне още 30-40 такива като мен , а това не е никак малка печалба .
  Та моето мнение е че тези търговци (кожудери) не постъпват правилно спрямо нас копувачите и това не е никак честно .

 6. :)
  Здрасти Монка, как да съм, нещо не можем да се засечем нито в скайп, нито Facebook. В момента не съм в Бургас, но вероятно ще имам път скоро нататък и ще се обадя за по бира :)

  Аз като бях в Бургас нямам спомен да са питали нещо подобно в CBA или пък в Пикадили, но знае ли човек… може да е станало нещо като световна практика.

  Да прав си, тук в Елхово, поне няма толкова много клиенти, а големите вериги като CBA минават сума народ и определено са на печалба, понеже съм сигурен, че реално едва ли при поръчка на голяма бройка торбичките ще им струват 4 стотинки… което е още по-нагло. Не стига, че им плащаш за рекламата, но и печелят от това :)

 7. Никак не се учудвам, на места взимат по 20-40 ст. за здрави торби, което разбирасе не оправдава таксуването.

 8. Някъде взимат и много повече – по 40-50 стотинки, ти пак си се отървал с ниска цена :) . Наистина не смятам, че е разумно.

 9. Направо си спечелил:)

 10. Сглобяеми къщи (Станимир)

  Тия торбички трябва да ги направят по пет лева бройката. Така, докато хората не се научат да ползват мрежички или торби за многократна употреба.

 11. Книги (Явор Пенчев)

  В една известна и голяма търговска верига ми се случи да ми потрябва торбичка и ми я продадоха за 2лв./не се шегувам/Интересното беше ,че просто нямаше от къде другаде да си купя каквато и да е торбичка…

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове