Смяната на щрангове – проблем, който изисква бързо решение

Обложка

Смяната на щрангове – проблем, който изисква бързо решение

А ти хареса ли тази статия?!?

Ежедневните междусъседски спорове, свързани с битови неволи наистина сякаш нямат край. Казват, че най-стресово е да се живее в София, тъй като тук населението е доста разностранно от гледна точна на културни ценности и битови навици. Колкото и да не ви се вярва се оказва, че в столицата има най-много дела за битови спорове между съседи. И ако се питате какво толкова делят съседите в един жилищен блок в столицата то днес ще ви разкажем за често срещани разправии, които касаят поддръжката на ВиК инсталацията и ремонтите свързани с нея.

Как да накарате съседите да участват в общите ремонти на водопровода

Една от най-важните инсталации в жилищните сгради е тази, която осигурява на домакинствата чиста вода за ежедневните им битови нужди. Кой не би желал да си вземе освежаващ душ, да си измие лицето и да поддържа една нормална хигиена. За целта обаче се нуждаете от чиста вода. Е, не винаги нещата изглеждат така особено в старите кооперации и панелни блокове в столичните квартали и областта.

Липсата на ежегодна профилактика на щранговете води до сериозни трудности и неволи, с които се сблъскват стопаните на имоти. Зачестилите наводнения несъмнено се отразяват върху образуването на множество материални щети. Появата н мухъл и плесен води до влошаване на здравето, а да не говорим, че водата, която тече от крановете ви със сигурност е със съмнително качество.

Причините за всички тези главоболия се дължат на:

  • Аварии по вертикалните и хоризонталните щрангове;
  • Корозия и дефекти по водопреносната мрежа;
  • Запушване на щрангове и невъзможност за осигуряване на налягани на водата, което да я отведе до горните етажи на сградата и т.нат.

Всичко това е повод за тревоги и наемането на специалисти за ремонт се оказва единственото решение, което да ви спаси от разпространение на заболявания и конструктивни разрушения на сградата.

И както се предполага не всеки член на етажната собственост е съгласен с извършването на ремонт и смяна на щрангове. Мотива на несъгласните е, че това ще струва твърде скъпо. а всъщност замитането на проблема води след себе си изключително сериозни проблеми, които не след дълго ще се превърнат в сериозно бедствие.

Какви мерки е важно да се предприемат

На първо място се свиква общо събрание, на което се взима решение за наемане на екип за смяна на щрангове – област София разполага с надеждни фирми, които всъщност работят усърдно и на добри цени.

Следващата стъпка е да се съберат най-малко 50 % от гласовете на живущите домакинства за да се предприемат законови мерки по извършването на ремонти по дефектиралите щрангове. Ангажимента на домоуправителя е да се получат оферти като по този начин правото на избор на най-приемливата се оказва тази, която най-вероятно ще бъде избрана.

Избора на екип от София област за извършване на ремонти по щранговете е от съществена важност. Дори по-определяща е от това да убедите твърдоглавите си съседи, че такъв вид ремонт е повече от наложащ. Специалистите от областта, които са утвърдени в провеждането на такива дейности са напълно наясно с етапите, качественото изпълнение и осигуряването на сигурно функциониране на водопреносната система за години напред.

Препоръчително е да се загърбят междусъседските спорове с оглед на общото благо на всички живущи. Остарелите щрангове, които създават куп проблеми и аварират са причината за влошеното състояние на водата, честите наводнения и липсата на налягане до най-високите етажи на сградата.

Професионалната намеса е необходима, поради това, че:

  • Си гарантирате качествен ремонт;
  • Функционирането на щранговете ще върне обичайния си ритъм;
  • Осигурявате си чиста и безопасна вода за битови нужди.

В София област работят опитни професионалисти, които могат да се отзоват на вашите проблеми. За да не допуснете грешки изберете екип, който е утвърден и се ползва с добра репутация сред клиенти и колеги. Изискайте гаранции, както за труда така и вложените материали. Не пропускайте профилактиката на щранговете, като по този начин ще удължите техния живот.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове