Защо да купуваме скъпи нови трактори щом на пазара се предлагат и такива втора ръка?

Обложка

Защо да купуваме скъпи нови трактори щом на пазара се предлагат и такива втора ръка?

А ти хареса ли тази статия?!?

Нова или употребявана селскостопанска техника е по-добре да се купува? Въпросът е особено актуален като се има предвид това, че стопаните са толкова натоварени откъм разходи, че винаги гледат да спестят от нова машина и вземат нещо което вече е употребявано. Няма лошо в това стига да сигурни в добрата оферта и надеждността на техниката ,с която се борави. Както всяка съвременна техника след определен период от време тя се амортизира, предстоят ремонти, обслужване и разходите по нея тепърва ще стават все повече. Ето защо наистина покупката на нови трактори би била ефективно решение, ако успете да си наредите от финансова гледна точка нещата. Много често специалистите препоръчват да изберете именно тези трактори и инвентар, с които да повишите производителността на стопанството си. Това е основният фактор и влизането във възможностите на финансовата рамка, която сте определили действително биха определили инвестицията като успешна.

Но знаете ли къде да намерите най-добрите оферти? В необятното пространство на интернет търговията можете да намерите съответният модел трактор при търговци и дистрибутори на определена марка селскостопанска техника. Разбира се при оторизираните партньори винаги ще можете да получите оферта, която да е конкурентна и да отговори на очакванията Ви. не бива да подценявате и това, че много представители и търговци също предоставят възможност да закупите на лизинг трактора, инвентара или друга машина, която да бъде полезна в работата Ви в стопанството. Разбира се не само това са предимствата, които получавате с покупката на нов трактор. Както при новият автомобил и тук екстрите в сравнение с вече ползваните машини са в пъти повече. Съвременната технология в максимална степен улеснява дейностите и обработките и същевременно дава максимален комфорт на оператора.

На пазара има много японски, немски и френски марки трактори. Водещите брандове са добре познати на земеделските стопани, които се интересуват от иновациите и във връзка с повишаване на добивите се стремят да получат най-доброто като техника.  Европа внедрява нови и сравнително подобрени мерки, с които се запазва плодородието на земята и поддържането на стопанството в добро състояние. Част от изискванията за модерно и съвременно земеделие са насочени именно към подновяване на ресурса за работа както и парка от техника, с които стопаните ежедневно работят. Факт е, че новата техника е голяма инвестиция и за малките или още наречени дребни земеделски стопанства не е рентабилно да се правят толкова мащабни вложения. Нави трактори, инвентар и техника са нужни на крупни земеделци, които реално могат да си позволят и издръжката на такива машини. Ако направим паралел между новият лек автомобил и трактор ще видите, че и тук таксите, които се плащат за да използвате техниката на територията на страната никак не са малки.  Затова казваме, че реално тези машини са за стопаните, които могат да си ги позволят.

След като сте изяснили финансовият фактор и това дали ще плащате вноските еднократно или предпочитате лизингова схема следва да използвате максимално потенциала на трактора. Разбира се , че това е обмислена покупка. Едва ли ще тръгнете да купувате нов трактор, ако де факто не се нуждаете от такъв. Всеки стопанин си е направил равносметка, че с притежаването му и употребата на пълния му капацитет ще може да повиши производителността  и очакваните добиви. Отговаряйки на определени норми и изисквания за европейско земеделие пък успешно може да получи субсидиране, което да подпомогне в голяма степен неговата дейност. Препоръчват се азиатски производители поради по-ниската цена на самата машина и значително не толкова скъпата им поддръжка. Има достатъчно марки, които се ползват с добро име на нашият пазар и клиентите им се доверяват напълно. Освен нови трактори винаги можете да си закупите и такъв втора употреба. Разбира се, преценете рисковете , които поемате с избора на такива. Винаги се доверявайте на професионалното мнение на специалистите и разбира се на опита на колегите си в бранша.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове