Важни процеси при обработката на мебели. Съвети и насоки от производител на мебели ЛениСтил.

Обложка

Важни процеси при обработката на мебели. Съвети и насоки от производител на мебели ЛениСтил.

А ти хареса ли тази статия?!?

В тази статия ще ви покажем най-важните процеси при мебелната обработка и как те влияят на нашият избор. Благодарение на това, че производител като лени стил се съгласи да ни каже едни от тайните в бранша и какво трябва да гледаме ние като клиенти, е похвално. Ще обхванем в най общи линии три важни процеса, а те са : кантиране – това е обработката на ПДЧ плоскостите (пресована дървесина/стърготини) ; Лайсните – това е връзката на мебелите, най – вече се ползва при плотове за кухни и корпусна мебел ; Поддръжка – ще засегнем най-важните принципи в поддръжката и какво предимство ни дава тя. Няма да ви държим в напрежение още много. Нека започваме.

Процес номер едно : Кантиране.

Кантирането се ползва при обработката на ПДЧ плоскости, само те се кантират. Лицевата част, по фабричен дизайн е със заоблен сам по себе си кант, а плоскостта която е изрязана се кантира под деветдесет градуса, най – вече за да се предотврати проникването на влага. Кантирането на мебелите има и друг голям плюс, то придава естетиката и красотата в мебелите. От всяка гледна точка е със същия изглед като повърхността. Затова и кантирането е толкова важно, красота и функционалност в един обикновен процес. А вие видяхте ли колко милиметра е вашият кант, когато купувахте корпусна мебел??

Процес номер две : Поставяне на лайсни.

Поставянето на лайсните е процес за който много малко хора знаят. Скоро можете да се похвалите, че и вие го знаете.  Плоскостите трябва да имат някаква връзка помежду си, тази връзка се нарича лайсна. Качеството на лайсната определя най – вече издръжливостта и здравината на мебелта. Например за да се образува целия плот при кухненското обзавеждане се ползват лайсни за свързване на отделните части. Благодарение на свързващия компонент, при натиск, при рязане и механични действия, не се натрошава на части плота. Лайсната се прави по много специфична технология, в същността си се ползва качествен силикон за да се гарантира водоустойчивостта и. Съществува интересен вид лайсна, нарича се водобранна – както името говори тя брани от вода. Така стените или шкафовете под плота ви в кухнята остават сухи, когато направите беля.  Длъжни сме да споменем, че има алтернатива на лайсната и тя е директното нанасяне на силикон, който да защитава от влага, но не е за препоръчване.

Съвети от производител за поддръжката на вашите мебели – кликнете тук.

Мебелната поддръжка, противно на всички очаквания, не е сложна, напротив, тя е изключително лесна и дори приятна. Правило при поддръжката е да не се ползват абразивни препарати (познайте защо?) четки, които са метални или прекалено твърди директно върху корпусната мебел. Така предпазвате мебелите си от надраскване. Според нас е по – добре, ако не сте сигурни какво точно правите, да ни се обадите или от магазина от който се купили тази мебел би трябвало да ви кажат и дадат точни инструкции за поддръжка. Ако използвате гранит (най – вече при плотовете) той може да се полира един път в годината, докато масивното дърво задължително се обработва два пъти в годината с специалните масла с минерали. Минералните плоскости, ако ползвате такива или композитните, при механично нараняване на повърхността може да се изшлайфат по най – лесния начин. Можете да се придържате и към класиката, която всички препоръчват, а именно почистване с мека кърпа за да сте сигурни, че ще се радвате на мебелите си дълго, а и почистват добре! Ако се нуждаете от съвет, насока или просто да поговорите за бъдещите си проекти, идеи, дори мечти, обадете ни се или ни потърсете в интернет. ЛениСтил винаги ще се грижи за всички фенове на мебелите, защото това е нашата страст, нашето призвание.

Пожелаваме ви приятно избиране и поддръжка на мебелите ви. Не забравяйте, че по дрехите посрещат, а по мебелите се изпращат.

Надяваме се да сме помогнали! Успех в избора!

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове