Смяна на вертикални и хоризонтални щрангове

А ти хареса ли тази статия?!?

Поддръжката на ВиК инсталацията е сложно, трудоемко и отнемащо не малко време занимание. Поради тази причина, не е изцяло наше задължение да се заемаме с ремонта и подмяната на важни компоненти, които са част от водопроводната система. За да бъде извършена адекватна смяна на щрангове или нещо друго, трябва да се обърнем към надеждна фирма, която ще ни гарантира добри резултати и то в най-кратки срокове.

Тук искаме да отбележим, че за какъвто и водопроводен казус да става дума, най-важното е да сме сигурни, че сме попаднали на точното място, също както и на добри професионалисти. Не бързайте с наемането на ВиК фирма, а се уверете, че сте се насочили правилно. Водопроводната система не бива да попада в нечии несръчни ръце!

Ремонт на щранг

Ако си нямате и идея какво означава щранг, или пък смяна/ремонт на щранг, днес ще разберете малко повече за тази важна част от ВиК системата, също както и за това какво е нужно да направите, за да бъде извършен ремонт на вертикалните и хоризонтални щрангове. Първото нещо, което е добре да знаете е, че е крайно нежелателно да се заемате сами с подобен вид ВиК ремонтна дейност. Така рискувате да си навлечете доста проблеми, които в последствие ще Ви струват и солено!

Без значение дали става дума за смяна на вертикален или хоризонтален щранг, стъпките са следните:

 • Инспекция на водопроводната система;
 • Изготвяне на становище и план за действие;
 • Демонтаж на старите щрангове;
 • Монтаж на новите щрангове;
 • Изолация;
 • Укрепване;
 • Проба на системата;
 • Извозване на отпадъците;
 • Изготвяне на нужните документи.

Няма нужда да Ви казваме, че всички тези дейности са непосилни за нас – обикновените хора, които си нямат ни най-малка представа от подобен вид ремонтни дейности. Но за това пък има смяна на щрангове – hidro-start.com, като тази фирма е сред най-бързо развиващите се на пазара за ВиК услуги през последните години! Доверете се изцяло на екипа от професионалисти, който ще Ви осигури безупречни резултати на ниски цени!

Какво налага смяната на щрангове

Износването на тръбите е поводът да се замислим за подмяна на старите щрангове. С течение на времето възниква корозия и гниене, а това би могло да повлияе доста негативно върху функционирането на тръбите. Рискът от сериозни аварии също се увеличава драстично, затова не отлагайте смяната на щрангове, а се заемете с нея час по-скоро!

Подмяната на старите тръби може да бъде извършена и в рамките на един ден, което ще Ви донесе допълнителни удобства. Няма да Ви се налага да чакате дни наред, докато водопроводната система не бъде преведена в изправен вид. С Хидро Старт всяка една ВиК работа ще бъде свършена за часове, без това да се отразява на качеството. Доверете се на най-добрите в света на водопроводните услуги!

Хоризонтален и вертикален щранг

Както казахме и по-рано, щранговете се делят на два основни вида – вертикални и хоризонтални. Те не са взаимнозаменяеми, също както и не могат да функционират правилно един без друг. Затова е много важно тяхното техническо състояние да е в абсолютна изправност, като ако това не е така, рискувате да се сблъскате с редица неприятни проблеми.

Ще се опитаме да Ви изясним с няколко думи какво точно представляват хоризонталният и вертикалният щранг. Надяваме се информацията да Ви бъде полезна!

 1. Хоризонтален щранг
 • Състои се от 3 тръби (топла вода,студена вода и циркулация);
 • Разположението му е в подземните части на сградата (не е задължително);
 • Монтажът му е хоризонтален;
 • Основната му функция е да осигурява вода до сградата;
 • Отговорността за подмяната му е колективна.
 1. Вертикален щранг
 • Той е продължението на хоризонталния;
 • Функцията му е да отведе водата до крайния потребител;
 • Състои се от 3 тръби;
 • Поддръжката му е изцяло отговорност на собственика на имота.

Не отлагайте смяната на щраногве, в случай че сте забелязали износване на тръбите. Тази задача трябва да бъде извършена колкото се може по-скоро, за да се радване на перфектно функционираща водопроводна система, а и за да плащате коректни сметки всеки месец!

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове