Защо професионалното откриване на течове има отношение към намаляването на разходите и времето за неговото отстраняване

Обложка

Защо професионалното откриване на течове има отношение към намаляването на разходите и времето за неговото отстраняване

А ти хареса ли тази статия?!?

Течовете на ВиК системата са сред най-честите аварии, с които се сблъскваме в битовото ежедневие. Обикновено тези проблеми се дължат на износване и амортизиране на инсталацията, но не са рядкост и моментите, които са провокирани от неефикасната и некомпетентна работа н атака наречените „майстори“. Казват, че където има голям процент локализирано население там най-много има нужда от опитни водопроводчици, които да отстранят възникнал теч. Именно затова днес ще отправим поглед към столицата и ще ви разкажем как лесно да намерите специалисти, които с минимални действия и разходи, направени от ваша страна ще можете да постигнете функциониране на ВиК инсталацията, което да донесе отново мечтания комфорт и спокойствие в дома си.

Откриване на течове със специализирана техника

Колкото по-бързо се установи и локализира мястото на теча, толкова по-прецизна и коректна ще бъде работата на водопроводчиците. А едни от най-често прилаганите методи за установяване мястото на аварията са:

  • С термокамери или още известно като термографско заснемане(това е най-често прилагания метод във водопроводните услуги);
  • Ултразвукова апаратура;
  • Влагомери;
  • Видеокамери за канали и други.

Понякога подозираме, че има нещо нередно в тръбите зад стената, но няма как да установим потенциалната авария, тъй като не се наблюдава мокрене, което е предпоставка за теч. Това са така наречените скрити течове, които основно се отразяват на сметките, които плащаме на касата на дружеството доставчик на вода, и по никакъв друг начин не можем да установим тяхното наличие. Затова в подобни ситуации наистина е от изключителна важност да сме наясно, че има фирми, които могат със специализирана техника да установят и открият такива течове, които изпитваме на плещите си, плащайки високи сметки за вода, но невидими с просто око. Тази иновативна система за откриване на течове София се прилага от фирми, които разполагат не само с опитни професионалисти, но са инвестирали и в техника, която да подпомогне тяхната работа. Самата роля на уреда е да установи къде точно има пропукване на тръба (щранг) и именно там да се насочат съответните ремонтни действия за да бъде отстранена аварията. Тази методика не само, че спестява много време, но от гледна точка на разходи за ремонтните дейности също свежда до минимум парите, които се налага да инвестираме в ремонта. Така, че при съмнение за теч в инсталацията в къщата или апартамента ви в София не бива да се губи време, а насочете търсенето си към професионален екип, който разполага с термокамера за откриване на „скрити течове“. Термографското заснемане цели да се намали къртенето в големи мащаби. Понякога аварията може да се окаже и такава, че дори да няма къртачни дейности, но преди да се локализира проблема и да се установи неговото естество наистина няма как да бъдат предприети каквито и да било ремонтни дейности.

В София все повече фирми и водопроводчици инвестират в такава специализирана техника, тъй като самия метод наистина е насочен към пестене на време и средства. Разбира се, откриването на теча е първия етап от ефективно свършената работа. Самото наличие на апаратурата дава на водопроводчиците конкретна насока за възникналата авария и начините на отстраняването ѝ. В зависимост от спецификата на проблема, необходимостта от адекватни и бързи действия екипите предприемат съответните мероприятия за да достигнат най-лесно и бързо до спуканата тръба и да я подменят с изправна.

Коя фирма предлага услугата откриване на течове без къртене

Течовете са неприятност, към която не бива да оставаме безучастни. Скрити или явни течовете следва да бъдат отстранени бързо с помощта на експерти, които са наясно с проблемите, които подобни аварии могат да нанесат. Затова за София представяме фирма, която е специализирана в откриването и отстраняването както на незначителни така и доста сериозни течове, причиняващи дискомфорт и битови неприятности в дома ви. В сайта на vikhelp.com можете да намерите полезна и подробна информация за всички видове течове, вариантите за откриване и отстраняване, както и контакти с екипа, който ще извърши професионален оглед, ще установи естеството на проблема и с минимални средства и разходи ще го разреши. ВиК Хелп София е решение, с което ще върнете уюта и хармонията в дома си, затова се възползвайте още сега от услугите на професионалния екип.

Колко ще ни струва откриването на теч с термографско заснемане?

Услуга Цена
Локализиране на теч в баня от 80 до 120 лв.
Откриване на теч по вертикален щранг до 8 етажа 150 лв.
Откриване на теч по вертикален щранг над 8 етажа 200 лв.

Ако се замислите то със сигурност ще осъзнаете, че цените са напълно приемливи на фона на това какви неприятности и проблеми може да създаде отлаганото локализиране и отстраняване на теч.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове