Смяната на щрангове – проблем, който изисква бързо решение

Обложка

Смяната на щрангове – проблем, който изисква бързо решение

А ти хареса ли тази статия?!?

Ежедневните междусъседски спорове, свързани с битови неволи наистина сякаш нямат край. Казват, че най-стресово е да се живее в София, тъй като тук населението е доста разностранно от гледна точна на културни ценности и битови навици. Колкото и да не ви се вярва се оказва, че в столицата има най-много дела за битови спорове между съседи. И ако се питате какво толкова делят съседите в един жилищен блок в столицата то днес ще ви разкажем за често срещани разправии, които касаят поддръжката на ВиК инсталацията и ремонтите свързани с нея.

Как да накарате съседите да участват в общите ремонти на водопровода

Една от най-важните инсталации в жилищните сгради е тази, която осигурява на домакинствата чиста вода за ежедневните им битови нужди. Кой не би желал да си вземе освежаващ душ, да си измие лицето и да поддържа една нормална хигиена. За целта обаче се нуждаете от чиста вода. Е, не винаги нещата изглеждат така особено в старите кооперации и панелни блокове в столичните квартали и областта.

Липсата на ежегодна профилактика на щранговете води до сериозни трудности и неволи, с които се сблъскват стопаните на имоти. Зачестилите наводнения несъмнено се отразяват върху образуването на множество материални щети. Появата н мухъл и плесен води до влошаване на здравето, а да не говорим, че водата, която тече от крановете ви със сигурност е със съмнително качество.

Причините за всички тези главоболия се дължат на:

  • Аварии по вертикалните и хоризонталните щрангове;
  • Корозия и дефекти по водопреносната мрежа;
  • Запушване на щрангове и невъзможност за осигуряване на налягани на водата, което да я отведе до горните етажи на сградата и т.нат.

Всичко това е повод за тревоги и наемането на специалисти за ремонт се оказва единственото решение, което да ви спаси от разпространение на заболявания и конструктивни разрушения на сградата.

И както се предполага не всеки член на етажната собственост е съгласен с извършването на ремонт и смяна на щрангове. Мотива на несъгласните е, че това ще струва твърде скъпо. а всъщност замитането на проблема води след себе си изключително сериозни проблеми, които не след дълго ще се превърнат в сериозно бедствие.

Какви мерки е важно да се предприемат

На първо място се свиква общо събрание, на което се взима решение за наемане на екип за смяна на щрангове – област София разполага с надеждни фирми, които всъщност работят усърдно и на добри цени.

Следващата стъпка е да се съберат най-малко 50 % от гласовете на живущите домакинства за да се предприемат законови мерки по извършването на ремонти по дефектиралите щрангове. Ангажимента на домоуправителя е да се получат оферти като по този начин правото на избор на най-приемливата се оказва тази, която най-вероятно ще бъде избрана.

Избора на екип от София област за извършване на ремонти по щранговете е от съществена важност. Дори по-определяща е от това да убедите твърдоглавите си съседи, че такъв вид ремонт е повече от наложащ. Специалистите от областта, които са утвърдени в провеждането на такива дейности са напълно наясно с етапите, качественото изпълнение и осигуряването на сигурно функциониране на водопреносната система за години напред.

Препоръчително е да се загърбят междусъседските спорове с оглед на общото благо на всички живущи. Остарелите щрангове, които създават куп проблеми и аварират са причината за влошеното състояние на водата, честите наводнения и липсата на налягане до най-високите етажи на сградата.

Професионалната намеса е необходима, поради това, че:

  • Си гарантирате качествен ремонт;
  • Функционирането на щранговете ще върне обичайния си ритъм;
  • Осигурявате си чиста и безопасна вода за битови нужди.

В София област работят опитни професионалисти, които могат да се отзоват на вашите проблеми. За да не допуснете грешки изберете екип, който е утвърден и се ползва с добра репутация сред клиенти и колеги. Изискайте гаранции, както за труда така и вложените материали. Не пропускайте профилактиката на щранговете, като по този начин ще удължите техния живот.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Един Коментар

  1. ВиК услуги (Христо)

    ВиК инсталацията е другият вид структороопределяща инсталация (по подобие на електроинсталацията), която се прави веднага след началните етапи от всеки ремонт като къртенето и зидариите. ВиК-то включва смяна на тръбите в банята, тоалетната, мокрото помещение и кухнята, а при къщи и монолитни сгради и в подземните помещения (ако има такива). Старите, похабени и ръждясали метални тръби се заменят с нови полипропиленови – ново поколение тръби, които не подлежат на корозия и осигуряват по-добър дебит на водата. Те са и по-дълготрайни с времето. Разположението на санитарната арматура е важен момент при проектирането на една баня. Всичко трябва така да се пресметне до най-малката подробност, така че да е максимално удобно и комфортно за обитателите,. Колко струва една нова ВИК инсталация? За една нормална баня от 3-4 м2, цената с труд и материали излиза около 5000-8000 лв. Веднъж, след като сме приключили с водопровода и канализацията се прави тест, за да се убедим, че всичко е наред с тръбите и няма течове. Накрая стените се измазват с варо-циментова мазилка, а на пода се прави циментова замазка.

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове