Стандартни душ кабини

Обложка

Стандартни душ кабини

А ти хареса ли тази статия?!?

Какво представляват стандартните душ кабини?

Семплите модели се отличават от основните и многофункционалните по това, че те нямат таван. Почти всички паравани за баня също нямат таван. Стандартните душ кабини имат врата, независимо дали е единична, двойна или плъзгаща се. Има само един вид паравани за баня, който се предлага с врата. Душ кабините може да имат керамично корито или да се сглобят направо върху плочките. И в двата случая около сифона трябва да има 3-градусов наклон.

За кого са подходящи?

Стандартните душ кабини са подходящи за всяка баня, но най-вече за най-малките и за най-големите по една и съща причина – опростения си дизайн. В представите на повечето хора банята е помещение с плочки и душ, в повечето случаи от които няма дори найлонов параван. Смисълът на душ кабините е, първо да не позволи на водата да тече извън банята и второ, да запазят колкото може повече от топлината. Ето защо душ кабините могат да се намират в ниша или да се инсталират в допълнение с корито. Панелите и вратата няма да позволят на парата да излезе. Ако банята и тоалетната Ви споделят едно и също помещение, душ кабините ще са Ви от огромна полза.

Видове душ кабини

- квадратни – най-често срещани, най-лесни за инсталация. Подходящи са за малки бани. Поставят се в ъгъла и заемат малко място, подобно на икономичния параван за баня.

- кръгли и извити – разполагат се в ъгъла или в центъра на банята. Предпочитани са заради изчистения си и приятен дизайн.

- правоъгълни – поставят се между две стени и най-често имат корито.

- двойни – предпочитани модели са кръгли. Разделени са на „женска“ и „мъжка“ половина и имат два душа от двете страни.

Видове врати

Независимо от модела, вратите са или от стъкло, или от плексиглас. Дебелината е между 6 и 8 мм. Стъклените врати са по-лесни за почистване и не оставят следи. Плексигласът е по-лек, устойчив на влага и се обработва по-лесно. Също така, вратите могат да бъдат прозрачни или матирани. Когато купувате матирана врата за душ кабини или паравани за баня, можете да попаднете на модели с флорални елементи и други изображения.

- обикновена врата – състои се от един панел, който има извита дръжка. Може да е прикрепена към някой панел или директно към стена – последното е за предпочитане. Тези видове врати се предлагат както с рамка, така и без, като рамката обичайно е от алуминий;

- двойна – по-рядко ще я срещнете като двукрилна обикновена врата, най-вече при просторните бани;

- плъзгаща се – предпочитан вариант при затворените и многофункционални душ кабини. Те са по-подходящи, защото се смятат за водонепропускливи;

- сгъваема – състои се от две, три или четири части, които се сгъват настрана при отваряне. Произхожда от азиатските рисувани паравани, които са играели ролята на картини, а в Европа са се ползвали за преобличане;

- въртяща се – изключително рядко срещан модел. Този тип врата има метален прът, който минава през центъра ѝ и това ѝ помага да се върти. Ползва се при по-големи и луксозни бани.

Съвети

Преди да инсталирате душ кабина, уверете се, че в стените и плочките няма пукнатини. За по-голяма безопасност, потърсете стелка за душ от дърво, гума или текстил. При почистване винаги използвайте микрофибърна кърпа, за да не останат следи.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове